ΑρχικήΆρθραΠρωτότυποι τρόποι για πανάρισμα

Πρωτότυποι τρόποι για πανάρισμα

Από την Άννα Ευθυμίου,

Το πανάρισμα είναι στην ουσία η επικάλυψη φαγητών με αλεύρι, αυγό, φρυγανιά πριν από το τηγάνισμα. Αν έχετε βαρεθεί αυτό το συνηθισμένο τρόπο, δείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε ορισμένα υλικά που έχετε στη κουζίνα σας και να προσθέσετε έξτρα πινελιές γεύσης στις συνταγές  σας.

Πανάρισμα χωρίς φρυγανιά

  • Με ξηρούς καρπούς: Τριμμένα αμύγδαλα, φιστίκι Αιγίνης, καρυδόψιχα, κάσιους ή απλώς οι αγαπημένοι σας ξηροί καρποί σε mix θα γίνουν μια τέλεια ιδέα παναρίσματος.
  • Με σιμιγδάλι χοντρό: Για χρυσαφένιο χρώμα και ανάλαφρη υφή και γεύση στο πανέ φιλέτο σας.
  • Με δημητριακά: Χοντροτριμμένα δημητριακά (καλό θα είναι να μην περιέχουν ζάχαρη) θα απογειώσουν τη συνταγή σας.
  • Με παρμεζάνα: Ψήνουμε στον φούρνο για 5 λεπτά φλοίδες παρμεζάνας, κατόπιν τις αλευρώνουμε, τις βουτάμε σε χτυπημένο αυγό και επικαλύπτουμε με αυτές το φιλέτο μας.
  • Κράκερς τυριού: Ιδανικό για πανάρισμα κοτόπουλο, πάντα τριμμένα.
  • Σουσάμι: Ταιριάζει πολύ σε συνδυασμό με μέλι στο κοτόπουλο πανέ.

Πανάρισμα χωρίς αυγό

  • Γάλα: Έχει ακριβώς την ίδια δράση με το αυγό, δηλαφή βοηθάει το υλικό του παναρίσματος (φρυγανιά, σιμιγδάλι κλπ) να κολλήσει στο φιλέτο. Πολλοί προτιμούν το γάλα εβαπορέ για το πανάρισμα.
  • Μαρμελάδα: Κι όμως, είναι η καλύτερη ιδέα για πανάρισμα κρεατικών, αρκεί να είναι πολύ πχαύρρευστη ώστε να κολλήσουν καλά τα υλικά στο κρέας.
  • Μέλι: Μία πολύ πρωτότυπη ιδέα για να πανάρετε κοτόπουλο. Περάστε το στη συνέχεια από σιμιγδάλι και το γευστικό αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.
  • Γιαούρτι: Αν ετοιμάζετε σνίτσελ, αντικαταστήστε το χτυπημένο αυγό με γιαούρτι που θα αναμείξετε 1/2 κ.γλ. μουστάρδα σε σκόνη και 2 κ.γλ. τριμμένο τυρί.

Τι αλεύρι να χρησιμοποιήσετε για το πανάρισμα

Προτιμήστε καλαμποκάλευρο ή αλεύρι ολικής αλέσεως. Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, αποφύγετε εντελώς το αλεύρι.

Φιλέτο πανέ στον φούρνο

Φυσικά υπάρχει η υγιεινή επιλογή του παναρίσματος στον φούρνο αντί για το τηγάνι. Στρώστε στο ταψί λαδόκολλα, τοποθετήστε τα παναρισμένα φιλέτα και ψήστε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να χρυσαφίσουν αρκετά.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σαλάτα νισουάζ με σολομό

Συνταγή για σαλάτα νισουάζ με φρέσκο σολομό!

Μους γιαουρτιού

Συνταγή για λαχταριστή μους γιαουρτιού με λίγες θερμίδες!

Παστέλι

Το παστέλι είναι το αγαπημένο γλυκό σνακ από μέλι και σουσάμι το οποίο λατρεύουμε όλοι οι Έλληνες! Δείτε την απλή συνταγή για σπιτικό παστέλι.

Περισσότερα άρθρα

Πόσο αντέχουν τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό για τη σωστή αποθήκευση του φαγητού στην κατάψυξη. Έτσι θα μάθετε πόσο αντέχουν τα τρόφιμα στην κατάψυξη!

8 χρήσεις του καφέ που σίγουρα δεν γνωρίζατε

Αποκαλύπτουμε κάποιες χρήσεις του καφέ που μας λύνουν τα χέρια στην καθημερινότητα και που σίγουρα δεν είχατε φανταστεί!

Φτιάξτε πανεύκολα φυσική βαφή για πασχαλινά αυγά

Βάφουμε τα πασχαλινά αυγά μας με φυσικές βαφές από καφέ, πάπρικα, κρεμμύδι και παντζάρια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ