Η σοκολάτα Toblerone άλλαξε και ο κόσμος αντέδρασε άσχημα

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Τις τελευταίες ημέρες οι λάτρεις της διάσημης σοκολάτας Toblerone έχουν απογοητευθεί εξαιτίας της απόφασης της εταιρείας να αλλάξει το σχήμα της.

Η Toblerone, μια από τις πιο γνωστές ελβετικές σοκολάτες, είναι διάσημη όχι μόνο για τη γεύση της, αλλά και για το σχήμα της, δηλαδή τα ψηλά τρίγωνα σοκολάτας τοποθετημένα σε σειρά. 

Αψηφώντας τον κανόνα που λέει ότι είναι καλύτερο κάποια πράγματα να παραμένουν κλασικά και αναλλοίωτα στον χρόνο, η εταιρεία παραγωγής της Mondelēz International αποφάσισε να μικρύνει το σχήμα της και τα τριγωνάκια να μειωθούν σημαντικά ως προς το μέγεθος και τον αριθμό.

Οι Βρετανοί λάτρεις της Toblerone εξαγριώθηκαν γράφοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διάφορα πικρά σχόλια κατά της εταιρείας,  αφού η αγαπημένη τους σοκολάτα δεν άλλαξε μόνο σχήμα, αλλά και μέγεθος αφού πλέον η κάθε σοκολάτα ζυγίζει 150 γραμμάρια αντί για 170. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας δήλωσαν ότι ήταν απαραίτητη αυτή η αλλαγή ώστε να μην αυξηθεί η τιμή της σοκολάτας λόγω του υψηλού κόστους της ζάχαρης και του γάλακτος. Ωστόσο αρκετοί υποστηρίζουν ότι βασική αιτία για τη σμίκρυνση της Toblerone είναι το Brexit, μιας και μόνο στη Βρετανία θα διατεθούν οι νέες μικρές Toblerone, γεγονός που η Mondelēz διαψεύδει.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.