ΑρχικήΆρθραΜια μαύρη Σουηδέζα στην Αθήνα

Μια μαύρη Σουηδέζα στην Αθήνα

Από τον Τάσο Αντωνίου,

 

Η τελευταία φορά που αγόρασα backpack ήταν το 2007 στη Νέα Υόρκη. Λίγο η πόλη, λίγο οι αναμνήσεις, λίγο η χρηστικότητα, με βόλεψε για τα τελευταία 5 χρόνια. Θα μου πεις, “εμένα τι με ενδιαφέρει η backpack σου, ρε φίλε”; Αν είσαι όμως κι εσύ workaholic, πηγαίνεις από το ένα σημείο της πόλης στο άλλο για επαγγελματικά ραντεβού, αν χρειάζεσαι καθημερινά βαρύ εξοπλισμό οπουδήποτε κι αν βρίσκεσαι, ακόμη κι αν είσαι ο πιο επιμελής φοιτητής με σημειώσεις και βιβλία τεραστίων διαστάσεων τότε καταλαβαίνεις ότι ο καλύτερος σου φίλος γίνεται αυτό το σακίδιο πλάτης.

Το νέο μου love story έχει προέλευση από τη Σουηδία, αλλά (δυστυχώς) δεν είναι ψηλό, ξανθό, γαλανομάτικο. Είναι όμως εξίσου όμορφο και ακούει στο όνομα Thule. Το πρώτο backpack Thule που μου έκλεισε το μάτι ήταν στο Παρίσι τον Φλεβάρη και πολύ το ζήλεψα. Όχι μόνο γιατί ήταν όμορφο αλλά γιατί φαινόταν και πολύ λειτουργικό. Γύρισα λοιπόν στην Crossover Backpack, για την ακρίβεια). 32 λίτρων παρακαλώ, με ειδική σκληρή θήκη για ευαίσθητα αντικείμενα (π.χ. γυαλιά ηλίου) και ΑΠΕΙΡΟ χώρο για αποθήκευση. Ακόμα και ρούχα μπορείς να βάλεις μέσα. Στις δύο εβδομάδες που την χρησιμοποιώ, έχω μεταφέρει 2 λαπτοπ (ταυτόχρονα), ταπεράκι με κοτόπουλο & πατάτες (αδυναμίες είναι αυτές) φωτογραφική μηχανή, φακό, τρίποδο, ένα πόλο μπλουζάκι κι ένα πουλόβερ (σε περίπτωση που έβαζε κρύο το βράδυ). Κινητό γραφείο στην πλάτη σου με όλη την έννοια της λέξεως. Δες με τα μάτια σου πόσα πολλά χωράει στο βίντεο που ακολουθεί.

Το καλύτερο στο είπα; Έχει εγγύηση 25 χρόνια, οπότε είσαι σίγουρος ότι η επένδυσή σου πραγματικά αξίζει. 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Γεμιστές ψητές πατάτες

Γευστικές και πεντανόστιμες γεμιστές ψητές πατάτες με φέτα από τον Τάσο Αντωνίου.

Γαριδοπίλαφο

Γαριδοπίλαφο στο τηγάνι. Απολαυστικό ρύζι πιλάφι με γαρίδες και κουρκουμά για πλούσιο χρώμα και μοναδικό άρωμα.

Μακαρονάδα ταλιολίνι με αγκινάρες, ζαμπόν και μανιτάρια

Μακαρονάδα με ζαμπόν και αγκινάρες από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε αυτήν την εύκολη μακαρονάδα με τις ανοιξιάτικες αγκινάρες και εμπλουτίστε τη με ζαμπόν, μανιτάρια και την εύκολη σάλτσα παρμεζάνας που σας προτείνω.

Περισσότερα άρθρα

Ο σωστός τρόπος να καταψύξετε σπανάκι

Πώς καταψύχουμε σωστά το σπανάκι; Δείτε τα μυστικά για να μπορείτε να απολαμβάνετε θρεπτικό σπανάκι όλη τη χρονιά!

Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ή απλό ελαιόλαδο; Να η διαφορά

Μάθετε ποιο ελαιόλαδο πρέπει να χρησιμοποιείτε ανάλογα με τη συνταγή!

10 εντυπωσιακά συνοδευτικά για το γιορτινό τραπέζι

Συνοδευτικά για το γιορτινό τραπέζι που συνδυάζονται αρμονικά με το μενού, εντυπωσιάζουν και αναδεικνύουν τα κυρίως πιάτα με τον καλύτερο τρόπο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ