Σπανακοπιτάκια. Συνταγή αγαπημένη και πεντανόστιμη. Βάλτε αρκετή ποσότητα φέτας και απογειώστε αυτή την διάσημη ελληνική συνταγή. 

Εκτύπωση

Σπανακοπιτάκια

Σπανακοπιτάκια. Συνταγή αγαπημένη και πεντανόστιμη. Βάλτε αρκετή ποσότητα φέτας και απογειώστε αυτή την διάσημη ελληνική συνταγή. 
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Σπανακοπιτάκια
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 50 λεπτά
Μερίδες 20
Θερμίδες 234θερμίδες

Υλικά

  • 2 φύλλα έτοιμη σφολιάτα
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθος
  • 1 κ.γλ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 500 γρ. φέτα σε τρίμμα
  • 3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • σουσάμι για το πασπάλισμα
  • 4 αυγά

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι. Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό να ζεματιστεί και κατόπιν το αποσύρουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει. Σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο, για 1 λεπτό. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό και προσθέτουμε το στεγνό σπανάκι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και να μαλακώσει το σπανάκι, για περίπου 6 λεπτά. Όταν έχει μαγειρευτεί και μειωθεί σε όγκο, αποσύρουμε από την φωτιά. Όταν το μείγμα έχει γίνει χλιαρό, προσθέτουμε την φέτα σε τρίμμα. Προσθέτουμε 3 αυγά στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά. 
  • Κόβουμε τα φύλλα σφολιάτας κατακόρυφα στη μέση. Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό τις κάθετες πλευρές του κάθε φύλλου. Βάζουμε κουταλιά κουταλιά τη γέμιση κατά μήκος σε κάθε φύλλο. Κλείνουμε τα φύλλα πιέζοντας ελαφρώς τις πλευρές που έχουμε αλείψει με αυγό. Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πιρούνι για σχέδιο, το οποίο θα πιέσουμε ελαφρώς για να κολλήσει η σφολιάτα.  Πρέπει να έχουμε σχηματίσει 4 φλογέρες σπανακόπιτας. Στη συνέχεια, κόβουμε κάθε φύλλο οριζόντια για να σχηματίσουμε τα σπανακοπιτάκια.
  • Πασπαλίζουμε τα σπανακοπιτάκια με σουσάμι και τα αλείφουμε με λίγο χτυπημένο αυγό. Σε λαδωμένο ταψί ή στρωμένο με λαδόκολλα βάζουμε τα σπανακοπιτάκια για να τα ψήσουμε. Ψήνουμε στον φούρνο στις πάνω-κάτω αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πένες φούρνου με τυρί και καπνιστή μπριζόλα (BINTEO)

Πένες φούρνου με τυρί, καπνιστή μπριζόλα και σάλτσα αρωματισμένη με φασκόμηλο! Μια ιδιαίτερη μακαρονάδα φούρνου από τον Τάσο Αντωνίου που όλοι θα λατρέψουν.

Αλμυρό κέικ με κολοκυθάκι και μοτσαρέλα

Ένα φανταστικό αλμυρό κέικ, ιδανικό για κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, το γραφείο, το οικογενειακό τραπέζι. Μια συνταγή που μυρίζει καλοκαίρι!

Τηγανητός μπακαλιάρος

Συνταγή για τηγανητό μπακαλιάρο με χρυσαφένια, τραγανή κρούστα από τον Τάσο Αντωνίου.

Περισσότερα άρθρα

9 πολύ καλοί λόγοι να φας τώρα αβοκάντο!

Το αβοκάντο είναι ένα νόστιμο φρούτο με πολύ σημαντικά οφέλη για την υγεία και την ομορφιά, χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και καλά λιπαρά που ενισχύουν τον οργανισμό.

Το μενού του Αγίου Βαλεντίνου

Συνταγές και γευστικές προτάσεις για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Δημιουργήστε τα πιο νόστιμα πιάτα με αυτό το ιδιαίτερο μενού του Αγίου Βαλεντίνου.

6 λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις μακαρονάδα

Τα πιο συνηθισμένα λάθη όταν φτιάχνουμε μακαρονάδα!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ