Τα μελομακάρονα της Ariana Huffington που λάτρεψε η Martha Stewart!

Από την Μαίρη Βλάχου,

Τα μελομακάρονα είναι το πιο αγαπημένο χριστουγεννιάτικο γλυκό των Ελλήνων. Στην Αμερική, όπου το ελληνικό στοιχεία είναι ιδιαίτερα ζωντανό χάρη στην ελληνική ομογένεια, τα μελομακάρονα και κουραμπιέδες είναι εξαιρετικά δημοφιλή όλη τη διάρκεια του χρόνου! Θέλοντας να μάθει από πρώτο χέρι πώς φτιάχνεται το διάσημο ελληνικό χριστουγεννιάτικο γλυκό, η γκουρού του lifestyle Martha Stewart ζήτησε από την ελληνικής καταγωγής συγγραφέα και επιχειρηματία Ariana Huffington να μοιραστεί μαζί της τη συνταγή για μελομακάρονα.  

Η συνταγή για μελομακάρονα από την Ariana Huffington

Ανακατεύουμε 2 φλ. ελαιόλαδο, 1 φλ. μπράντι, 1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι και λίγο παραπάνω από1 φλ. ζάχαρη. Σε διαφορετικό μπολ αναμειγνύουμε αλεύρι, 1 κ.σ. μαγειρική σόδα και 2 κ.σ. baking powder. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το μείγμα με το αλεύρι μέσα στο μείγμα με το ελαιόλαδο, μέχρι που η ζύμη να γίνει παχύρρευστη αλλά όχι πολύ σκληρή. 

Τα γλυκά των Χριστουγέννων: πώς θα τα απολαύσουμε χωρίς ενοχές! 

Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για λίγη ώρα και παίρνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα για τα μελομακάρονα χρησιμοποιώντας κουτάλα για παγωτό, για να φτιάξουμε ομοιόμορφα μελομακάρονα.

Θέλετε να φτιάξετε φέτος τα τέλεια μελομακάρονα; Αυτά είναι τα μυστικά για πεντανόστιμα σπιτικά μελομακάρονα! 

Φτιάχνουμε το σιρόπι ανακατεύοντας 2 φλ. μέλι, 2 φλ. ζάχαρη και 2 φλ. νερό. Αφήνουμε να βράσει με ένα ξυλάκι κανέλας και στη συνέχεια βουτάμε κάθε μελομακάρονο μέσα στο σιρόπι για 1 λεπτό. Σερβίρουμε τα μελομακάρονα σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τριμμένα καρύδια και κανέλα. Για να δώσουμε στα μελομακάρονά μας το χαρακτηριστικό τρακτερωτό σχήμα, πιέζουμε τον τρίφτη τυριού πάνω στη ζύμη μελομακάρονων!

Πατήστε εδώ για να βάλετε στη ζωή σας μια νότα χριστουγέννων με τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας! 

Κεντρική φωτο: flickr.com/photos/webraconteur

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.