ΑρχικήΣυνταγέςΑρνάκι στη λαδόκολλα (κλέφτικο)

Αρνάκι στη λαδόκολλα (κλέφτικο)

Αρνάκι στη λαδόκολλα (κλέφτικο)
Εκτύπωση

Αρνάκι στη λαδόκολλα (κλέφτικο)

Συνταγή για αρνάκι στη λαδόκολλα από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτό το αρνίσιο μπούτι στη λαδόκολλα (κλέφτικο) ψήνεται καταπληκτικά και κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Αρνάκι στη λαδόκολλα (κλέφτικο)
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 3 ώρες
Συνολικός χρόνος 3 ώρες 20 λεπτά
Μερίδες 8
Θερμίδες 407θερμίδες

Υλικά

  • 1 μεγάλο περίπου 2 κιλά αρνίσιο μπούτι
  • 1 μάτσο μάραθο
  • 1 μάτσο άνηθο
  • 1 μάτσο φρέσκο δυόσμο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα τους
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 λεμόνι
  • 5-6 κομμάτια κεφαλοτύρι κομμένα σαν σπιρτόκουτα
  • 4 μεγάλες λαδόκολλες  

Εκτέλεση

  • Αλείφουμε καλά το μπούτι με τον χυμό λεμονιού. Αραδιάζουμε στη μία λαδόκολλα τα μυρωδικά. Ακουμπάμε τα σκόρδα με τη φλούδα τους πάνω στα μυρωδικά. Φτιάχνουμε μια στώση με κεφαλοτύρι. Ακουμπάμε επάνω το αρνίσιο μπούτι. Το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το αλείφουμε καλά, να πάει παντού. Αλατοπιπερώνουμε καλά. Με το μαχαίρι κάνουμε βαθιές χαρακιές στο πιο παχύ σημείο του κρέατος και αλατοπιπερώνουμε στο εσωτερικό. 
  • Κλείνουμε τη λαδόκολλα σε πακέτο και στη συνέχεια το τυλίγουμε με στις υπόλοιπες λαδόκολλες για να θωρακίσουμε το κρέας και τους χυμούς του. Ακουμπάμε το κλειστό πακέτο σε λαμαρίνα. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200οC στις αντιστάσεις. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 170οC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας διατηρώντας τους χυμούς του. Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να σταθεί για 20 τυλιγμένο στο πακέτο. Στη συνέχεια ανοίγουμε τις λαδόκολλες και το μεταφέρουμε ολόκληρο σε ξύλο κοπής ή σε πιατέλα. Το περιχύνουμε με τα υγρά του πακέτου.  Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου και σαλάτα.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Αρνί πατούδο από τη Νάξο

Μία ιδέα για πασχαλινό αρνί είναι να το ψήσετε στον φούρνο. Το αρνί πατούδο, μια συνταγή από τη Νάξο, είναι ζουμερό και έχει μια πεντανόστιμη γέμιση από συκώτι, τυρί, μυρωδικά και ρύζι.

Σαλάτα με φρούτα και γιαούρτι

Συνταγή για ανάμεικτη σαλάτα με φρούτα και σος γιαουρτιού!

Κοτόπουλο με μήλα και μηλίτη

Κοτόπουλο στον φούρνο με μήλα και μηλίτη!

Περισσότερα άρθρα

Πώς θα πετύχεις το τέλειο τσίζκεικ

Μυστικά και tips για το πιο νόστιμο σπιτικό cheesecake.

6 πανέμορφα σχέδια για πασχαλινά κουλουράκια

Δείτε υπέροχα σχέδια και πρωτότυπα σχήματα για τα πασχαλινά κουλουράκια σας. Δημιουργήστε και εμπνευστείτε για τα πασχαλινά γλυκά σας!

5 tips για να διατηρήσετε τα μήλα φρέσκα για καιρό

Φρέσκα μήλα για μέρες! Μάθετε πώς θα καταφέρετε να διατηρήσετε ολόφρεσκα τα μήλα και να τα απολαύσετε αυτό το φθινόπωρο στην καλύτερη εκδοχή τους.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ