ΑρχικήΆρθραΠαγωτομηχανή: το απόλυτο εργαλείο για σπιτικό παγωτό

Παγωτομηχανή: το απόλυτο εργαλείο για σπιτικό παγωτό

Από τη Λίζα Μάτσα,

Νομίζετε ότι τα απόλυτα αξεσουάρ του καλοκαιριού είναι τα μαγιό, τα αντηλιακά και οι ομπρέλες; Κι όμως κάνετε λάθος! Μια παγωτομηχανή στη κουζίνα είναι must. Και να είστε βέβαιοι πως αξίζει να επενδύσετε σε μια τέτοια αγορά, καθώς υπάρχει μια πληθώρα επιλογών που ενδείκνυται για κάθε budget. Φέτος το καλοκαίρι λοιπόν, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές θα φτιάξετε το πιο τέλειο σπιτικό παγωτό! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι υπομονή, φαντασία και φρέσκα υλικά. Ξεκινάμε!

  • Η παγωτομηχανή πρέπει να είναι παγωμένη. Βάλτε τον κάδο της παγωτομηχανής στην κατάψυξη, μισή ώρα πριν την θέσεις σε λειτουργία. 
  • Μην γεμίζετε τον κάδο της παγωτομηχανής γιατί ως γνωστόν ό,τι παγώνει διογκώνεται. Αποφύγετε να φτιάξετε διπλή δόση παγωτό ή, τέλος πάντων, αγοράστε μεγαλύτερη παγωτομηχανή!
  • Το παγωτό στο σπίτι δεν μπορεί να είναι light. Το καλύτερο υλικό είναι η κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά.. Στο σπιτικό παγωτό αξίζει τέλεια γεύση και υφή, γι’ αυτό δεν χωράνε εκπτώσεις!
  • Προσθέστε ξηρούς καρπούς, κομμάτια σοκολάτας, κομμάτια φρούτων ή μπισκότα αφού κλείσετε την παγωτομηχανή. Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε όποιο φρούτο θέλετε σε μορφή μαρμελάδας.  
  • Τοποθετήστε το παγωτό στην κατάψυξη. Ναι, καταλαβαίνουμε ότι θέλετε να δοκιμάσετε εδώ και τώρα, αλλά για να αποκτήσει την τέλεια υφή χρειάζεται μια-δύο ώρες στη κατάψυξη.
  • Μόλις το βγάλετε από τη κατάψυξη, αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Για το σερβίρισμα μην χρησιμοποιήσετε καυτό κουτάλι γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να λιώσετε το παγωτό. Ένα βρεγμένο κουτάλι είναι αρκετό και θα διευκολύνει τη διαδικασία. 

Αν πάλι δεν έχεις παγωτομηχανή, δεν θα σε αφήσουμε παραπονεμένο. Μπορείς να φτιάξεις πανεύκολο παγωτό χωρίς παγωτομηχανή! Βρες τη συνταγή για παγωτό με δύο υλικά εδώ.

Φωτο: pinterest.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μπουγάτσα σε ρολάκια

Μπουγάτσα σε ρολάκια από τον Τάσο Αντωνίου. Τραγανό, βουτυρένιο φύλλο και μοσχομυριστή, αφράτη κρέμα που θα λατρέψουν όλοι.

Μους σοκολάτας

Η πιο εύκολη συνταγή για αφράτη μους σοκολάτας. Χρησιμοποιήστε κουβερτούρα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο.

Ψεύτικη πίτα

Συνταγή για ψεύτικη πίτα πλούσια σε γεύσεις!

Περισσότερα άρθρα

Το μυστικό υλικό για τέλεια αφράτη φανουρόπιτα

Η τέλεια φανουρόπιτα χρειάζεται αυτό το υλικό για να γίνει φουσκωτή, αφράτη και απόλυτα ζουμερή!

Υπέροχες κρύες σούπες για να αντισταθείς στη ζέστη!

Οι καλοκαιρινές σούπες τρώγονται κρύες και σίγουρα θα σου αρέσουν πολύ.

6 τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγουμε να ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων

Μια λίστα με τρόφιμα που οι ειδικοί συνιστούν να τα καταναλώνουμε φρέσκα και να αποφεύγουμε να τα ζεσταίνουμε ξανά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ