ΑρχικήΆρθραΜυστικά για τέλειο, τραγανό κοτόπουλο πανέ!

Μυστικά για τέλειο, τραγανό κοτόπουλο πανέ!

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη, 

Το κοτόπουλο πανέ είναι μια αγαπημένη συνταγή που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Τα σπιτικά υλικά που θα χρησιμοποιήσετε στο πανάρισμα κάνουν αυτό το πιάτο πιο εύγεστο, αρκετά οικονομικό και πολύ ποιοτικό. Το Μαμα Πειναω σας δίνει μικρά μυστικά για άψογο πανάρισμα κοτόπουλου.

Σας άνοιξε η όρεξη για μυρωδάτο σνίτσελ; Βρείτε τη συνταγή με ένα κλικ εδώ!

Αρχικά, αφαιρούμε την πέτσα από το κοτόπουλο και το καθαρίζουμε καλά ώστε να μην έχει και την παραμικρή λιπώδη ίνα. Με τον τρόπο αυτό, το κοτόπουλο θα παραμείνει λεπτό και τρυφερό κατά τη διάρκεια του παναρίσματος. 

Πριν πανάρουμε το κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά, ώστε να δέσουν τα υλικά καλά και να γίνει πιο νόστιμο.

Δείτε πρωτότυπους τρόπους για πανάρισμα κάνοντας κλικ εδώ! 

Το πανάρισμα χρειάζεται οπωσδήποτε αλεύρι για να σταθεί το υλικό που θα χρησιμοποιήσουμε στο πανάρισμα. Αν μάλιστα προσθέσουμε στο αλεύρι λίγη καπνιστή πάπρικα, τριμμένο δεντρολίβανο ή ρίγανη ακόμα και σκόρδο σε σκόνη, το αποτέλεσμα γίνεται πεντανόστιμο. Πρώτα αλευρώνουμε το κοτόπουλο, μετά το περνάμε από το αυγό και τέλος από την φρυγανιά ή αντίστοιχα υλικά παναρίσματος.

Ένα μικρό μυστικό για να απογειώσουμε τη γεύση του κοτόπουλου είναι να προσθέσουμε στο λάδι μια σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά ή μυρωδικά (π.χ. δεντρολίβανο ή θυμάρι). Μόλις το λάδι αρχίσει να καίει, τα αφαιρούμε και βάζουμε το κρέας μας στο τηγάνι. Το σωστό τηγάνισμα θέλει καυτό λάδι και συχνό γύρισμα ώστε η κρούστα να είναι χρυσαφένια και τραγανή και το κρέας να παραμείνει ζουμερό. 

Δείτε τη συνταγή για πανέ κοτόπουλο κάνοντας κλικ εδώ.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Γαλλική Κερασόπιτα ή Κλαφουτί (clafoutis)

Το κλαφουτί είναι ένα εύκολο γαλλικό γλυκό που θυμίζει κερασόπιτα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα κεράσια στο κλαφουτί με φράουλες, ροδάκινα, μήλα, σύκα ή ό,τι φρούτο προτιμάτε!

Τέλεια λαζάνια φούρνου με λαχανικά και τυριά

Υπέροχα λαζάνια με λαχανικά και στρώσεις τυριών στο φούρνο. Χρώμα, γεύση, νοστιμιά, όλα σε ένα πιάτο.

Βασική συνταγή για ζύμη σφολιάτας

Βασική συνταγή για ζύμη σφολιάτας. Φτιάξτε τη σπιτική σφολιάτα και αποθηκεύστε τη στην κατάψυξη για να έχετε έτοιμο φύλλο όποτε το χρειάζεστε!

Περισσότερα άρθρα

Τα 7 μυστικά που δεν ήξερες για την τέλεια σούπα

Μυστικά για υπέροχες ζεστές χειμωνιάτικες σούπες. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να φτιάξετε μια πεντανόστιμη σούπα!

Σκόρος τροφίμων: πώς θα τον αντιμετωπίσετε για να μην ξαναεμφανιστεί

Πώς θα αντιμετωπίσετε τον σκόρο τροφίμων που καταστρέφει το αλεύρι, τα ζυμαρικά, τα μπαχαρικά και πολλά ακόμη τρόφιμα στα ντουλάπια της κουζίνας.

Συνταγές για χειμωνιάτικες σούπες

9 υπέροχες συνταγές για ζεστές χειμωνιάτικες σούπες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ