Τι τρώμε την Τσικνοπέμπτη;

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Η ημέρα των κρεατικών και κυρίως των ψητών έφθασε και δεν είναι άλλη από την Τσικνοπέμπτη. Μεσούσης της περιόδου του Καρναβαλιού και με ρίζες που μας γυρνούν πίσω στις βακχικές γιορτές, η Τσικνοπέμπτη  είναι μια μέρα γιορτής, γέλιου, τραγουδιών και φυσικά η ημέρα που καταναλώνουμε άφοβα και χωρίς πάθος ψητό κρέας. Το Μαμα Πεινάω σας προτείνει τους καλύτερους κρεατομεζέδες για μια αξέχαστη Τσικνοπέμπτη στο σπίτι.

Κι αφού το έθιμο προστάζει να το τσικνήσουμε δεόντως, ετοιμαστείτε, καιρού επιτρέποντος, για μπάρμπεκιου. Πανσέτες, μπριζολάκια, παϊδάκια και μπιφτέκια στα κάρβουνα θα γίνουν λουκούμι, αν ακολουθήσετε τις συμβουλές μας. Αν πάλι, οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν, το κρέας στο τηγάνι είναι μια εξαιρετική λύση και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας. Ετοιμάστε το σύμφωνα με τις οδηγίες μας, αφού η ζουμερή μπριζόλα έχει τα μυστικά της. Και φυσικά,  μια χοιρινή τηγανιά (συνταγή εδώ) είναι κι αυτή μια πολύ καλή και νόστιμη πρόταση, ενώ αν προτιμάτε τις ανατολίτικες και πιο πικάντικες γεύσεις ένα  κεμπάπ με σάλτσα γιαουρτιού (συνταγή εδώ) ή ένα ντονέρ κεμπάπ (συνταγή εδώ) είναι ό,τι πρέπει.

Βέβαια, το κρέας θέλει το συνοδευτικό του. Και τι πιο ταιριαστό από μια χωριάτικη σαλάτα με μπόλικο λάδι και φέτα, κρητικό ντάκο (συνταγή εδώ)  και πατάτες ψητές ή και τσιπς (συνταγή εδώ). Και για να τσουγκρίσουμε, αφού οίνος ευφραίνει καρδίαν, το κόκκινο κρασί και μάλιστα με υψηλή οξύτητα και πλούσιο σε τανίνες είναι η ιδανική επιλογή.

Το Μαμα Πεινάω σας εύχεται καλό τσίκνησμα και καλές απόκριες!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.