Τα καλύτερα παριζιάνικα μακαρόν

Κάθε χρόνο, ο Αμερικανός Adam Wayda περνά 6 μήνες στο Παρίσι, γράφοντας και φωτογραφίζοντας τα καλύτερα γλυκά των παριζιάνικων ζαχαροπλαστείων. Στο προσωπικό του site, ο Adam Wayda παρουσιάζει τα αγαπημένα του γλυκά και ζαχαροπλαστεία, που αξίζει να επισκεφθούμε σε κάποιο ταξίδι μας στην Πόλη του Φωτός. Από τη λίστα του δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και τα αγαπημένα του μακαρόν. Δείτε τις πιο πρωτότυπες γεύσεις μακαρόν που έγιναν «best seller» στα παριζιάνικα ζαχαροπλαστεία!

 

Macaron Mangue aux Épices Douces. Ο pâtissier Hugues Pouget του ζαχαροπλαστείου Hugo & Victor δημιούργησε αυτά τα ιδιαίτερα μακαρόν με γεύση μάνγκο και γλυκά μπαχαρικά. Για την ακρίβεια, η γευστική πανδαισία οφείλεταιστην ανάμειξη μάνγκο, μαύρου πιπεριού, βανίλιας, κανέλας, γαρίφαλου, γλυκάνισου και μοσχοκάρυδου. Ο Adam τα συστήνει ανεπιφύλακτα!

 

Macaron Fleur d’Oranger. Τα περίφημα ζαχαροπλαστεία Ladurée μας προσφέρουν αυτά τα μακαρόν που ευωδιάζουν άνοιξη. Oι λάτρεις των λουλουδένιων γεύσεων και αρωμάτων, όπως ο Adam, θα λατρέψουν την υπέροχη μυρωδιά του άνθους πορτοκαλιάς.

 

Macaron Marie Antoinette. Πρόκειται για ροζ μακαρόν με γέμιση μαρμελάδας φραμπουάζ, κρέμα τριαντάφυλλο και ολόκληρα φραμπουάζ, που φτιάχνει ο Carl Marletti για το ζαχαροπλαστείο που φέρει το όνομά του. Μια must γεύση που ξεπερνά τα ομώνυμα μακαρόν άλλων ζαχαροπλαστείων.

 

Macaron CoquelicotΑκόμη ένα μακαρόν έκπληξη, που προτείνει, αυτή τη φορά, το Un Dimanche à Paris. Αυτές οι κόκκινες μπουκίτσες οφείλουν την ύπαρξή τους στον Adam, ο οποίος είχε προσφέρει στον chef pâtissier του ζαχαροπλαστείου, Quentin Bailly marshmallows με γεύση παπαρούνας, εμπνέοντάς τον να δημιουργήσει τασυγκεκριμένα μακαρόν. Όπως και στην περίπτωση των fleur d’ oranger, έτσι και αυτά τα μακαρόν δεν πρέπει να τα χάσει όποιος αγαπά τις λουλουδένιες γεύσεις.

 

Macaron Violette. Ο Sadaharu Aoki είναι πολυβραβευμένος patissier και δημιουργός αυτών των μακαρόν με κρέμα βιολέτας. Για τον Adam, τη διαφορά εκτός της γεύσης και μυρωδιάς της βιολέτας, κάνει η ιταλική μαρέγκα του κέλυφους. Tα πιο «δυνατά» χαρτιά της λίστας των floral μακαρόν.

 

Macaron Fraise Coeur Pistache. Αν αγαπάτε το φιστίκι, το Café Pouchkine έφτιαξε για εσάς αυτά τα μακαρόν με κέλυφος φράουλας, και γέμιση απολαυστικής κρέμας φιστικιού. Διατίθεται και σε αντίστροφη εμφάνιση και γεύση, με κέλυφος φιστικιού και γέμιση κρέμας φράουλας.

 

Macaron AmandeH λίστα με τα καλύτερα μακαρόν του Παρισιού ολοκληρώνεται με τα μακαρόν με γεύση αμύγδαλο από το Art Macaron. Από όλα τα μακαρόν του ζαχαροπλαστείου, το συγκεκριμένο είδος είναι μακράν το καλύτερο, αφού η γεύση του γλυκού αμυγδάλου  συνεπαίρνει τον ουρανίσκο!

 

 

Άννα Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.