ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΤούρτα σοκολατίνα
Τούρτα σοκολατίνα Συνταγή
Εκτύπωση

Τούρτα σοκολατίνα

Τούρτα σοκολατίνα! Μια σοκολατένια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Με εύκολη εκτέλεση και γρήγορη σίγουρα θα κερδίσει μια θέση στο γιορτινό σας τραπέζι και όχι μόνο. 
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Τούρτα σοκολατίνα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 45 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 534θερμίδες

Υλικά


  • 6 αυγά
  • 100 γραμμ. μαύρη ζάχαρη
  • 400 γραμμ. λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος κρύα
  • 80 ml λικέρ πορτοκαλιού
  • Για τη σάλτσα φράουλας:
  • 250 γραμμ. φράουλες
  • 40 γραμμ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ, σε παχύρρευστη μορφή. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε σε μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να κρεμώσουν. Ρίχνουμε στα αυγά λίγη λίγη και πάντα με το μίξερ σε λειτουργία τη χλιαρή πλέον λιωμένη κουβερτούρα. Προσθέτουμε το λικέρ. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε στο μείγμα το 1/3 της χτυπημένης κρέμας και το διπλώνουμε απαλά, να ενσωματωθεί. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Βουτυρώνουμε καλά μία φόρμα 22 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση της. Αδειάζουμε το μείγμα. Τοποθετούμε τη φόρμα σε ταψί και βάζουμε βραστό νερό να καλύπτει τα 3/4 της φόρμας (μπεν μαρί φούρνου). Ψήνουμε στους 170οC στις αντιστάσεις κάτω κάτω για 30΄. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το γλυκό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 30 λεπτά. Βγάζουμε το γλυκό από το μπεν μαρί και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αν έχουμε τον χρόνο και αφήσουμε την τούρτα μία νύχτα στο ψυγείο θα γίνει τέλεια. Αναποδογυρίζουμε τη σοκολατίνα σε τουρτιέρα και σερβίρουμε με χτυπημένη κρέμα και σάλτσα φράουλας. Για τη σάλτσα φράουλας βάζουμε στο μπλέντερ τις φράουλες με την άχνη και τις πολτοποιούμε. Παγώνουμε τη σάλτσα.

Δείτε επίσης: Συνταγή για πετυχημένο κλασσικό κέικ

Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μπάρες βρώμης

Υγιεινές, γεμάτες ενέργεια μπάρες βρώμης από τον Τάσο Αντωνίου. Χωρίς ψήσιμο, χωρίς ζάχαρη, τέλειο για δίαιτα και ως σνακ μέσα στην ημέρα!

Κέικ με μαύρο τσάι και αποξηραμένα φρούτα

Συνταγή για ζουμερό κέικ με μαύρο τσάι και αποξηραμένα φρούτα!

Ρεβιθοφασολάδα

Ρεβιθοφασολάδα με πατάτες και ντομάτα. Αναμείξτε τα δυο αυτά όσπρια και θα εκπλαγείτε από τη γεύση και τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν στον οργανισμό σας!

Περισσότερα άρθρα

Τι να κάνεις με τη γαλοπούλα που περίσσεψε

Ιδέες για να μαγειρέψουμε με το φαγητό που περίσσεψε από το γιορτινό τραπέζι!

Σουμάκ, το superfood μπαχαρικό που ενισχύει την υγεία και τη γεύση

Τι είναι το σουμάκ; Μάθετε τα πάντα για το μπαχαρικό που είναι θησαυρός για τον οργανισμό και απογειώνει τη γεύση στις ανατολίτικες συνταγές.

5 λάθη που κάνετε με το αντικολλητικό τηγάνι

Χρησιμοποιείτε συχνά αντικολλητικά τηγάνια; Δείτε ποια είναι τα 5 λάθη που κάνετε με το αντικολλητικό τηγάνι σας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ