Κροκέτες πατάτας

Κροκέτες πατάτας
Προετοιμασία
10 λεπτά
Εκτέλεση
10 λεπτά
 
Μερίδες: 6
Υλικά
  • 1/2 λίτρο νερό
  • 100 ml γάλα
  • 1 πουρές πατάτας MAGGI
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 αυγό ελαφώς χτυπημένο
  • 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
  1. Σε κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό και το γάλα να πάρουν βράση. Κατόπιν κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας MAGGI. Προσθέτουμε αμέσως το Βούτυρο ή τη Μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει πολύ καλά. Κατόπιν πλάθουμε τον πουρέ σε μπαλίτσες. Τις βουτάμε μία μία πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το σιμιγδάλι. Τηγανίζετε σε μπόλικο ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

  2. Tip

  3. Αντί για σιμιγδάλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τριμμένη φρυγανιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.