Βασιλόπιτες υπάρχουν πολλές! Σαν αυτή όμως, καμία. Δεν το λέω επειδή είναι η συνταγή μου, αλλά όταν τη φτιάξεις είμαι σίγουρος ότι θα με θυμηθείς! Αφράτη, βουτυρένια και μοσχομυριστή, είμαι σίγουρος ότι θα σε ενθουσιάσει όχι μόνο με την ευκολία της αλλά και με την ανεπανάληπτη νοστιμιά της.
Μην παραλείψετε να προσθέσετε το φλουρί αφού την ψήσετε, πάντα στο κάτω μέρος της βασιλόπιτας ώστε να μην φαίνεται η θέση του. Επικαλύψτε με ζάχαρη άχνη ή με ένα απλό γλάσο ζάχαρης όπως έκανα εγώ. Καλή χρονιά με υγεία και χαρά για όλους!
Εκτύπωση
Βασιλόπιτα κέικ
Βασιλόπιτα κέικ από τον Τάσο Αντωνίου. Απλά και εύκολα φέτος θα φτιάξετε την καλύτερη βασιλόπιτα που θα κλέψει την παράσταση την παραμονή Πρωτοχρονιάς!
Μερίδες 8
Θερμίδες 340θερμίδες
Υλικά
- 250 g. αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 400 g. ζάχαρη
- 4 αυγά μεγάλα
- 160 ml χυμός πορτοκαλιού
- 100 ml πλήρες γάλα
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γλ. βανίλια
- 1/4 κ.γλ. μαστίχα
- ξύσμα από 2 βιολογικά πορτοκάλια
Για την επικάλυψη
- γλάσο ή ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
- Σε σταθερό μίξερ χτυπάμε το αγελαδινό βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας ταυτόχρονα.
- Αναμειγνύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με το γάλα. Σε μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη μαστίχα, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Τα ρίχνουμε στο μείγμα εναλλάξ σε δόσεις, χτυπώντας σε κάθε προσθήκη. Πρέπει τα υλικά να έχουν αποορροφηθεί από το μείγμα πριν ρίξουμε την επόμενη δόση.
- Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενη βάση 24 εκ. Ψήνουμε για 50 λεπτά με 1 ώρα. Εάν ροδίσει γρήγορα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170οC.
- Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει καλά πριν τη στολίσουμε. Όταν είναι κρύα, την αναποδογυρίζουμε σε γιορτινή πιατέλα ώστε να είναι επίπεδη η επιφάνειά της. Στολίζουμε με γλάσο ή ζάχαρη άχνη.
Βίντεο συνταγής
Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!
Δείτε ακόμα: οι καλύτεροι κουραμπιέδες είναι αυτοί!
Looks amazing. Thanks Tassos
Θερμά συγχαρητήρια αγαπητέ κ. Αντωνίου. Είστε υπέροχος όπως πάντα. Και το νέο σας βίντεο πολύ αναλυτικό και όμορφο.Θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες για το ωραίο μιξερ που χρησιμοποιέιτε. Είναι τόσο καλό όσο φαίνεται στο βίντεο;Καλή χρονιά με υγεία σας εύχομαι.
ΑΠΛΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ. ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ
Μπράβο πολλά! Έπαθαν πλάκα όλοι φέτος! Τάσο είσαι υπέροχος
Ειναι η καλυτερη συνταγη για βασιλοπιτα κοριτσια και αγορια. Μπραβο Τασο κ στην ομαδα για την ομορφη δουλεια σας. Αγνα υλικα και πολυ αγαπη. Καλη χρονιά! Σας αγαπαμε