Νέο Μοσχοφίλερο Semeli Thea 2015


Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση των δυνατοτήτων της ποικιλίας του μοσχοφίλερου, που συνδυάζει πολυπλοκότητα αρωμάτων, άμετρη φρεσκάδα και  γευστικό όγκο. 

Προέρχεται από την καρδιά της αμπελουργικής ζώνης της Μαντινείας, την προνομιακή περιοχή του Ζευγολατιού και από ένα ενιαίο αμπελώνα ηλικίας 25 ετών, σκαρφαλωμένο στα 650 μέτρα υψόμετρο. Κλειδί στη γεύση του, η αυστηρή οινοποίηση με ζύμωση και παραμονή του κρασιού στη δεξαμενή για πέντε μήνες, παρέα με τις ευγενικές οινολάσπες (fine lees), στοιχείο που του προσέδωσε πλούσιο γευστικό όγκο, ένα προτέρημα που δύσκολα συναντάται σε λευκά κρασιά με την ένδειξη ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ ΠΟΠ.

Χρώμα ξανθό με αποχρώσεις άμμου. Στη μύτη,  ξεφεύγει από τα κλασσικά αρώματα και οδηγείται σε πιο πολύπλοκα που θυμίζουν αρώματα βοτάνων, ώριμα και αποξηραμένα εξωτικά φρούτα όπως παπάγια, μάνγκο και yuzu, καθώς και δευτερογενή αρώματα με νότες πράσινων καρπών. 

Στο στόμα κυριαρχεί ο πλούσιος γευστικός όγκος και η ζωηρή  φρεσκάδα, ντυμένη με αρώματα περγαμόντου, κίτρου και λεμονιού yuzu, χαρίζοντας ανεπαίσθητο γλυκό τελείωμα στον απόηχο του, που σε προκαλεί να απογεμίζεις το ποτήρι σου. 

Αν και μοσχοφίλερο, το ΤΗΕΑ fine lees  είναι καθαρά λευκό κρασί φαγητού που αναζητά πλούσιες γεύσεις στο πιάτο, με μεγάλο εύρος στη μαγειρική, μοντέρνα έως παραδοσιακή, από ψάρια έως κρέας, αλλαντικά και πλούσια κρεμώδη τυριά.  Συνοδέψτε το με μοσχαράκι γάλακτος, ψαρονέφρι, κατσικάκι, πουλερικά,  χυλωμένα ριζότο και πάστα με λαχανικά ή σαφράν, έως τα κλασσικά πιάτα καρμπονάρα και λεμονάτο κατσικάκι φούρνου ή φρικασέ. 

Απολαύστε το σε ποτήρι μεσαίου όγκου στους 10°C, max 12°C.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.