Φτιάξε το τέλειο κρέας στο τηγάνι

Από τη Λίζα Μάτσα,

Αν φοβάσαι να μαγειρέψεις τη μπριζόλα ή το κοτόπουλο στο μάτι της κουζίνας, έχεις κάνει κλικ στην τύχη σου γιατί από εδώ και πέρα το μαγείρεμα θα γίνει πιο εύκολο και κυρίως πιο γρήγορο! Εδώ είναι τα πέντε πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται κατά το μαγείρεμα του κρέατος, καθώς και τα tips μας για να τα αποφύγετε. Μην αφήνεις τον φόβο σου να σε κρατά μακριά από μία ζουμερή μπριζόλα!

Λάθος 1: Ξεκινάς να τηγανίζεις το κρέας σε χλιαρό τηγάνι με αποτέλεσμα να κολλάει.

Tip: Βάλε μια σταγόνα λάδι στο αντικολλητικό τηγάνι. (Μην περιμένεις να βγάλει καπνούς το λάδι για να προσθέσεις το κρέας σου!) Τοποθέτησε το κρέας στο σκεύος με το λίπος προς τα κάτω και αφήστε το να τσιγαριστεί μέχρι να πάρει ένα ωραίο, βαθύ χρώμα.

Λάθος 2: Γυρίζεις το κρέας πάρα πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να μη σχηματίζεται η απαραίτητη κρούστα.

Tip: Αν το κρέας ροδίσει και πιστεύεις ότι είναι έτοιμο, όταν προσπαθήσεις να το αναποδογυρίσεις δεν πρέπει να κολλήσει καθόλου στον πάτο του τηγανιού.

Λάθος 3: “Πειράζεις” συνεχώς το κρέας μέσα στο τηγάνι.

Tip: Άφησε το κρέας να ψηθεί. Εκτός από το γύρισμα ώστε η κάθε πλευρά να έχει ψηθεί, δεν χρειάζεται άλλο πήγαινε-έλα (π.χ κούνημα τηγανιού, πίεση με τη σπάτουλα κλπ).

Λάθος 4: Μαγειρεύεις σε χαμηλή θερμοκρασία επειδή φοβάσαι μην καεί.

Tip: Με αυτόν τον τρόπο, το κρέας ψήνεται εξωτερικά και εσωτερικά μένει ωμό. Θα χρειαστείς περισσότερη ώρα για να το ψήσεις, ενώ να είσαι βέβαιος ότι η μπριζόλα θα γίνει λάστιχο. Πάντα να ψήνεις το κρέας ή το κοτόπουλο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά ώστε να θωρακίζεται η θερμότητα τόσο μέσα όσο έξω. Αν ψήνεις μπουκίτσες (π.χ. τηγανιά, nuggets), προτίμησε μέτρια φωτιά γιατί, λόγω μεγέθους, ετοιμάζονται πιο γρήγορα.

Λάθος 5: Βάζεις το κρέας στο τηγάνι κατευθείαν από το ψυγείο με αποτέλεσμα το ψήσιμο να είναι ανομοιόμορφο.

Tip: Άφησε το κρέας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 15 έως 30 λεπτά πριν από το μαγείρεμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.