ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΜωσαϊκό τούρτα

Μωσαϊκό τούρτα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια εύκολη συνταγή για τούρτα μωσαϊκό, την οποία θα σερβίρετε σαν κέρασμα ή επιδόρπιο και θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.

Τούρτα μωσαϊκό Συνταγή
Εκτύπωση

Μωσαϊκό τούρτα

Μωσαϊκό τούρτα από τον Τάσο Αντωνίου! Το μωσαϊκό είναι το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου. Δοκιμάστε αυτήν την εύκολη συνταγή για τούρτα μωσαϊκό, την οποία θα σερβίρετε σαν κέρασμα ή επιδόρπιο και θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Μωσαϊκό τούρτα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 10 λεπτά
Aναμονή 2 ώρες
Συνολικός χρόνος 20 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 360θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

Για το μωσαϊκό:

  • 250 γρ. μπισκότα digestive
  • 400 γρ. κουβερτούρα
  • 170 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. ζαχαρούχο γάλα

Για τη γκανάς σοκολάτας:

  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Για το γαρνίρισμα:

  • 100 γρ. αμύγδαλο φιλέ

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το μωσαϊκό:

  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά με τη βοήθεια μιας μαρίζ. Το μείγμα πρέπει να λιώσει και να ομογενοποιηθεί.
  • Σε μπολ σπάμε τα μπισκότα πτι μπερ. Ρίχνουμε μέσα και το μείγμα κουβερτούρας – βουτύρου. Προσθέτουμε ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους τα υλικά.
  • Απλώνουμε το μείγμα με τη βοήθεια μαρίζ σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση. Πιέζουμε με τη μαρίζ ώστε να έχουμε μια απόλυτα ίσια επιφάνεια. Βάζουμε την τούρτα μωσαϊκό στο ψυγείο για 1 ώρα, να δέσει καλά.

Ετοιμάζουμε τη γκανάς σοκολάτας:

  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι, χωρίς να βράσει. Την αποσύρουμε από τη φωτιά και αναμειγνύουμε με την κουβερτούρα.
  • Όταν κρυώσει η γκανάς, περιχύνουμε το μωσαϊκό μας. Με τη μαρίζ ισιώνουμε τη στρώση γκανάς. Χτυπάμε τη φόρμα 2-3 φορές στον πάγκο για να απλωθεί ομοιόμορφα το μείγμα πριν το βάλουμε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες.

Γαρνίρουμε την τούρτα μωσαϊκό:

  • Σε τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε για λίγα λεπτά το φιλέ αμυγδάλου για να γαρνίρουμε την τούρτα μωσαϊκό. Γαρνίρουμε την τούρτα περιμετρικά με το καβουρδισμένο αμύγδαλο.

Βίντεο συνταγής

Δείτε ακόμα: τα ωραιότερα νηστίσιμα ταχινοπιτάκια!

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις πρώτος όλες τις νέες μας συνταγές!

Δείτε επίσης: Συνταγή για κέικ κλασσικό πολύ εύκολο

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κοτόπουλο με μπάμιες του Τάσου

Κοτόπουλο με μπάμιες. Ένα κλασικό ελληνικό λαδερό φαγητό που σερβίρουμε στα οικογενειακά τραπέζια. Κι όμως, πολλοί θεωρούν ότι οι μπάμιες είναι άνοστες και τις...

Σοκολατόπιτα με 5 υλικά

Η πιο εύκολη και νόστιμη σοκολατόπιτα με πέντε μόνο υλικά που έχετε πάντα στην κουζίνα σας!

Αλμυρές κρέπες με ζαμπόν, τυρί και αυγό

Απλή και πεντανόστιμη συνταγή για αλμυρές κρέπες με ζαμπόν, τυρί και αυγό.

Περισσότερα άρθρα

Τσάι χύμα ή συσκευασμένο; Οι ειδικοί απαντούν

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο χύμα τσάι και το συσκευασμένο;

Πώς θα ξεπαγώσεις το κρέας σε 5 λεπτά

Ξέχασες το κρέας στην κατάψυξη και πρέπει να μαγειρέψεις άμεσα; Μάθε πώς θα ξεπαγώσεις το κρέας σε 5 λεπτά μόλις με αυτό το μυστικό κόλπο.

Το μυστικό των σεφ για άψογα και πεντανόστιμα μανιτάρια

Πείτε αντίο στα μουλιασμένα μανιτάρια με αυτό το μυστικό για τέλειο μαγείρεμα.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΤΑΣΟ ΑΣΤΕΡΙ ΕΙΣΑΙ. ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΟ. ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ