Τι λέει ο καφές που πίνεις για τον χαρακτήρα σου

Από την Άννα Ευθυμίου,

Λένε ότι δεν πρέπει να κρίνουμε τους ανθρώπους από την πρώτη γνωριμία, αλλά τι μπορούμε να συμπεράνουμε για τον χαρακτήρα τους από τον καφέ που πίνουν; Σύμφωνα με μελέτες ερευνητών και πανεπιστημίων που δημοσιεύονται κατά καιρούς, ο τρόπος που πίνουμε τον καφέ αλλά και το είδος καφέ που προτιμάμε λέει πολλά για τον χαρακτήρα μας. Ας δούμε τα πιο συνηθισμένα είδη καφέ και τι αποκαλύπτουν για εμάς.

Εσπρέσο: Αν δεν μπορείς να ξεκινήσεις τη μέρα χωρίς το καθιερωμένο εσπρεσάκι, τότε είσαι γεννημένος αρχηγός. Παίρνεις πολύ σοβαρά τη δουλειά αλλά και την προσωπική σου ζωή. Ξέρεις πώς να καταφέρνεις τον σκοπό σου και τίποτα δεν μπαίνει εμπόδιο στη διαδρομή σου. Αποτελείς έμπνευση και σημείο αναφοράς τόσο για τους συνεργάτες όσο και για τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Είσαι άνθρωπος που αναζητά ξεκάθαρες καταστάσεις και τα λες έξω από τα δόντια χωρίς περιστροφές. Μια δόση εσπρέσο είναι αυτό που χρειάζεσαι για να πάρεις ενέργεια και να δουλέψει ο εγκέφαλός σου σε απίστευτες ταχύτητες όλη τη μέρα.

Ελληνικός καφές: Μερακλής με τα όλα σου και 100% δουλευταράς. Όπως και ο λάτρης του εσπρέσο, είσαι προσηλωμένος στον στόχο σου αλλά λειτουργείς καλύτερα όταν λαμβάνεις σαφείς οδηγίες. Είσαι πολύ αποτελεσματικός όταν υπάρχει συγκεκριμένο μακροπρόθεσμο πλάνο και δεν ταιριάζεις καθόλου με άτομα χωρίς όραμα. Αν μάλιστα σου αρέσει ο βαρύς γλυκός ελληνικός, τότε μιλάμε για έναν άνθρωπο με τετράγωνη λογική που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη ή χωρίς να έχει plan B. Συγχαρητήρια για τον προγραμματισμό σου!

Γαλλικός καφές: Αν ο καφές φίλτρου είναι ο αγαπημένος τρόπος να ξεκινήσεις το πρωινό, τότε είσαι μεγάλος fan του μινιμαλισμού. Προτιμάς μονόχρωμα ρούχα γιατί δεν θέλεις να τραβάς την προσοχή. Είσαι ο ήσυχος της παρέας αλλά η διάθεσή σου είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητη γιατί κρύβεις τα συναισθήματά σου και συχνά κουράζεσαι από αυτό. Είσαι γνωστός για τις καλές συμβουλές που δίνεις, οι φίλοι σου μάλλον σε αποκαλούν Μητέρα Τερέζα, ενώ ποτέ δεν αποκαλύπτεις τα μυστικά που σου εμπιστεύονται. Στον επαγγελματικό τομέα δείχνεις ότι είσαι προσαρμοστικός αλλά στην πραγματικότητα οι κοντινοί σου άνθρωποι συχνά υφίστανται πολλή γκρίνια από εσένα. Μήπως πρέπει να δοκιμάσεις και κάποιον άλλο καφέ για να δεις αλλιώς τα πράγματα;

Καπουτσίνο: Σοφιστικέ, σικ και άριστος γνώστης του savoir vivre. Αν το αγαπημένο σου ρόφημα είναι ένα φλιτζάνι καπουτσίνο, είσαι άνθρωπος επιπέδου με καλούς τρόπους που δεν αντέχεις τα μπανάλ και χοντροκομμένα αστεία. Είσαι επίσης δημιουργικός και αρκετά κοινωνικός. Σου αρέσουν τα πάρτι αλλά ξέρεις να εκτιμάς τη συντροφιά ενός καλού βιβλίου στην ησυχία του σπιτιού σου. Μερικές φορές ίσως δίνεις υπερβολική σημασία στην εμφάνιση και όχι στην ουσία, αλλά σίγουρα είσαι ένας εκλεπτυσμένος κοσμοπολίτης που όλοι θέλουν να έχουν φίλο. 

Φρέντο καπουτσίνο ή εσπρέσο: Είσαι αναμφίβολα ο πιο περιπετειώδης της παρέας! Σου αρέσει να δρας αυθόρμητα και ζεις με όλο σου το είναι την κάθε στιγμή. Είσαι εκ φύσεως χαρούμενος άνθρωπος και η θετική σου ενέργεια δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο. Αν μάλιστα προτιμάς ένα φρέντο καπουτσίνο, είσαι τόσο παρορμητικός που δεν αντέχεις τους ανθρώπους που ζουν με πρόγραμμα για όλη την εβδομάδα. Όταν κάποιος φίλος αποφασίσει να κάνει τον γύρο του κόσμου με οτοστόπ ή να κάνει bungee jumping, εσύ θα είσαι ο πρώτος άνθρωπος που θα πάρει τηλέφωνο.

Φραπές: Είσαι γενικά χαλαρός σαν άνθρωπος αλλά δε σημαίνει ότι είσαι ανεύθυνος. Τουναντίον, είσαι ευθύς, υπεύθυνος και μισείς τους ανθρώπους που δεν λένε τα πράγματα με το όνομά τους ή δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις πράξεις τους. Εκφράζεις τη γνώμη σου και (μάλλον) θεωρείς ότι έχεις πάντα δίκιο. Το πιο πιθανό είναι ότι απολαμβάνεις έναν παγωμένο φραπέ όλο τον χρόνο, κάτι που υποδηλώνει ότι είσαι σταθερός σαν άνθρωπος και δεν αλλάζεις εύκολα συνήθειες ή απόψεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.