Σφουγγάτο με κολοκυθάκια. Αυτή τη συνταγή θα τη λατρέψεις.
Εκτύπωση
Σφουγγάτο με κολοκυθάκια
Μερίδες 4
Θερμίδες 345θερμίδες
Υλικά
- 6 κολοκυθάκια μέτρια τρυφερά
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- 6 αυγά
- 1/2 κούπας κεφαλοτύρι τριμμένο ή τρίμματα φέτας
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα κολοκύθια και τα κόβουμε σε καρέ. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα κολοκύθια ίσα να μαλακώσουν ελαφρά (δεν πρέπει να πάρουν χρώμα ούτε να λιώσουν), να παραμείνουν καταπράσινα και αλ ντέντε. Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ, προσθέτουμε το τυρί, αλατοπίπερο και περιχύνουμε τα κολοκυθάκια.
- Σιγοψήνουμε το σφουγγάτο από τη μία πλευρά για λίγα λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί. Αναποδογυρίζουμε το σφουγγάτο με τη βοήθεια ενός πλατιού πιάτου κι από την άλλη πλευρά, για να ψηθεί. Τρώγεται κρύο.
Δείτε επίσης: Μους σοκολάτας με 2 μόνο υλικά!
Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!
Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!
Σφουγγάτο με κολοκυθάκια! Τέλειο κύριε Τάσο