
Κροκέτες πατάτας
Κροκέτες πατάτας! Μια πολυ ευκολη και εντυπωσιακη συνταγη.
Μερίδες 6
Θερμίδες 180θερμίδες
Υλικά
- 1/2 λίτρο νερό
- 100 ml γάλα
- 1 πουρές πατάτας MAGGI
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 1 αυγό ελαφώς χτυπημένο
- 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό και το γάλα να πάρουν βράση. Κατόπιν κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας MAGGI. Προσθέτουμε αμέσως το Βούτυρο ή τη Μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει πολύ καλά. Κατόπιν πλάθουμε τον πουρέ σε μπαλίτσες. Τις βουτάμε μία μία πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το σιμιγδάλι. Τηγανίζετε σε μπόλικο ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Tips
Αντί για σιμιγδάλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τριμμένη φρυγανιά.
Η καλύτερη συνταγή για πεντανόστιμα μπισκότα εδώ
Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube για πολλές και νόστιμες συνταγές; Περισσότερες πληροφορίες εδώ
ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ