ΑρχικήΒίντεοΣοκολατένιο γλυκό ψυγείου (4 υλικά)

Ένα σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπισκότα που μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα με 4 μόνο υλικά. Δείτε την συνταγή και ετοιμάστε το γλυκό της καραντίνας σήμερα!

Σοκολατένιο γλυκό Συνταγή
Εκτύπωση

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου (4 υλικά)

Ένα γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπισκότα που μπορείτε να φτιάξετε με ελάχιστα υλικά. Δείτε την συνταγή και ετοιμάστε το γλυκό της καραντίνας σήμερα!
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Γλυκό με σοκολάτα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 5 λεπτά
Αναμονή 5 ώρες
Συνολικός χρόνος 5 ώρες 15 λεπτά
Θερμίδες 320θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 660 ml γάλα
  • 1 φακελάκι κρέμα σοκολάτας σε σκόνη
  • 18 σοκολατένια μπισκότα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • σοκολατένια κουφέτα για το γαρνίρισμα προαιρετικά

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά αναμειγνύουμε το γάλα με την κρέμα σοκολάτας σε σκόνη. Χρειαζομαστε μέτρια φωτιά ώστε να μην αρπάξει το γάλα. Προσθέτουμε προαιρετικά 45 γρ. ζάχαρη για επιπλέον γλυκύτητα εάν θέλουμε. Η κρέμα είναι έτοιμη όταν έχουμε ένα πλούσιο και ομοιογενές μείγμα.
  • Ετοιμάζουμε τη βάση του γλυκού βουτώντας σοκολατένια μπισκότα σε γάλα. Τα στρώνουμε σε αντικολλητικό ταψάκι. Συνεχίζουμε μέχρι να καλύψουμε όλο το ταψάκι. Στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω μια μικρή ποσότητα από την κρέμα σοκολάτας. Με τα χέρια ανακινούμε το σκεύος ώστε να απλωθεί καλά η κρέμα στο ταψί.
  • Συνεχίζουμε ρίχνοντας λίγη κρέμα ακόμα. Σε αυτή τη φάση θέλουμε να ρίξουμε περίπου τα 3/4 της κρέμας. Ανακινούμε ξανά να απλωθεί καλά η κρέμα. Βουτάμε τα υπόλοιπα μπισκότα στο γάλα και τα απλώνουμε πάνω από την κρέμα ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Επικαλύπτουμε την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας.
  • Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με το μίξερ χειρός. Επικαλύπτουμε τη σοκολάτα με τη σαντιγί που μόλις φτιάξαμε. Την απλώνουμε με τη μαρίζ μέχρι να ισιώσει απόλυτα.
  • Γαρνίρουμε με τα σοκολατένια κουφέτα ή άλλη διακόσμηση της επιλογής μας όπως τριμμένο μπισκότο, σοκολατένια τρούφα. Βάζουμε το σοκολατένιο γλυκό στο ψυγείο για 5-6 ώρες πριν σερβίρουμε.

Βίντεο συνταγής

Δείτε επίσης: Κέικ με ανανά

Greek Recipes in English: www.MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κεμπάπ με σάλτσα γιαουρτιού

Συνταγή για μερακλίδικο και χορταστικό κεμπάπ με σάλτσα γιαουρτιού.

Σοφαγάδα ή σοφεγάδο

Απολαυστική σοφαγάδα ή τουρλού από τον Τάσο Αντωνίου! Αυτό το φαγητό αποτελεί τη νησιώτικη εκδοχή του μπριάμ και είναι ιδανικό για να χρησιμοποιήσετε ό,τι λαχανικό έχετε στην κουζίνα σας.

Ρεβύθια στο φούρνο (ρεβυθάδα)

Ρεβύθια στο φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου! Τέλεια χυλωμένη ρεβυθάδα με ντοματούλα και μυρωδικά που θα συνοδεύσετε με ζυμωτό ψωμί και φέτα.

Περισσότερα άρθρα

Αρωματικό βούτυρο, το υλικό που απογειώνει τα γιορτινά πιάτα

Αρωματικό βούτυρο με φρέσκα μυρωδικά, μπαχαρικά και αρωματικά. Φτιάξτε τώρα το πιο αρωματικό βούτυρο που θα απογειώσει το γιορτινό τραπέζι!

Φινόκιο, το χειμωνιάτικο λαχανικό που θα λατρέψετε

Το φινόκιο, γνωστό και ως μαραθόριζα, είναι το χειμωνιάτικο λαχανικό που θα λατρέψετε!

Πελτές ντομάτας: το λάθος που κάνεις όταν τον μαγειρεύεις

Πελτές ντομάτας και μαγειρική. Δείτε τι λάθος κάνετε όταν μαγειρεύετε τον πελτέ και πώς θα τον χρησιμοποιήσετε σωστά.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ