Όποιος άντρας σέβεται τον εαυτό του και του αρέσει το μπάρμπεκιου, θα πρέπει να γνωρίζει και φυσικά να χρησιμοποιεί την αγαπημένη μου πλέον σάλτσα με το εξωτικό όνομα Sriracha! Εγω την δοκίμασα πρώτη φορά στο Λονδίνο και από τότε την αγάπησα. Πρόκειται για μια υπερκαυτερή (για νορμάλ ανθρώπους) κόκκινη σάλτσα απο πάστα πιπεριάς τσίλι, ξύδι, σκόρδο (ελαφρύ), κρεμμύδι και ζάχαρη και έρχεται direct απο την επίσης εξωτική Ταϋλάνδη. Ενημερωτικά, η Sriracha είναι ένα μεγάλο λιμάνι της Ταϋλάνδης. Εγώ, από τις πολλές μάρκες που τις καταλαβαίνεις απο το ζώο που έχει στην ετικέτα του μπουκαλιού, προτιμώ αυτή με την χήνα! Να τη δοκιμάσεις και θα με θυμηθείς. Αν ψάξεις καλά θα την βρεις και στην Αθήνα σε πολύ καλά και ενημερωμένα spots. Όταν την αγοράσεις, να ψήσεις στο μπάρμπεκιου γαρίδες με σάλτσα από sriracha – και πάλι θα με θυμηθείς!
Συνταγή για γαρίδες μαριναρισμένες σε σάλτσα Sriracha
Ανακατεύεις 4-5 κ.σ. σως τεριγιάκι με 2 κ.σ. Sriracha, 1 κ.σ. ψιλοκομμένο τζίντζερ και 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο. Βάζεις τις (καθαρισμένες) γαρίδες στη μαρινάδα και τις αφήνεις να μαριναριστούν 20-30 λεπτά. Όσο πιο πολύ τις αφήσεις, τόσο περισσότερη γεύση θα πάρουν από τη μαρινάδα. Όταν είναι έτοιμες οι γαρίδες, πέρασε από 4-5 γαρίδες σε καλαμάκια για σουβλάκια. Βάλε τα σουβλάκια με τις γαρίδες στη σχάρα και ψήσε τα στο μπάρμπεκιου για 2 λεπτά. Γύρισε τη σχάρα από την άλλη πλευρά και ψήσε για άλλα 2 λεπτά. Σερβίρεις και απολαμβάνεις με παγωμένη μπύρα.
Τα λέμε σύντομα
Τάσος
Ακολούθησέ με για περισσότερο foodology στο Instagram: @mamapeinaogr
Φωτο: jennifercooks.com