ΑρχικήΆρθραΤι τρώμε την Τσικνοπέμπτη;

Τι τρώμε την Τσικνοπέμπτη;

Από τον Τάσο Αντώνιου,

Η ημέρα των κρεατικών και κυρίως των ψητών έφθασε και δεν είναι άλλη από την Τσικνοπέμπτη. Μεσούσης της περιόδου του Καρναβαλιού και με ρίζες που μας γυρνούν πίσω στις βακχικές γιορτές, η Τσικνοπέμπτη  είναι μια μέρα γιορτής, γέλιου, τραγουδιών και φυσικά η ημέρα που καταναλώνουμε άφοβα και χωρίς πάθος ψητό κρέας. Το Μαμα Πεινάω σας προτείνει τους καλύτερους κρεατομεζέδες για μια αξέχαστη Τσικνοπέμπτη στο σπίτι.

Κι αφού το έθιμο προστάζει να το τσικνήσουμε δεόντως, ετοιμαστείτε, καιρού επιτρέποντος, για μπάρμπεκιου. Πανσέτες, μπριζολάκια, παϊδάκια και μπιφτέκια στα κάρβουνα θα γίνουν λουκούμι, αν ακολουθήσετε τις συμβουλές μας. Αν πάλι, οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν, το κρέας στο τηγάνι είναι μια εξαιρετική λύση και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας. Ετοιμάστε το σύμφωνα με τις οδηγίες μας, αφού η ζουμερή μπριζόλα έχει τα μυστικά της. Και φυσικά,  μια χοιρινή τηγανιά (συνταγή εδώ) είναι κι αυτή μια πολύ καλή και νόστιμη πρόταση, ενώ αν προτιμάτε τις ανατολίτικες και πιο πικάντικες γεύσεις ένα  κεμπάπ με σάλτσα γιαουρτιού (συνταγή εδώ) ή ένα ντονέρ κεμπάπ (συνταγή εδώ) είναι ό,τι πρέπει.

Βέβαια, το κρέας θέλει το συνοδευτικό του. Και τι πιο ταιριαστό από μια χωριάτικη σαλάτα με μπόλικο λάδι και φέτα, κρητικό ντάκο (συνταγή εδώ)  και πατάτες ψητές ή και τσιπς (συνταγή εδώ). Και για να τσουγκρίσουμε, αφού οίνος ευφραίνει καρδίαν, το κόκκινο κρασί και μάλιστα με υψηλή οξύτητα και πλούσιο σε τανίνες είναι η ιδανική επιλογή.

Το Μαμα Πεινάω σας εύχεται καλό τσίκνησμα και καλές απόκριες!

Δείτε επίσης: Πανεύκολη μους με 2 μόνο υλικά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Άγιος Βασίλης από ψωμί

Η πιο όμορφη χριστουγεννιάτικη συνταγή που θα κλέψει τα βλέμματα στο γιορτινό τραπέζι!

Χριστουγεννιάτικη πάβλοβα

Συνταγή για χριστουγεννιάτικη πάβλοβα με υπέροχη κόκκινη σάλτσα από βατόμουρα.

Πάβλοβα

Ανάλαφρη πάβλοβα με υπέροχη σαντιγί και επικάλυψη από φράουλες. Φανταστικό γλυκό και μια συνταγή που θα φτιάξετε πανεύκολα!

Περισσότερα άρθρα

Δυο πανεύκολοι τρόποι να συντηρήσεις τα συσκευασμένα λαχανικά περισσότερο

Μάθε πώς να συντηρήσεις σωστά τα συσκευασμένα λαχανικά με 2 εύκολα tips.

13 λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις κέικ

Γιατί δεν φούσκωσε το κέικ; Γιατί δεν ψήθηκε καλά; Όλες οι απαντήσεις εδώ!

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου;

Το έθιμο του μπακαλιάρου ανήμερα του Ευαγγελισμού έχει ρίζες στο 1821!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ