Σπανακοπιτάκια. Συνταγή αγαπημένη και πεντανόστιμη. Βάλτε αρκετή ποσότητα φέτας και απογειώστε αυτή την διάσημη ελληνική συνταγή. 

Εκτύπωση

Σπανακοπιτάκια

Σπανακοπιτάκια. Συνταγή αγαπημένη και πεντανόστιμη. Βάλτε αρκετή ποσότητα φέτας και απογειώστε αυτή την διάσημη ελληνική συνταγή. 
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Σπανακοπιτάκια
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 50 λεπτά
Μερίδες 20
Θερμίδες 234θερμίδες

Υλικά

  • 2 φύλλα έτοιμη σφολιάτα
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθος
  • 1 κ.γλ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 500 γρ. φέτα σε τρίμμα
  • 3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • σουσάμι για το πασπάλισμα
  • 4 αυγά

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι. Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό να ζεματιστεί και κατόπιν το αποσύρουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει. Σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο, για 1 λεπτό. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό και προσθέτουμε το στεγνό σπανάκι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και να μαλακώσει το σπανάκι, για περίπου 6 λεπτά. Όταν έχει μαγειρευτεί και μειωθεί σε όγκο, αποσύρουμε από την φωτιά. Όταν το μείγμα έχει γίνει χλιαρό, προσθέτουμε την φέτα σε τρίμμα. Προσθέτουμε 3 αυγά στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά. 
  • Κόβουμε τα φύλλα σφολιάτας κατακόρυφα στη μέση. Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό τις κάθετες πλευρές του κάθε φύλλου. Βάζουμε κουταλιά κουταλιά τη γέμιση κατά μήκος σε κάθε φύλλο. Κλείνουμε τα φύλλα πιέζοντας ελαφρώς τις πλευρές που έχουμε αλείψει με αυγό. Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πιρούνι για σχέδιο, το οποίο θα πιέσουμε ελαφρώς για να κολλήσει η σφολιάτα.  Πρέπει να έχουμε σχηματίσει 4 φλογέρες σπανακόπιτας. Στη συνέχεια, κόβουμε κάθε φύλλο οριζόντια για να σχηματίσουμε τα σπανακοπιτάκια.
  • Πασπαλίζουμε τα σπανακοπιτάκια με σουσάμι και τα αλείφουμε με λίγο χτυπημένο αυγό. Σε λαδωμένο ταψί ή στρωμένο με λαδόκολλα βάζουμε τα σπανακοπιτάκια για να τα ψήσουμε. Ψήνουμε στον φούρνο στις πάνω-κάτω αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Πιπεριές γεμιστές με τυρί

Πιπεριές γεμιστές με τυρί στον φούρνο. Η γλύκα της ψημένης πιπεριάς συνδυάζεται μοναδικά με το λιωμένο τυρί!

Τραχανότο

Τραχανότο κρεμώδες από τον Τάσο Αντωνίου. Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για λαχταριστό, κρεμώδες τραχανότο που θα αγαπήσουν όλοι!

Περισσότερα άρθρα

6 πανέμορφα σχέδια για πασχαλινά κουλουράκια

Δείτε υπέροχα σχέδια και πρωτότυπα σχήματα για τα πασχαλινά κουλουράκια σας. Δημιουργήστε και εμπνευστείτε για τα πασχαλινά γλυκά σας!

10 συνταγές της γιαγιάς κατά του πονόλαιμου

Ο πονόλαιμος μπορεί να καταπολεμηθεί με τις σπιτικές συνταγές και τα μυστικά της γιαγιάς!

8 χρήσεις του καφέ που σίγουρα δεν γνωρίζατε

Αποκαλύπτουμε κάποιες χρήσεις του καφέ που μας λύνουν τα χέρια στην καθημερινότητα και που σίγουρα δεν είχατε φανταστεί!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ