Σημείο αναφοράς του fine dining σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, το Sani Resort διοργανώνει για 13η χρονιά το Sani Gourmet, κορυφαίο γαστρονομικό θεσμό στην Ελλάδα.
Φέτος πρωταγωνιστές είναι οκτώ σεφ βραβευμένοι συνολικά με 15 αστέρια Michelin, οι οποίοι βρίσκονται στο ζενίθ της καριέρας τους. Για πέντε ημέρες, στα εστιατόρια Water, Katsu, Asian και Byblos, θα συμμετέχουν σε μια διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών, καταθέτοντας τις γνώσεις και το ταλέντο τους, συμμέτοχοι σ’ έναν γαστρονομικό διάλογο που συνδέει διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις, με κοινό παρονομαστή τη γεύση.
Εκπρόσωπος της Γερμανίας, ο Thomas Bühner περιλαμβάνεται στους μόλις δέκα συμπατριώτες του που διαθέτουν τρία αστέρια Michelin. Είναι γνωστός για τα κομψά πιάτα του και για τη μεγάλη σημασία που δίνει στα υλικά που χρησιμοποιεί.
Η σύγχρονη γαλλική μαγειρική παράδοση εκφράζεται εύστοχα από τη διάστερη Stephanie Le Quellec, που με πυρήνα την φιλοσοφία της μαγειρικής της με γεύσεις του Γαλλικού νότου, παρουσιάζει γενναιόδωρα πιάτα, αφήνοντας τα υλικά να «αναπνεύσουν» και να «ανθίσουν», όπως λέει.
Επίσης με δύο αστέρια Michelin, o Simon Rogan θα παρουσιάσει ένα μενού farm to table με εξαιρετικής ποιότητας υλικά, δημιουργώντας γεύσεις μελετημένες και γεμάτες φρεσκάδα.
Γνήσιος εκφραστής της σύγχρονης ινδικής κουζίνας, ο Manjunath Mural, κάτοχος ενός αστεριού Michelin, θα συστήσει στο κοινό τις πιο λεπτές γεύσεις της χώρας του, μαγειρεύοντας με έμπνευση και σεβασμό στην παράδοση.
Τα γευστικά μυστικά μιας άλλης μακρινής κουζίνας, της Βραζιλίας, θα ξετυλίξει με τον τρόπο που μόνο εκείνος γνωρίζει ο πολυβραβευμένος και κάτοχος ενός αστεριού Michelin σεφ Rafa Costa e Silva.
Την μαγειρική παράδοση 700 ετών του Κιότο συντηρεί επάξια ο διάστερος Ιάπωνας σεφ ο Tagaki Kazuo, συνδυάζοντας δεξιοτεχνία, ακρίβεια και αρμονία.
Η New Nordic κουζίνα βρήκε την πιο εντυπωσιακή έκφρασή της στη Νέα Υόρκη, όπου ο σεφ Fredrik Berselius -με δύο αστέρια Michelin– επαναπροσδιορίζει με στυλ μια γαστρονομία που έχει κερδίσει το διεθνές εκλεκτικό κοινό.
Τέλος, με πολυπολιτισμική καταγωγή και αντίστοιχες μαγειρικές επιρροές, ο κάτοχος δύο αστεριών Michelin Greg Malouf μας συστήνει από τη μακρινή Αυστραλία τη νέα κουζίνα της Μέσης Ανατολής.
Στο Sani Resort για άλλη μια χρονιά οι λάτρεις του φαγητού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εξαίρετα δείπνα, να δοκιμάσουν τους καλύτερους συνδυασμούς κρασιών και σαμπάνιας, να συμμετάσχουν σε παράλληλες δραστηριότητες και να μυηθούν σε διαφορετικές γαστρονομικές φιλοσοφίες με σημεία αναφοράς τις κουζίνες τεσσάρων ηπείρων: της Αμερικής, της Ευρώπης, της Ασίας και της Αυστραλίας.
Το επίσημο ημερομηνιακό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.