ΑρχικήΆρθραΠώς θα φτιάξεις το τέλειο milkshake

Πώς θα φτιάξεις το τέλειο milkshake

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Tο milkshake είναι το καλοκαιρινό ρόφημα των παιδικών κι εφηβικών χρόνων μας. Με αμερικάνικη καταγωγή, η αρχική εκδοχή του εμφανίστηκε περίπου το 1885 και ήταν αλκοολούχα! Τα πρώτα milkshakes είχαν ως βάση το  ουίσκι και αμέσως έγιναν αρκετά δημοφιλή. Το 1900 το milkshake περιγραφόταν ως το τέλειο κοκτέιλ με ουίσκι, γάλα και σιρόπι φράουλας, βανίλιας ή σοκολάτας.

Παγωτό προστέθηκε στο milkshake το 1922, όταν o Ivar Pop Coulson, υπάλληλος του φαρμακείου Walgreens στο Σικάγο, είχε την ιδέα να προσθέσει δυο μπάλες παγωτό βανίλια. Η γεύση του ήταν αξεπέραστη και το milkshake έγινε το αγαπημένο ρόφημα των Αμερικανών. Η ανακάλυψη του μπλέντερ το 1930 έδωσε στο milkshake αυτή την ελαφριά, αφράτη  και ταυτόχρονα κρεμώδη υφή του. Το 1954, ο ιδρυτής των MacDonald’s Ray Croc δημιούργησε το μηχάνημα Multimixer που μπορούσε να φτιάχνει 5 milkshakes ταυτόχρονα και που άλλαξε την πορεία του ροφήματος, αφού πλέον όλα τα fast food εστιατόρια μπορούσαν να το φτιάξουν χωρίς κόπο. Σήμερα το milkshake φιγουράρει πάντα στις πρώτες θέσεις των αγαπημένων ροφημάτων παγκοσμίως. Εμείς σας  δίνουμε συμβουλές για το καλύτερο σπιτικό milkshake και φυσικά τις λαχταριστές και δροσιστικές εκδοχές του.

  • Το ποτήρι σερβιρίσματος είναι κλασικά ψηλό και γυάλινο. Αυτό που θα κάνει τη διαφορά στη γεύση είναι να το βάλετε στην κατάψυξη για 10 περίπου λεπτά για να παγώσει πριν το χρησιμοποιήσετε.
  • Το παγωτό πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου κι όχι παγωμένο ή λιωμένο. Αν το χρησιμοποιήσετε κατευθείαν από την κατάψυξη, θα πρέπει να προσθέσετε πολύ περισσότερο γάλα απ’όσο πρέπει για να πετύχετε τη μαλακή υφή με αποτέλεσμα το milkshake να μην είναι παχύρευστο.
  • Η ιδανική αναλογία είναι 3 μπάλες παγωτού και 60 ml γάλα, ώστε το milkshake να είναι πλούσιο.
  • Αν θέλετε να δώσετε έξτρα γεύση προσθέτοντας κομμάτια φρούτων, ξηρούς καρπούς ή τριμμένο μπισκότο, θα πρέπει να τα βάλετε στο μπλέντερ μαζί με το γάλα και να τα χτυπήσετε για περίπου 30 δευτερόλεπτα  μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Στην περίπτωση που φτιάξετε milkshake με περισσότερα υλικά εκτός από τα βασικά, θυμηθείτε ότι το παγωτό μπαίνει τελευταίο. Χτυπήστε ξανά στο μπλέντερ όλα τα υλικά για να αναμειχθούν καλά μεταξύ τους.
  • Μην προσθέσετε πάγο αν δεν θέλετε να πιείτε ένα ρόφημα με πολύ νερό κι ελάχιστη γεύση.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ρύζι με λαχανικά

Αρωματικό κίτρινο ρύζι με λαχανικά από τον Τάσο Αντωνίου. Γευστικό ρύζι πιλάφι με λαχανικά, υγιεινό και χορταστικό, συνοδεύει ιδανικά το κοτόπουλο, κρέας ή ψάρι.

Χταπόδι µε κριθαράκι

Γευστικό χταπόδι με κριθαράκι στην κατσαρόλα. Φτιάξτε αυτή τη μοναδική συνταγή για χταπόδι γιουβέτσι και θα ξετρελαθείτε!

Πικάντικες πατάτες

Συνταγή για πικάντικες πατάτες στο φούρνο!

Περισσότερα άρθρα

Θέλεις συνταγές στο πεντάλεπτο; Κάνε subscribe στο κανάλι μου στο YouTube!

Ψάχνεις τις καλύτερες συνταγές για αλμυρά και γλυκά; Θέλεις να δημιουργήσεις εντυπωσιακές γεύσεις, εύκολα, γρήγορα και νόστιμα; Ο Τάσος Αντωνίου και το κανάλι Mama...

Όσπρια και σπόροι: χρειάζονται μούλιασμα ή όχι;

Τελικά χρειάζονται τα όσπρια μούλιασμα πριν τα μαγειρέψουμε και αν ναι, ποιος είναι ο σωστός τρόπος να τα μουλιάσουμε;

Αυτό είναι το απίστευτο υλικό για τέλεια βινεγκρέτ

H βινεγκρέτ έχει ένα μυστικό υλικό που δένει αρμονικά και υπέροχα όλα τα συστατικά για τη σαλάτα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ