ΑρχικήΣυνταγέςΣαλάτεςΣαλάτα με φακές, παντζάρι και βαλεριάνα

Σαλάτα με φακές, παντζάρι και βαλεριάνα

Σαλάτα με φακές, παντζάρι και βαλεριάνα! Φοβερή συνταγή για όλους. Θρεπτική πολύ με γεύση που ξαφνιάζει.

Σαλάτα με φακές και παντζάρι
Εκτύπωση

Σαλάτα με φακές, παντζάρι και βαλεριάνα

Συνταγή για σαλάτα με φακές, παντζάρι και βαλεριάνα. Ένας συνδυασμός που θα σας ξετρελάνει και είναι τέλειο συνοδευτικό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Πιάτο Σαλάτες
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Σαλάτα με φακές, παντζάρι και βαλεριάνα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 40 λεπτά
Συνολικός χρόνος 55 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 235θερμίδες

Υλικά

  • 3 παντζάρια
  • 2 φλιτζάνια φακές
  • 2 φλιτζάνια βαλεριάνα
  • 1 κρεμμύδι ξεφλουδισμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πράσινο μήλο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξεπλένουμε τα παντζάρια, τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα τυλίγουμε σε πουγκί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC για 30-35 λεπτά. Σε κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό βράζουμε τις φακές  για περίπου 20-25 λεπτά. Προαιρετικά, μπορούμε να τις στραγγίξουμε και να αλλάξουμε το νερό όταν πάρουν την πρώτη βράση. Κατόπιν τις  αφήνουμε να κρυώσουν και τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι και τα κρύα παντζάρια σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το μήλο. Σε μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με το μπαλσάμικο. αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και περιχύνουμε με την βινεγκρέτ. Προσθέτουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμ!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Παστίτσιο με λαχανικά

Συνταγή για ελαφρύ παστίτσιο με λαχανικά.

Μωσαϊκό τούρτα

Μωσαϊκό τούρτα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια εύκολη συνταγή για τούρτα μωσαϊκό, την οποία θα σερβίρετε σαν κέρασμα ή επιδόρπιο και θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.

Καζάν ντιπί

Συνταγή για καζάν ντιπί!

Περισσότερα άρθρα

10 μυστικά για τέλειο ρύζι στο σπίτι

Το ρύζι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τροφές στον κόσμο, και όχι άδικα. Δες ποια είναι τα μυστικά για να μαγειρέψεις το τέλειο ρύζι.

Γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα πριν την μαγειρέψουμε;

Μάθετε γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα για να την μαγειρέψουμε και για ποιο λόγο χάνεται η όλη η γεύση εξαιτίας της απόψυξης.

7 λόγοι να φας σταφύλια αυτόν τον Σεπτέμβρη

Τα σταφύλια του Σεπτεμβρίου είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό και την υγεία μας!

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ