Σπανακοπιτάκια

Σπανακοπιτάκια. Συνταγή αγαπημένη και πεντανόστιμη. Βάλτε αρκετή ποσότητα φέτας και απογειώστε αυτή την διάσημη ελληνική συνταγή. 

Εκτύπωση

Σπανακοπιτάκια

Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Σπανακοπιτάκια
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 50 λεπτά
Μερίδες 20
Θερμίδες 234θερμίδες

Υλικά

  • 2 φύλλα έτοιμη σφολιάτα
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθος
  • 1 κ.γλ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 500 γρ. φέτα σε τρίμμα
  • 3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • σουσάμι για το πασπάλισμα
  • 4 αυγά

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι. Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό να ζεματιστεί και κατόπιν το αποσύρουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει. Σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο, για 1 λεπτό. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό και προσθέτουμε το στεγνό σπανάκι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και να μαλακώσει το σπανάκι, για περίπου 6 λεπτά. Όταν έχει μαγειρευτεί και μειωθεί σε όγκο, αποσύρουμε από την φωτιά. Όταν το μείγμα έχει γίνει χλιαρό, προσθέτουμε την φέτα σε τρίμμα. Προσθέτουμε 3 αυγά στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά. 
  • Κόβουμε τα φύλλα σφολιάτας κατακόρυφα στη μέση. Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό τις κάθετες πλευρές του κάθε φύλλου. Βάζουμε κουταλιά κουταλιά τη γέμιση κατά μήκος σε κάθε φύλλο. Κλείνουμε τα φύλλα πιέζοντας ελαφρώς τις πλευρές που έχουμε αλείψει με αυγό. Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πιρούνι για σχέδιο, το οποίο θα πιέσουμε ελαφρώς για να κολλήσει η σφολιάτα.  Πρέπει να έχουμε σχηματίσει 4 φλογέρες σπανακόπιτας. Στη συνέχεια, κόβουμε κάθε φύλλο οριζόντια για να σχηματίσουμε τα σπανακοπιτάκια.
  • Πασπαλίζουμε τα σπανακοπιτάκια με σουσάμι και τα αλείφουμε με λίγο χτυπημένο αυγό. Σε λαδωμένο ταψί ή στρωμένο με λαδόκολλα βάζουμε τα σπανακοπιτάκια για να τα ψήσουμε. Ψήνουμε στον φούρνο στις πάνω-κάτω αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!

1 Σχόλιο
  1. τελεια!!! τα κανω στο μαγαζι μου στην Αυστραλια και εχουν ολοι ξετρελαθει Τασος

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή