ΑρχικήΆρθραΝέο μενού στο The Royal Monkey της Κηφισιάς με την υπογραφή του...

Νέο μενού στο The Royal Monkey της Κηφισιάς με την υπογραφή του σεφ Γιάννη Λιόκα

Με γεύσεις που ενώνουν τα γαστρονομικά highlights της Ανατολής και της Δύσης, σε ένα ζεστό και γεμάτο χρώματα χώρο, με ταπετσαρίες, έπιπλα, καθρέφτες και κουρτίνες που παραπέμπουν σε colonial chick style, θυμίζοντας Ινδοκίνα και γαλλικές αποικίες της Νοτιοανατολικής Ασίας! Στο The Royal Monkey μπορείτε να ανακαλύψετε καθημερινά πιάτα υψηλής δημιουργίας και cocktails υπογραφής.

Kεντρικός ήρωας και πρωταγωνιστής, είναι πάντοτε ο Βασιλικός Πίθηκος. Ιστορίες από στόμα σε στόμα λένε πως ο Βασιλικός Πίθηκος υπήρξε συνδαιτυμόνας του Φιλέα Φογκ και της globetrotting παρέας του. Μεγαλωμένος δίπλα σε μαχαραγιάδες, έζησε το πέρασμα στην Ινδία καθισμένος πάνω σε μεταξωτά χειροποίητα χαλιά. Στα αριστοκρατικά σαλόνια της Βομβάης, με τις βαριές βελούδινες κουρτίνες, δοκίμαζε μέσα από πορσελάνες noodles με κινέζικο και κόκκινο λάχανο, ψητό κοτόπουλο, καρότο, φύλλα σαλάτας, spicy lime & chilli sauce. Οι καλές παρέες και η φήμη του τον έφεραν στην αυλή του τελευταίου αυτοκράτορα, πίσω από τα τείχη της απαγορευμένης πόλης, στο Πεκίνο.

Η τελευταία φορά που τον είδαν ήταν στη Νέα Υόρκη, στο Indochine, το μέρος που έκανε τους native New Yorkers να νιώσουν διάσημοι, μοιραζόταν με την Grace Jones και τον Andy Warhol ένα Monkey’s Jump με aged rum blend, passion fruit, herbs liqueur, pistachio syrup και λίγες σταγόνες lime. Έκτοτε δεν τον ξαναείδε κανείς. Οι φήμες όμως που τον ήθελαν να φτάνει στην Αθήνα πρόσφατα επαληθεύτηκαν. Σε μία σκιερή αλέα, διάλεξε να δημιουργήσει το χώρο που θα συναντήσει τις καινούργιες παρέες του για να γιορτάσει τα 200 χρόνια του! Και η αλήθεια είναι πως ο χρόνος τού έχει συμπεριφερθεί απίστευτα καλά. Αν τον συναντήσετε στο νέο του χώρο, θα διαπιστώσετε και εσείς πως είναι σαν να μην έχει περάσει μέρα από πάνω του.

Executive chef του The Royal Monkey, ο chef Γιάννης Λιόκας επιμελείται μαζί με την ομάδα του ένα εντυπωσιακό κατάλογο φαγητού που αποτελεί μια γευστική παραίσθηση που ενώνει Ανατολή και Δύση, και κλείνει το μάτι ακόμη και στους πιο απαιτητικούς.

Το μενού ξεκινά με «Tuna ceviche, με μαριναρισμένο τόνο, spicy κρέμα από αβοκάντο, αγγρούρι και yuzukosho», «Royal steak tartare από μοσχαρίσιο φιλέτο», «Fish & Chips, με φρέσκο μπακαλιάρο, σπιτικές τηγανητές πατάτες και aioli με ταραμά και bonito», αλλά και εξαιρετικές σαλάτες όπως «Beef spicy salad με λεπτοκομμένο μοσχάρι black anjus, μανιτάρια shitake, φρέσκα σαλατικά και vinaigrette chili-tamarind», αλλά και την «Asian Slaw με κινέζικο λάχανο, καρότο, κολοκύθι, κάσιους και sesame-oil yuzu dressing» και την εκπληκτική «Baby Lettuce Grilled Salad με μαρούλι στη σχάρα, καπνιστό bacon, κάπαρη, πίκλες μουστάρδας, παρμεζάνα και vinaigrette αντζούγιας». Tα Bao Buns έχουν την τιμητική τους σε τρεις εκδοχές, με ξεψαχνισμένο χοιρινό, σάλτσα char-siu, πίκλες μουστάρδας και τηγανιτό κρεμμύδι, αλλά και με κοτόπουλο και αρνί.

Στα κυρίως πιάτα οι επιλογές είναι αρκετές, ανάμεσα σε αυτές το εξαιρετικό American Cheesburger με μπιφτέκι από μοσχάρι Black Angus, το Beef Brisket με σιγομαγειρεμένο στήθος από μοσχάρι black anjus σε καπνιστή μαρινάδα, αγγούρι σχάρας και σάλτσα βουτύρου με yuzu, Chimichurri Steak, Pork Iberico Steak, κ.α.

Το bar του The Royal Monkey, τοποθετημένο στην καρδιά του μαγαζιού, πλαισιώνεται από τους χώρους του εστιατορίου και στέκεται επιβλητικά στο κέντρο με μια μεταλλική κατασκευή που φιλοξενεί το φωτισμό και αντικριστούς καθρέφτες που δημιουργούν ένα παιχνίδι συνομιλίας. Εκεί, μπορείς να δοκιμάσεις σε χαλαρή ατμόσφαιρα, cocktails υπογραφής του bartender Αναστάσιου Τσάμη. Κάθε πρόταση που θα βρεις στο menu διηγείται και από μια ιστορία από τη γεμάτη ζωή του Βασιλικού Πιθήκου. Εννέα cocktails με υπερβατική γεύση για υπερβατικές συζητήσεις, όπως αυτό με το monkey shoulder malt whisky, σιρόπι ινδικής καρύδας & παλαιωμένο barrel bitter (αριθμός 4 στον κατάλογο) αλλά και αυτό με το gin, campari, citrus, sake, orange bitter, plum green tea & cherry bitter (αριθμός 5 στον κατάλογο).

Η μουσική είναι ένα σημαντικό κομμάτι στο The Royal Monkey. Και όταν το θέμα φτάνει στα ακούσματα, ο Βασιλικός Πίθηκος δεν θα μπορούσε να ακούει τίποτα άλλο παρά μουσικές από όλον το κόσμο!

Η οικία του Βασιλικού Πιθήκου σχεδιάστηκε από την Saint of Athens σε συνεργασία με την Dive Architechs. Η Saint of Athens κρύβεται επίσης πίσω από το concept / brand identity / visual vocabulary του bar – restaurant. Το πορτρέτο του Βασιλικού Πιθήκου φιλοτέχνησε ο illustrator Γεράσιμος Χατζής και την προτομή του, που βρίσκεται στο βάθος του μαγαζιού, ο εικαστικός Γιώργος Τσεριώνης.

Για πληροφορίες και κρατήσεις επικοινώνησε στο τηλ. 2108011679.

The Royal Monkey, Λεβίδου 11, Κηφισιά, 14562

Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 17:00 – 01:00

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κιμαδόπιτα

Κιμαδόπιτα παραδοσιακή από τον Τάσο Αντωνίου. Απίστευτο τραγανό φύλλο, υπέροχη γέμιση από αρωματικό κιμά που θα λατρέψουν όλοι στο τραπέζι.

Μπάμπκα (babka)

Αυτή η μπάμπκα (babka) με πραλίνα φουντουκιού έχει βελούδινη ζύμη που θυμίζει τσουρέκι και είναι το ιδανικό πρωινό ή συνοδευτικό για καφέ.

Κριθαράκι με γαρίδες ντομάτα και ούζο

Καλοκαιρινή συνταγή για κριθαράκι ολικής άλεσης με θαλασσινά και άρωμα ούζου!

Περισσότερα άρθρα

Μπορώ να μαγειρέψω κατεψυγμένο κοτόπουλο χωρίς ξεπάγωμα;

Κι όμως, μπορούμε να μαγειρέψουμε κοτόπουλο χωρίς απόψυξη αλλά μόνο κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις.

Καλαμπόκι: 5 λόγοι που πρέπει να το εντάξετε στη διατροφή σας

Mάθετε ποια είναι τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει το καλαμπόκι και γιατί πρέπει να το εντάξετε στη διατροφή σας.

Τα 7 μυστικά που δεν ήξερες για την τέλεια σούπα

Μυστικά για υπέροχες ζεστές χειμωνιάτικες σούπες. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να φτιάξετε μια πεντανόστιμη σούπα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ