ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΗ ωραιότερη βασιλόπιτα κέικ

Η ωραιότερη βασιλόπιτα κέικ

Βασιλόπιτες υπάρχουν πολλές! Σαν αυτή όμως, καμία. Δεν το λέω επειδή είναι η συνταγή μου, αλλά όταν τη φτιάξεις είμαι σίγουρος ότι θα με θυμηθείς! Αφράτη, βουτυρένια και μοσχομυριστή, είμαι σίγουρος ότι θα σε ενθουσιάσει όχι μόνο με την ευκολία της αλλά και με την ανεπανάληπτη νοστιμιά της.

Μην παραλείψετε να προσθέσετε το φλουρί αφού την ψήσετε, πάντα στο κάτω μέρος της βασιλόπιτας ώστε να μην φαίνεται η θέση του. Επικαλύψτε με ζάχαρη άχνη ή με ένα απλό γλάσο ζάχαρης όπως έκανα εγώ. Καλή χρονιά με υγεία και χαρά για όλους!

Βασιλόπιτα κέικ
Εκτύπωση

Βασιλόπιτα κέικ

Βασιλόπιτα κέικ από τον Τάσο Αντωνίου. Απλά και εύκολα φέτος θα φτιάξετε την καλύτερη βασιλόπιτα που θα κλέψει την παράσταση την παραμονή Πρωτοχρονιάς!
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί βασιλόπιτα κέικ
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 1 ώρα
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 20 λεπτά
Μερίδες 8
Θερμίδες 340θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 250 g. αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 g. ζάχαρη
  • 4 αυγά μεγάλα
  • 160 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 100 ml πλήρες γάλα
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. βανίλια
  • 1/4 κ.γλ. μαστίχα
  • ξύσμα από 2 βιολογικά πορτοκάλια

Για την επικάλυψη

  • γλάσο ή ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Σε σταθερό μίξερ χτυπάμε το αγελαδινό βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας ταυτόχρονα.
  • Αναμειγνύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με το γάλα. Σε μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη μαστίχα, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Τα ρίχνουμε στο μείγμα εναλλάξ σε δόσεις, χτυπώντας σε κάθε προσθήκη. Πρέπει τα υλικά να έχουν αποορροφηθεί από το μείγμα πριν ρίξουμε την επόμενη δόση.
  • Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενη βάση 24 εκ. Ψήνουμε για 50 λεπτά με 1 ώρα. Εάν ροδίσει γρήγορα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170οC.
  • Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει καλά πριν τη στολίσουμε. Όταν είναι κρύα, την αναποδογυρίζουμε σε γιορτινή πιατέλα ώστε να είναι επίπεδη η επιφάνειά της. Στολίζουμε με γλάσο ή ζάχαρη άχνη.

Βίντεο συνταγής

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Δείτε ακόμα: οι καλύτεροι κουραμπιέδες είναι αυτοί!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ρύζι με λαχανικά

Αρωματικό κίτρινο ρύζι με λαχανικά από τον Τάσο Αντωνίου. Γευστικό ρύζι πιλάφι με λαχανικά, υγιεινό και χορταστικό, συνοδεύει ιδανικά το κοτόπουλο, κρέας ή ψάρι.

Θαλασσινά με λαχανικά

Συνταγή για θαλασσινά σοτέ με λαχανικά!

Γιαουρτλού με κιμά

Η πιο εύκολη παραλλαγή για το αγαπημένο μας γιαουρτλού με κιμά. Προσθέστε στη συνταγή μπαχαρικά της αρεσκείας σας και απογειώστε την!

Περισσότερα άρθρα

Τα food trends του 2019 σύμφωνα με το Pinterest

Αυτά είναι τα food trends που θα μαγειρέψουμε και θα μοιραστούμε με τους αγαπημένους μας το 2019.

Φρέσκα φρούτα και λαχανικά: Σεπτέμβριος

Μάθετε ποια είναι τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά για τον μήνα Σεπτέμβριο!

5 λόγοι να κάνεις σήμερα αποχή από το κρέας

Σκέφτεσαι να κόψεις το κρέας;  Σου δίνουμε 5 καλούς λόγους να κάνεις αποχή από το κρέας.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θερμά συγχαρητήρια αγαπητέ κ. Αντωνίου. Είστε υπέροχος όπως πάντα. Και το νέο σας βίντεο πολύ αναλυτικό και όμορφο.Θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες για το ωραίο μιξερ που χρησιμοποιέιτε. Είναι τόσο καλό όσο φαίνεται στο βίντεο;Καλή χρονιά με υγεία σας εύχομαι. 

  2. Ειναι η καλυτερη συνταγη για βασιλοπιτα κοριτσια και αγορια. Μπραβο Τασο κ στην ομαδα για την ομορφη δουλεια σας. Αγνα υλικα και πολυ αγαπη. Καλη χρονιά! Σας αγαπαμε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ