ΑρχικήΒίντεοΣπιτικό τυρί κρέμα

Αυτή η συνταγή για σπιτικό τυρί κρέμα με τέσσερα μόλις υλικά θα σας δώσει ένα βελούδινο, κρεμώδες και πεντανόστιμο τυρί. Σερβίρετέ το ως πρωινό, σνακ ή ως άλειμμα.

Τυρί κρέμα συνταγή
Εκτύπωση

Σπιτικό τυρί κρέμα

Αυτή η συνταγή για σπιτικό τυρί κρέμα με τέσσερα μόλις υλικά θα σας δώσει ένα βελούδινο, κρεμώδες και πεντανόστιμο τυρί. Σερβίρετέ το ως πρωινό, σνακ ή ως άλειμμα.
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Τυρί κρέμα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Αναμονή 12 ώρες 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 12 ώρες 40 λεπτά
Μερίδες 8
Θερμίδες 150θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 6 γρ. κιτρικό οξύ ξινό
  • 50 ml νερό

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το καλάθι για την παρασκευή γιαουρτιού στην μηχανή παρασκευής τυριού. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μια μαρίζ να διαλυθεί στην κρέμα γάλακτος. Καλύπτουμε με το καπάκι και βάζουμε στη λειτουργία το πρόγραμμα 2. Μέχρι το μείγμα να φτάσει την θερμοκρασία των 80οC, καλό είναι να το ανακατεύουμε συχνά με τη μαρίζ για να ζεσταθεί ομοιόμορφα το μείγμα.
  • Μετά από λίγη ώρα ακούμε τον χαρακτηριστικό ήχο. Αναμειγνύουμε κιτρικό οξύ, ή αλλιώς ξινό, με νερό μέχρι να διαλυθεί. Σηκώνουμε το καπάκι από τη μηχανή. Ρίχνουμε το διάλυμα νερού και ξινού. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με τη μαρίζ και πατάμε το ΟΚ. Καλύπτουμε ξανά με το καπάκι.
  • Μετά από περίπου 30 λεπτά, πατάμε το ΟΚ στο ηχητικό σήμα και ανακατεύουμε το ζεστό μείγμα με τη μαρίζ. Καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 6 ώρες. Στη συνέχεια ανακατεύουμε ξανά με τη μαρίζ.
  • Απαλά απαλά, σηκώνουμε το καλάθι και το στηρίζουμε στις ειδικές εσοχές. Αφήνουμε να στραγγίξει για 30 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε το καλάθι σε σουρωτήρι που στερεώσαμε σε μεγάλο μπολ και βάζουμε το τυρί κρέμα στο ψυγείο για περίπου 6 ώρες. Συντηρούμε το τυρί κρέμα στο ψυγείο έως και 3 μέρες.

Βίντεο συνταγής

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι από μπισκότο

Συνταγή για το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο σπιτάκι από μπισκότο με τζίντζερ!

Κριθαράκι με γαρίδες ντομάτα και ούζο

Καλοκαιρινή συνταγή για κριθαράκι ολικής άλεσης με θαλασσινά και άρωμα ούζου!

Σφολιατάκια με προσούτο

Συνταγή για σφολιατάκια με προσούτο και μοτσαρέλα!

Περισσότερα άρθρα

Το μυστικό υλικό για τέλειο, τραγανό κοτόπουλο!

Τέλειο τραγανό κοτόπουλο με ένα μυστικό και απρόσμενο υλικό, για ζουμερό, απίθανο κρέας και κρατσανιστή κρούστα που θα λατρέψετε!

Φυτικό γιαούρτι: πόσο ωφελεί στη διατροφή μας;

Βάζουμε στο μικροσκόπιο τα δημοφιλέστερα είδη φυτικών γιαουρτιών και αναλύουμε τα οφέλη τους στη διατροφή μας.

8 υπέροχες συνταγές για να μαγειρέψετε τα μανιτάρια

Υπέροχες συνταγές με μανιτάρια, χορταστικές και ελαφριές! Τα μανιτάρια είναι ένα από τα πιο νόστιμα και πλούσια σε θρεπτική αξία τρόφιμα που μπορείτε να μαγειρέψετε.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ωραία συσκευή, την είδα στο άλλο βίντεο που έκανες και την πήρα. Δεν πίστευα ότι θα έβαζα γάλα και θα έκανα το δικό μου τυρί. Να είσαι καλά Τάσο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ