Ντονέρ κεμπάπ

Ντονέρ κεμπάπ. Αυθεντική συνταγή για μερακλήδες και μόνο!

ντονερ κεμπαπ
Εκτύπωση

Ντονέρ κεμπάπ

Ντονέρ κεμπάπ! Φανταστική συνταγή.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Ντονέρ κεμπάπ
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 45 λεπτά
Μερίδες 8
Θερμίδες 450θερμίδες

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά ανάμεικτο
  • ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα με τα υγρά τους
  • 1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.σ. γεμάτη πάπρικα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για τη σος γιαουρτιού:

  • 2 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες προαιρ.
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Λίγο αλάτι
  • Για το σερβίρισμα:

  • Φέτες ντομάτας
  • Φέτες κρεμμυδιού
  • Πίτες για σουβλάκια ψημένες και κομμένες στα 4

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για το ντονέρ ή τα ζυμώνουμε στον κάδο του μίξερ στο ζυμωτήριο. Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ξεκολλάει από τα χέρια.
  • Λαδώνουμε πολύ καλά μεγάλο ρηχό ταψί 34 ή 36 εκ. Απλώνουμε το ντονέρ με τα δάχτυλα και το πατάμε να απλωθεί σε λεπτή στρώση – φροντίζουμε να είναι παντού ισόπαχο. Το ραντίζουμε με λίγο νερό με τα δάχτυλα.
  • Το ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 30’, φροντίζοντας να το μετακινήσουμε στην πιο κάτω σχάρα του φούρνου αν αρπάξει γρήγορα από πάνω. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το κόβουμε σε λεπτές φέτες (γύρο).
  • Σε πιατέλα βάζουμε τις ψημένες πίτες. Σε μια πλευρά βάζουμε το κρεμμύδι και την ντομάτα. Στη μέση βάζουμε το γύρο και σερβίρουμε με σος γιαουρτιού. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και λίγο ωμό ελαιόλαδο.
  • Για τη σος γιαουρτιού: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και παγώνουμε τη σος.

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ιταλική σαλάτα Caprese

Ιταλική σαλάτα Caprese από τον Τάσο Αντωνίου. Μια γευστική σαλάτα με ντομάτα, μοτσαρέλα και σος από μπαλσάμικο που συνοδεύει ιδανικά το κυρίως γεύμα.

Ζουμερό ψάρι στη λαδόκολλα

Μία εύκολη συνταγή, πολύ ελαφριά που θα λατρέψουν όσοι αγαπούν τα ψάρια.

Χαλβάς με σοκολάτα και λάιμ

Πεντανόστιμος χαλβάς με σοκολάτα. Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς αναμειγνύεται με σοκολάτα και λάιμ και δίνει το πιο νόστιμο νηστίσιμο γλυκό που θα αγαπήσουν όλοι!

Περισσότερα άρθρα

5 έξυπνοι τρόποι για να καθαρίσετε τα πυρίμαχα σκεύη

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να ψήσετε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος. Το γυαλί κατανέμει ισόποσα τη θερμότητα στο φούρνο, και έτσι ψήνεται ομοιόμορφα...

4 λόγοι να μαγειρεύετε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική

Για ποιο λόγο είναι καλύτερο να μαγειρεύουμε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική;

7 ιδέες για υγιεινό & θρεπτικό πρωινό σε 10 λεπτά

Ετοίμασε πρωινό σε 10 λεπτά, γεμάτο ενέργεια και γεύση για όλα τα γούστα!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αντωνιου εισαι μεγαλος καλλιτεχνης. Κανε ενα μαγαζι να ερχομαστε να τρωμε light! χαχαχαχαχαχα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ