Τί τρώνε στο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου;

Από την Άννα Ευθυμίου,

 

Έχει βραβευτεί πολλάκις ως ένα από τα κορυφαία εστιατόρια του κόσμου, ενώ θεωρείται το καλύτερο εστιατόριο της υφηλίου για το 2014.  Ο σεφ René Redzepi ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τη μοντέρνα σκανδιναβική κουζίνα, γνωστή ως Nordic Cuisine, ενώ το ίδιο το Noma έχει γίνει πόλος έλξης και τουρισμού για την Κοπεγχάγη. Μα τι τρώνε, τέλος πάντων, στο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου; Ας ρίξουμε μια ματιά σε 20 signature πιάτα του δανέζικου high-end εστιατορίου.

 

Δέρμα από ιπποφαές με πέταλα από καρπό τριαντάφυλλου τουρσί σε μηλόξυδο

 

Ζωντανές καραβίδες από τα δανέζικα φιόρδ σε πάγο

 

Αλμυρά μπισκότα με σταφίδα και αλλαντικό speck

 

Σάντουιτς με φρυγανισμένο ψωμί σικάλεως με κοτόπουλο, καπνιστό τυρί και κρέμα από φάβα

 

Καπνιστά αυγά ορτυκιού τουρσί

 

Τοστ με αυγοτάραχο βακαλάου, άγρια μυρωδικά και ξύδι σε σκόνη

 

Ντόνατς με σαρδέλα

 

Ωμές γαρίδες με “χιόνι” από αχινό

 

Αποξηραμένα χτένια και βιοδυναμικά δημητριακά με νεροκάρδαμο 

 

Ταρτάρ μοσχαρίσιο με λάπαθο, αρωματικό άρκευθο και εστραγκόν

 

Καραβίδες με θαλασσινό νερό, μαϊντανό και σίκαλη

 

To όστρακο και ο ωκεανός

 

Λευκά και πράσινα σπαράγγια με ολόκληρο κοτσάνι από πεύκο και κουκουνάρι

 

Πέτσα γάλακτος και πατάτες

 

Καρότο από το Lammefjorden με τον κήπο της παραλίας και κοτσάνι από λάπαθο, σάλτσα τρούφας και λάδι κανόλα

 

Η κότα και το αυγό

 

Γλασαρισμένη μους από πρόβειο γάλα και γρανίτα από λάπαθο

Παγωτό καρότο

 

Παγωτό αγκινάρας από την Ιερουσαλήμ με μήλα, μπισκότο εμποτισμένο με ουίσκι και μαντζουράνα

 

Τσιπς πατάτας βουτηγμένα σε σοκολάτα

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.