ΑρχικήΆρθραΜυστικά για τέλεια κεφτεδάκια σαν της μαμάς

Μυστικά για τέλεια κεφτεδάκια σαν της μαμάς

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

 

Τα κεφτεδάκια είναι αγαπημένο φαγητό που φέρνει μνήμες από την παιδική μας ηλικία, από κυριακάτικα τραπέζια, επισκέψεις στη γιαγιά και τον παππού, αλλά και από εκδρομές στη θάλασσα όπου ήταν το κλασικό κι απαραίτητο σνακ. Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί γιατί εμείς δεν μπορούμε να τα πετύχουμε; Τα παρακάτω μυστικά είναι η συνταγή της επιτυχίας για τέλεια κεφτεδάκια σαν της γιαγιάς και της μαμάς. Βρείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ

  • Για να είναι αφράτα, πρώτο και πολύ σημαντικό είναι το ότι ο κιμάς  δεν πρέπει να είναι τελείως άπαχος. Ζητήστε, λοιπόν, από το κρεοπώλη σας να σας τον κόψει από κομμάτι κρέατος που να έχει και λίγο λίπος, ενώ προτιμήστε καλύτερα μοσχαρίσιο κρέας. 
  • Πολύ σημαντικό είναι να του ζητήσετε να περάσει τον κιμά δυο φορές από την μηχανή ώστε να μην διαλυθούν αργότερα στο πλάσιμο.
  • Τα υλικά  που θα χρειαστείτε για να γίνουν αφράτα είναι ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί που θα έχετε ήδη μουλιάσει σε νερό, λίγο ξίδι από κρασί  και ελαιόλαδο που θα τα προσθέσετε στον κιμά πριν αρχίσετε το ζύμωμα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. 
  • Μόλις πλάσετε το μείγμα, πρέπει να το σκεπάσετε με μεμβράνη κουζίνας και να το αφήσετε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά με 1 ώρα. 
  • Για να είναι μυρωδάτα, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα για πλάσιμο ρίγανη, δυόσμο ή και βασιλικό.
  • Βέβαια, για πετυχημένα κεφτεδάκια, μέγαλο ρόλο παίζει και το τηγάνισμα, αλλά και το σκεύος, αφού χρειάζεται ένα μεγάλο τηγάνι. Προτιμήστε να τα αλευρώσετε και να τα βουτήξετε σε ζεστό ελαιόλαδο, που θα πρέπει ως προς την ποσότητα, να καλύπτει το μισό κεφτεδάκι. 
  • Στο τηγάνι, πρέπει να τα βάζετε λίγα λίγα κι όχι όλα μαζί. 
  • Δεν χρειάζονται πολύ ώρα τηγάνισμα, παρά περίπου 4-5  λεπτά η κάθε πλευρά. 
  • Μην ξεχάσετε να τα στραγγίξετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να αποβάλλουν τα περιττά λάδια.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα

Τσουρέκι κορδονάτο με ζαχαρούχο γάλα από τον Τάσο Αντωνίου. Υπέροχο, αφράτο, κορδονάτο τσουρέκι γεμάτο ίνες και νοστιμιά.

Κοτόπουλο με μέλι και μπαλσάμικο

Κοτόπουλο με μέλι και μπαλσάμικο από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα γευστικό και ανάλαφρο γεύμα με κοτόπουλο, σάλτσα από μπαλσάμικο και τρυφερά λαχανικά που πρέπει να δοκιμάσετε!

Γρανίτα πεπόνι

Δροσερή γρανίτα πεπόνι με μόνο δυο υλικά. Αυτό το υπέροχο καλοκαιρινό γλυκό το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!

Περισσότερα άρθρα

6 πανέμορφα σχέδια για πασχαλινά κουλουράκια

Δείτε υπέροχα σχέδια και πρωτότυπα σχήματα για τα πασχαλινά κουλουράκια σας. Δημιουργήστε και εμπνευστείτε για τα πασχαλινά γλυκά σας!

9 μοναδικοί μεζέδες για την μπύρα σου!

Μεζέδες για μπύρα και ακαταμάχητες συνταγές για να απολαύσετε το αγαπημένο σας ποτό κάθε εποχή, με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου!

Λαχανικά και φρούτα του Απριλίου

Ποια είναι τα ολόφρεσκα φρούτα και λαχανικά για τον Απρίλιο;

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ