ΑρχικήΔελτία ΤύπουΑυτό είναι το πρώτο Stoli Eco Bar

Αυτό είναι το πρώτο Stoli Eco Bar

Στην εποχή που ο όρος “sustainability” δεν μπορεί πια να είναι απλώς μία ακόμη catchy λέξη, αλλά οφείλει να γίνει μία παγκόσμια πρακτική για το καλό του πλανήτη, ο κόσμος των spirits και των bars μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι και βάζει τις eco-friendly δράσεις στο επίκεντρο. Η Stoli Vodka, με το sustainability βαθιά ριζωμένο στον πυρήνα του DNA της, παρουσίασε το πρώτο Stoli Eco Bar στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Athens Bar Show 2021 στις 9 και 10 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Το πρώτο στο είδος του Stoli Vodka Eco Bar έρχεται για να μας μυήσει σε μία νέα ολιστική φιλοσοφία, κατά την οποία μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε τα πράγματα που αγαπάμε και να διασκεδάζουμε απολαμβάνοντας το ποτό μας, χωρίς όμως να επιβαρύνουμε το περιβάλλον και μειώνοντας το οικολογικό μας αποτύπωμα.

Το πρώτο Stoli Vodka Eco Bar αποτελεί την επιτομή του green thinking και η παρουσίασή του είναι μόνο η αρχή μίας σειράς δράσεων, που στην πορεία θα επιτρέψουν τη μύηση και του ευρύτερου καταναλωτικού κοινού στη νέα αυτή «πράσινη» φιλοσοφία.

Τι σημαίνει όμως στην πράξη eco-bar; Καταρχάς, τo πανέμορφο Stoli Vodka Eco Bar είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, αφού τα πάνελ που είναι εγκατεστημένα στην οροφή του παράγουν όλη την ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του. Παράλληλα, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή τού είναι ανακυκλωμένα, σε ποσοστό πάνω από το 60%, με το μεγαλύτερο μέρος τού να είναι κατασκευασμένο από υπολείμματα πεπιεσμένου ξύλου (OSB). Επίσης, έχει γίνει χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, όπως η βιοδιασπώμενη bar kit συλλογή από μπαμπού, που περιλαμβάνει barmat, αναδευτήρα, βάση για το μενού, επιφάνεια κοπής, ακόμη και θήκη για τις χαρτοπετσέτες. Ταυτόχρονα, το «πράσινο» Bar είναι και κυριολεκτικά πράσινο, αφού χρησιμοποιεί τοπικά υλικά στην κυριολεξία, φυτεμένα σε ειδικές κατασκευές και γλάστρες γεμάτες βότανα και μυρωδικά, όπως μέντα, λεβάντα και δεντρολίβανο, που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο και δεν έχουν μόνο διακοσμητικό αλλά και πρακτικό ρόλο, καθώς συλλέγονται και χρησιμοποιούνται επί τόπου για να γαρνίρουν τα ευφάνταστα κοκτέιλ.

Όμως οι εκπλήξεις και η καινοτομία δεν σταματούν εδώ, καθώς δίπλα σε αυτό το πρωτοποριακό project η Stoli έχει ανθρώπους με βαθιά γνώση και εμπειρία στη zero-waste και carbon-free λειτουργεία των bar, αλλά και την υποδομή, με μοναδικές συσκευές και gadgets που προσθέτουν το απόλυτο fun-factor σε όλη την εμπειρία.

Έτσι, κατά τη διάρκεια των δύο ημερών του Athens Bar Show, ο Giacomo Giannotti, και η ομάδα του, κατευθείαν από το παγκοσμίως διάσημο Paradiso Bar της Βαρκελώνης (# 19 στα World’s 50 Best Bars), ήταν εκεί για να μοιραστεί τις γνώσεις και τις πρακτικές του για το bar sustainability, αλλά και να παρουσιάσει μία καινοτόμο τεχνική, που ο ίδιος και η ομάδα του ανέπτυξαν. Η τεχνική αυτή κάνει πράξη το zero bar waste mentality, αφού με την βοήθειά της τα υπολείμματα του μπαρ αποξηραίνονται, μεταμορφώνονται σε οικολογική πάστα κεριού και εν συνεχεία σε χαριτωμένα, ultra- sustainable σουβέρ.

Τέλος, στον ευρύτερο χώρο του bar υπήρχε και η μοναδική, στη χώρα μας, συσκευή, που μετατρέπει τα γυάλινα μπουκάλια σε άμμο, η οποία στη συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσουμε υπέροχα αντικείμενα, όπως κεραμικά μπολ, βάζα και μενταγιόν και θα αποτελέσουν ένα υπέροχο αναμνηστικό δώρο.

Η Stoli Vodka, πρωτοπόρος σε θέματα sustainability, έχει αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή το κίνημα που απαιτεί ένα αειφόρο μέλλον για τον πλανήτη.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σφολιάτα με αυγό & παστουρμά

Η πιο πρωτότυπη και μερακλίδικη τάρτα χρειάζεται μόνο 3 υλικά για να την φτιάξουμε.

Σκορδαλιά με ψωμί και αμύγδαλα

Ανεπανάληπτη σκορδαλιά με ψωμί από τον Τάσο Αντωνίου! Εμπλουτίστε τη σκορδαλιά σας με ξηρούς καρπούς όπως καρύδια ή αμύγδαλα, αφαιρώντας αντίστοιχα ψωμί από τη συνταγή.

Μιλφέιγ με βύσσινο

Ένα μιλφέιγ με βύσσινο και φιστίκι διαφορετικό από τ' άλλα, που θα γλυκάνει όλες τις στιγμές σας!

Περισσότερα άρθρα

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου;

Το έθιμο του μπακαλιάρου ανήμερα του Ευαγγελισμού έχει ρίζες στο 1821!

Λαχανάκια Βρυξελλών: ο λόγος που πρέπει να τα εντάξεις στη διατροφή σου!

Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι ανάμεσα στα λαχανικά του χειμώνα και αποτελούν μια εξαιρετικά νόστιμη αλλά και θρεπτική επιλογή. Ας μάθουμε γιατί πρέπει να τα συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας.

Μυστικά για άπαιχτα μακαρόνια φούρνου

Η πιο συγκλονιστική συνταγή έχει 5 μυστικά για να πετύχετε την τέλεια μακαρονάδα ογκρατέν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ