Τηγανιά κοτόπουλο

Τηγανιά κοτόπουλο! H καλύτερη συνταγή για τηγανιά που έχεις δοκιμάσει ποτέ!

Τηγανιά κοτόπουλο
Print Recipe
5 from 1 vote

Τηγανιά κοτόπουλο

Τηγανιά κοτόπουλο από τον Τάσο Αντωνίου. Μια εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για τηγανιά κοτόπουλου με φέτα και υπέροχη σάλτσα. Αυτή η τηγανιά είναι ο ιδανικός μεζές!
Prep Time10 λεπτά
Cook Time20 λεπτά
Total Time30 λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Τηγανιά κοτόπουλο
Servings: 4
Calories: 350θερμίδες

Ingredients

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο σε κύβους του 1 εκ.
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένο κρεμμύδι
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένο σκόρδο
  • 1/2 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
  • 10 ντοματίνια κομμένα σε τέταρτα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 100 γρ. βαρελίσια φέτα
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένη ρίγανη

Instructions

  • Για την τηγανιά κοτόπουλο, ακολουθούμε την εξής διαδικασία. Σε μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά τους κύβους κοτόπουλου, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αποξηραμένο σκόρδο, το κρεμμύδι και την καπνιστή πάπρικα. Αφήνουμε να σοταριστούν για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και την πιπεριά Φλωρίνης και σοτάρουμε για 4 λεπτά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη βαρελίσια φέτα και ανακατεύουμε ελαφρώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ρίγανη. Σερβίρουμε αμέσως την τηγανιά κοτόπουλου ζεστή.

Δείτε επίσης: Το πιο πετυχημένο σαγανάκι

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

4 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.