Σάλτσα γαρίδας

Σάλτσα γαρίδας

Σάλτσα γαρίδας συνταγή πολύ νόστιμη και απλή.

Σάλτσα γαρίδας
Εκτύπωση

Σάλτσα γαρίδας

Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Σάλτσα γαρίδας
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 35 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 45θερμίδες

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 500 γραμμ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 250 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 500 γραμμ. καθαρισμένες γαρίδες
  • 4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγ. τρίμματα φέτας

Εκτέλεση

  • 1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσοχή να μην πάρει χρώμα!
  • 2.  Προσθέτουμε την καυτερή πιπερίτσα και τις ντομάτες. Σιγοβράζουμε για 5΄και προσθέτουμε το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα και να μειώσουμε τα υγρά στο μισό, περίπου 10΄.
  • 3.  Προσθέτουμε τις γαρίδες και σιγοβράζουμε για 3΄. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.

Δείτε επίσης: Φοβερή συνταγή για πορτοκαλόπιτα

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή