Σπιτικό ανθότυρο από τον Τάσο Αντωνίου. Συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας μαλακό, λευκό, παραδοσιακό τυρί.
Εκτύπωση
Σπιτικό ανθότυρο
Σπιτικό ανθότυρο από τον Τάσο Αντωνίου. Συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας μαλακό, λευκό, παραδοσιακό τυρί.
Μερίδες 10
Θερμίδες 180θερμίδες
Υλικά
- 2 λίτρα γάλα με πλήρη λιπαρά
- 10 γρ. ψιλό αλάτι
- 15 ml νερό
- 6 g. κιτρικό οξύ
Εκτέλεση
- Βάζουμε το γάλα απευθείας στον κάδο της μηχανής παρασκευής τυριού.
- Προσθέτουμε αλάτι και το αναμειγνύουμε πολύ καλά με τη μαρίζ, να διαλυθεί στο γάλα. Μετά τοποθετούμε το καλάθι της συσκευής και καλύπτουμε με το καπάκι.
- Ξεκινάμε το πρόγραμμα 2.
- Μετά από λίγη ώρα, όταν το διάλυμα αποκτήσει θερμοκρασία 80οC, θα ανάψει η λυχνία στην δεξιά πλευρά των ενδείξεων της συσκευής.
- Διαλύουμε το κιτρικό οξύ ή ξινό σε 15 ml νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το διαλυμένο ξινό στο γάλα. Ανακατεύουμε ξανά και καλύπτουμε με το καπάκι. Θα δούμε ότι το μείγμα αφρίζει ελαφρώς.
- Αφήνουμε τη συσκευή να συνεχίσει τη θέρμανση μέχρι τους 90 °C, όπου το άφρισμα θα γίνει πιο αισθητό.
- Στο ηχητικό σήμα σηκώνουμε το καλάθι και το στηρίζουμε στις ειδικές εσοχές. Το αφήνουμε να στραγγίξει για 30 λεπτά μέχρι να ακουστεί το ηχητικό σήμα.
- Συντηρούμε το ανθότυρο στο ψυγείο έως και 3 ημέρες.
Βίντεο συνταγής
Δείτε επίσης: Φοβερή συνταγή για πορτοκαλόπιτα
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Θα το αγορασω το μηχανημα! Εψαχνα χρονια ενα τετοιο. Το ειχα δει στην Ιταλια αλλα δεν υπηρχε εδω. Να εισαι καλα Τασο! Ωραια δουλεια κανεις, συνεχισε ετσι και ακομα πιο πολυ!
Αυτα ειναι ωραια πραγματα να μας δειχνεις. Φτιάχνει και σπιτικό γιαούρτι? Τι λες τώρα? Θα την αγορασουμε στα σιγουρα. Διαβασα καλες κριτικες, εισαι πολυ μπροστα ρε συ!!!!