ΑρχικήΆρθραS.Pellegrino Young Chef 2016: ο Νίκος Μπίλλης πάει Μιλάνο

S.Pellegrino Young Chef 2016: ο Νίκος Μπίλλης πάει Μιλάνο

Ένα ξεχωριστό δείπνο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, από τα S.Pellegrino και Acqua Panna στο εστιατόριο F+W στο Κολωνάκι. Οι καλεσμένοι είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά το νικητή του ημιτελικού S.Pellegrino Young Chef 2016, για την περιφέρεια της Μεσογείου, Νίκο Μπίλλη και να γευτούν το πιάτο που του έδωσε το εισιτήριο για την τελική φάση του διαγωνισμού που θα διοργανωθεί στο Μιλάνο στις 15 Οκτωβρίου, το «Νοστιμον ΄Ημαρ».

Την εκδήλωση παρουσίασε ο περσινός φιναλίστ του διαγωνισμού S.Pellegrino Young Chef 2015  Αλέξανδρος Τσιοτίνης, ο οποίος μοιράστηκε την εμπειρία της συμμετοχής του και κάλεσε το φετινό νικητή του ημιτελικού να παρουσιάσει το πιάτο του. Στη συνέχεια, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν γευστικά, δοκιμάζοντας το «Νοστιμον Ήμαρ», ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με το ειδικά σχεδιασμένο μενού του chef Olivier Campanha, o οποίος ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του ημιτελικού S.Pellegrino Young Chef 2016 για την περιφέρεια της Μεσογείου, που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ στις 31 Μαΐου 2016. 

Το «Νοστιμον Ήμαρ» έχει ως πηγή έμπνευσης το Πήλιο, τόπο καταγωγής του ανερχόμενου chef και  αναδεικνύει την ποικιλομορφία της ελληνικής φύσης. Με βάση την παλαμίδα, το πιάτο ντύνουν γευστικά τοπικά και αγαπημένα υλικά, όπως λούπινα, πέρλες από αβγοτάραχο, τσιτσίραβλα, τσιγαρέλι με άγρια χόρτα και αρωματικά, σαν ένα σπινιάλο με διάφορα είδη οστράκων και ποικιλία μυρωδικών, όπως δενδρολίβανο και θυμάρι. 

«Για μένα η συμμετοχή στο διαγωνισμό ήταν μια ευκαιρία να προβληθεί η ελληνική γαστρονομία που εξελίσσεται συνεχώς, ξεπερνά τα όρια της χώρας μας και τοποθετείται με δυναμικό τρόπο στο χάρτη της παγκόσμιας γεύσης. Το «Νόστιμον Ήμαρ» εκφράζει την επιστροφή στις ρίζες. Ο νόστος – που έχει την ίδια ρίζα με τη λέξη “Νόστιμος” – με οδηγεί πίσω στις παιδικές μου αναμνήσεις, σε έντονες γεύσεις και αρώματα του τόπου που μεγάλωσα, όπου κάθε υλικό αποτελεί ένα είδος προσωπικού  “σταθμού”, δήλωσε ο Νίκος Μπίλλης.

Στις 15 Οκτωβρίου στο Μιλάνο, είκοσι ταλαντούχοι Young Chefs από όλο τον κόσμο θα αναδείξουν το ταλέντο τους και θα αναμετρηθούν για τον τίτλο του S.Pellegrino Young Chef 2016. Για να κερδίσουν το πολυπόθητο βραβείο, οι Young Chefs θα ετοιμάσουν και θα παρουσιάσουν τα πιάτα τους σε μια επταμελή κριτική επιτροπή από διεθνώς καταξιωμένους Chefs, γνωστούς και ως «Seven Sages». Η επιτροπή αποτελείται από τους: David Higgs, Carlo Cracco, Gaggan Anand, Elena Arzak, Mauro Colagreco, Wylie Dufresne και Roberta Sudbrack. Σε συνέχεια μιας εξονυχιστικής αξιολόγησης βασισμένης στους πέντε «Χρυσούς Κανόνες» δηλαδή, συστατικά, δεξιότητες, γνώση, παρουσίαση και μήνυμα, θα επιλεχθεί ένας νικητής. Μετά τη τελετή βράβευσης του S.Pellegrino Young Chef 2016, θα ακολουθήσει δείπνο Gala, το μενού του οποίου θα επιμεληθεί ο ένας και μοναδικός Massimo Bottura, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Osteria Francescana of Modena στην Ιταλία, το οποίο ανακηρύχτηκε το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για φέτος, σύμφωνα με τον Διαγωνισμό “The World’s 50 Best Restaurants”.

Η ολοκληρωμένη λίστα των φιναλίστ Young Chefs 2016, οι Μέντορές τους, καθώς και τα εστιατόρια που αντιπροσωπεύουν, έχει ως εξής:  

  1. ΙΤΑΛΙΑ – Alessandro Salvatore Rapisarda, Restaurant Café Opera, Recanati; Μέντορας: Davide Oldani
  2. ΓΑΛΛΙΑ – Shintaro Awa, l’Epicure (Hotel Le Bristol), Paris; Μέντορας: Yannick Alléno
  3. ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΑΥΣΤΡΙΑ – Matthias Walter, Burgrestaurant Staufeneck, Salach; Μέντορας: Karlheinz Hauser
  4. ΕΛΒΕΤΙΑ – Anne-Sophie Taurines, Restaurant et club Le Rouge, Verbier; Μέντορας: Andrè Jaeger
  5. ΙΣΠΑΝΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ– David Andrés, ABaC RESTAURANT, Barcelona; Μέντορας: Andoni Luis Aduriz
  6. ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ-ΙΡΛΑΝΔΙΑ – George Kataras, M Threadneedle Street, London; Μέντορας: Claude Bosi
  7. ΡΩΣΙΑ/ΒΑΛΤΙΚΗ/CIS – Hezret Berdiev, Four Seasons Hotel Lion Palace, St.Petersburg; Μέντορας: Vladimir Mukhin 
  8. ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ – Nikolaj Schmidt Skadborg, Restaurant Sletten, Copenhagen;  Μέντορας: Christian Puglisi 
  9. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ – Rodrigo Sandor, Costes Downtown, Budapest;  Μέντορας: Adrian Hadean
  10. ΜΠΕΝΕΛΟΥΞ – Andrea Miacola, De Librije, Zwolle; Μέντορας: David Martin
  11. ΜΕΣΟΓΙΑΚΕΣ ΧΩΡΕΣ – Nicolaos Billis, Botrini’s Restaurant, Athens; Μέντορας: Meir Adoni
  12. Η.Π.Α. – Mitch Lienhard, Manresa, Los Gatos; Μέντορας: Dominique Crenn
  13. ΚΑΝΑΔΑΣ – Sean MacDonald, Market Restaurant, Calgary; Μέντορας: Normand Laprise 
  14. ΑΦΡΙΚΗ-ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ – Grégoire Berger, Ossiano Fine Dining – Atlantis The Palm, Dubai;        Μέντορας: Chantel Dartnall
  15. ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ-ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ – Daniel Nates, Maizal, Puebla; Μέντορας: Gerardo Vazquez Lugo
  16. ΕΙΡΙΝΙΚΟΣ – Leslie Hottiaux, Apero Food & Wine, Auckland; Μέντορας: Peter Gilmore 
  17. ΚΙΝΑ – Chang Liu, Huai Yang Fu, Beijing; Μέντορας: Steven Liu
  18. ΙΑΠΩΝΙΑ – Seira Furuya, Gakusikaikan, Tokyo; Μέντορας: Yoshihiro Narisawa 
  19. ΒΟΡΕΙΑ ΑΣΙΑ– Matteo Zonarelli, 8½ Otto e Mezzo Bombana, Macau; Μέντορας: Jacques Reymond
  20. ΝΟΤΙΑ ΑΣΙΑ– Tarun Bhatia, Ek Bar, New Delhi; Μέντορας: Will Meyrick

 

 

 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Γλυκό του κουταλιού φράουλα

Ένα υπέροχο γλυκό του κουταλιού φράουλα που συνοδεύει τέλεια ένα cheesecake, τάρτες, παγωτό ή γιαούρτι. Φτιάξτε το και θα το λατρέψετε.

Μπιφτέκια με σάλτσα μπάρμπεκιου

Μπιφτέκια με σάλτσα μπάρμπεκιου από τον Τάσο Αντωνίου. Ζουμερά μπιφτέκια που μπορείτε να φτιάξετε με τον κιμά της επιλογής σας. Μπιφτέκια με σάλτσα μπάρμπεκιου Μπιφτέκια με σάλτσα...

Γεμιστά εσκαλόπ κοτόπουλο

Τα εσκαλόπ είναι λεπτά κομμάτια κρέατος ή κοτόπουλου χτυπημένα με μπάτη. Φτιάξτε αυτή τη συνταγή για σνίτσελ κοτόπουλου με γέμιση τυριού ή ζαμπόν.

Περισσότερα άρθρα

8 υλικά στην κουζίνα που δεν ανακυκλώνονται

Δείτε ποιες συσκευασίες που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα δεν μπαίνουν στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.

7 ιδέες για υγιεινό & θρεπτικό πρωινό σε 10 λεπτά

Ετοίμασε πρωινό σε 10 λεπτά, γεμάτο ενέργεια και γεύση για όλα τα γούστα!

Πώς μαγειρεύουμε τα μανιτάρια;

Πώς μαγειρεύουμε τα μανιτάρια ανάλογα με την ποικιλία τους;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ