ΑρχικήΆρθραΤί τρώνε στο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου;

Τί τρώνε στο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου;

Από την Άννα Ευθυμίου,

 

Έχει βραβευτεί πολλάκις ως ένα από τα κορυφαία εστιατόρια του κόσμου, ενώ θεωρείται το καλύτερο εστιατόριο της υφηλίου για το 2014.  Ο σεφ René Redzepi ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τη μοντέρνα σκανδιναβική κουζίνα, γνωστή ως Nordic Cuisine, ενώ το ίδιο το Noma έχει γίνει πόλος έλξης και τουρισμού για την Κοπεγχάγη. Μα τι τρώνε, τέλος πάντων, στο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου; Ας ρίξουμε μια ματιά σε 20 signature πιάτα του δανέζικου high-end εστιατορίου.

 

Δέρμα από ιπποφαές με πέταλα από καρπό τριαντάφυλλου τουρσί σε μηλόξυδο

 

Ζωντανές καραβίδες από τα δανέζικα φιόρδ σε πάγο

 

Αλμυρά μπισκότα με σταφίδα και αλλαντικό speck

 

Σάντουιτς με φρυγανισμένο ψωμί σικάλεως με κοτόπουλο, καπνιστό τυρί και κρέμα από φάβα

 

Καπνιστά αυγά ορτυκιού τουρσί

 

Τοστ με αυγοτάραχο βακαλάου, άγρια μυρωδικά και ξύδι σε σκόνη

 

Ντόνατς με σαρδέλα

 

Ωμές γαρίδες με “χιόνι” από αχινό

 

Αποξηραμένα χτένια και βιοδυναμικά δημητριακά με νεροκάρδαμο 

 

Ταρτάρ μοσχαρίσιο με λάπαθο, αρωματικό άρκευθο και εστραγκόν

 

Καραβίδες με θαλασσινό νερό, μαϊντανό και σίκαλη

 

To όστρακο και ο ωκεανός

 

Λευκά και πράσινα σπαράγγια με ολόκληρο κοτσάνι από πεύκο και κουκουνάρι

 

Πέτσα γάλακτος και πατάτες

 

Καρότο από το Lammefjorden με τον κήπο της παραλίας και κοτσάνι από λάπαθο, σάλτσα τρούφας και λάδι κανόλα

 

Η κότα και το αυγό

 

Γλασαρισμένη μους από πρόβειο γάλα και γρανίτα από λάπαθο

Παγωτό καρότο

 

Παγωτό αγκινάρας από την Ιερουσαλήμ με μήλα, μπισκότο εμποτισμένο με ουίσκι και μαντζουράνα

 

Τσιπς πατάτας βουτηγμένα σε σοκολάτα

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Χοιρινό με μελωμένα κυδώνια

Συνταγή για μαριναρισμένο χοιρινό με μελωμένες πατάτες και κυδώνια.

Μακαρόνια φούρνου με χωριάτικο λουκάνικο

Λαχταριστά ζυμαρικά φούρνου με λουκάνικο, σάλτσα ντομάτας και μπέικον από τον Τάσο Αντωνίου. Μια καταπληκτική συνταγή για όλη την οικογένεια, αλλά και μία γρήγορη λύση για συνοδευτικό σε τραπέζι.

Λαχανάκια Βρυξελλών στο φούρνο

Λαχανάκια Βρυξελλών στο φούρνο με σκόρδο και βαλσαμικό ξύδι! Μια υπέροχη χειμωνιάτικη ζεστή σαλάτα που θα αγαπήσετε.

Περισσότερα άρθρα

Τρια υλικά για να πετύχεις τον τέλειο πουρέ πατάτας

Τέλειος πουρές πατάτας, μεταξένιος και βελούδινος χάρη σε αυτά τα 3 υλικά έκπληξη!

7 εργαλεία ζαχαροπλαστικής που πρέπει να έχεις στην κουζίνα σου

Δείτε ποια είναι τα βασικά εργαλεία ζαχαροπλαστικής που πρέπει να έχετε οπωσδήποτε στην κουζίνα σας.

Ποιο ρύζι ταιριάζει σε κάθε φαγητό;

Ποιο ρύζι ταιριάζει σε κάθε φαγητό; Μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να φτιάξετε υπέροχες συνταγές με το κατάλληλο ρύζι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ