ΑρχικήΆρθραΜυστικά για τέλειο, τραγανό κοτόπουλο πανέ!

Μυστικά για τέλειο, τραγανό κοτόπουλο πανέ!

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη, 

Το κοτόπουλο πανέ είναι μια αγαπημένη συνταγή που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Τα σπιτικά υλικά που θα χρησιμοποιήσετε στο πανάρισμα κάνουν αυτό το πιάτο πιο εύγεστο, αρκετά οικονομικό και πολύ ποιοτικό. Το Μαμα Πειναω σας δίνει μικρά μυστικά για άψογο πανάρισμα κοτόπουλου.

Σας άνοιξε η όρεξη για μυρωδάτο σνίτσελ; Βρείτε τη συνταγή με ένα κλικ εδώ!

Αρχικά, αφαιρούμε την πέτσα από το κοτόπουλο και το καθαρίζουμε καλά ώστε να μην έχει και την παραμικρή λιπώδη ίνα. Με τον τρόπο αυτό, το κοτόπουλο θα παραμείνει λεπτό και τρυφερό κατά τη διάρκεια του παναρίσματος. 

Πριν πανάρουμε το κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά, ώστε να δέσουν τα υλικά καλά και να γίνει πιο νόστιμο.

Δείτε πρωτότυπους τρόπους για πανάρισμα κάνοντας κλικ εδώ! 

Το πανάρισμα χρειάζεται οπωσδήποτε αλεύρι για να σταθεί το υλικό που θα χρησιμοποιήσουμε στο πανάρισμα. Αν μάλιστα προσθέσουμε στο αλεύρι λίγη καπνιστή πάπρικα, τριμμένο δεντρολίβανο ή ρίγανη ακόμα και σκόρδο σε σκόνη, το αποτέλεσμα γίνεται πεντανόστιμο. Πρώτα αλευρώνουμε το κοτόπουλο, μετά το περνάμε από το αυγό και τέλος από την φρυγανιά ή αντίστοιχα υλικά παναρίσματος.

Ένα μικρό μυστικό για να απογειώσουμε τη γεύση του κοτόπουλου είναι να προσθέσουμε στο λάδι μια σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά ή μυρωδικά (π.χ. δεντρολίβανο ή θυμάρι). Μόλις το λάδι αρχίσει να καίει, τα αφαιρούμε και βάζουμε το κρέας μας στο τηγάνι. Το σωστό τηγάνισμα θέλει καυτό λάδι και συχνό γύρισμα ώστε η κρούστα να είναι χρυσαφένια και τραγανή και το κρέας να παραμείνει ζουμερό. 

Δείτε τη συνταγή για πανέ κοτόπουλο κάνοντας κλικ εδώ.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Τάρτα μουστάρδας

Τάρτα μουστάρδας από τον Τάσο Αντωνίου! Μια εύκολη και ελαφρώς πικάντικη τάρτα με μουστάρδα, ντομάτα και τυρί, ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας.

Φακές με χωριάτικο λουκάνικο

Δοκιμασμένη συνταγή για φακές με λουκάνικο. Ένα πιάτο πεντανόστιμο που αποκτά πλούσια γεύση χάρη στο χωριάτικο λουκάνικο.

Σουβλάκι ξιφία

Ζουμερό σουβλάκι με ξιφία μαριναρισμένο από τον Τάσο Αντωνίου. Ελαφρύ και πρωτότυπο σουβλάκι με ζουμερό και γευστικό ψάρι!

Περισσότερα άρθρα

Ο χαλβάς της Καθαράς Δευτέρας

Ο χαλβάς είναι συνυφασμένος με την Καθαρά Δευτέρα. Δείτε τα 6 μυστικά για να ξεχωρίσετε τον καλό χαλβά που θα σερβίρετε στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

5 χρήσεις του λεμονιού που δεν φανταζόσουν ποτέ!

Το λεμόνι έχει πολλές χρήσεις στην κουζίνα και στη μαγειρική, δίνοντας γεύση, νοστιμιά και ιδιαίτερο άρωμα φρεσκάδας που δεν φανταζόσουν ποτέ!

Συνταγές για την Πρωτοχρονιά

Οι πιο γευστικές προτάσεις για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ