Από τον Τάσο Αντωνίου,
Αυτή η άνοιξη θα σε βρει στο Wagamama! Το αγαπημένο asian-inspired εστιατόριο των βορείων προαστίων έχει δημιουργήσει τρέλα στην Αθήνα με το chicken katsu curry, τις πολύχρωμες σαλάτες και τα ευφάνταστα σούσι του – και απόλυτα δικαιολογημένα.
Υπάρχουν πολλές επιλογές στο μενού αν θέλεις να τσιμπήσεις ελαφρύ μεσημεριανό ή να απολαύσεις ένα πλούσιο γεύμα. Ξεκινάς από έναν φρεσκοστυμμένο χυμό από μεγάλη ποικιλία φρούτων. Συνεχίζεις με σαλάτα της επιλογής σου και μετά τη σκυτάλη παίρνουν τα άκρως χορταστικά και ιδιαίτερα νόστιμα sushi. Νέες προσθήκες στον κατάλογο είναι το volcano salmon roll (καβουρόψιχα, αβοκάντο και μαγιονέζα wasabi, καλυμμένα με ταρτάρ σολομού, πορτοκαλί tobiko και φύτρες κόλιανδρο), το prawn popcorn roll (γαρίδες τεμπούρα, αβοκάντο και κόκκινη πιπεριά, καλυμμένα με γαρίδες ποπ κορν και μαγιονέζα ponzu) και το yakitori duck roll (τραγανή πάπια, αγγούρι και σχοινόπρασο, με γλυκιά μαγιονέζα και σάλτσα yakitori), τα οποία είναι όλα πολύ νόστιμα και σε εξαιρετικές τιμές.
Ένα πιάτο που με εντυπωσίασε πολύ, το οποίο ανακάλυψα στην τελευταία μου επίσκεψη, είναι το beef massaman curry με μαλακό μοσχαράκι, γλυκοπατάτες και μελιτζάνα σε αρωματική σάλτσα curry massaman. Οι ειδικοί στην κουζίνα του Wagamama κατάφεραν να συνδυάσουν αρμονικά όλα τα υλικά και η σάλτσα κάρι δεν επισκιάζει τον χαρακτήρα των υπόλοιπων συστατικών, πράγμα που απαιτεί μαεστρία και πολλές δοκιμές.
Τώρα που άνοιξε ο καιρός, θα επισκεφτείς το Wagamama στο Golden Hall για lunch μετά τα ψώνια ή το Wagamama στην Κηφισιά για ένα περιποιημένο dinner. Το ασιατικό φαγητό συνδυάζεται άψογα με μια ασιατική μπύρα και, φυσικά, καλή παρέα.