Ο 11ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Sandwich Délifrance διεξήχθη στις 14 και 15 Μαρτίου 2016, στα πλαίσια της έκθεσης Sandwich & Snack Show στο Παρίσι. Οι 10 διαγωνιζόμενοι έπρεπε να δημιουργήσουν ένα sandwich βασιζόμενοι σε ένα εμβληματικό πιάτο της πατρίδας τους.
Η κριτική επιτροπή επέλεξε ένα 100% θηλυκό top 3 και έδωσε συγχαρητήρια τους σπουδαστές γαστρονομίας για τις τολμηρές τους καινοτομίες, που ταξίδεψαν τους κριτές με τις γεύσεις τους. Νικήτρια είναι η Ivalu Acurio από το Περού που παρουσίασε το sandwich “El Chimbombazo” με βάση τη νέα Ciabattina με κινόα της Délifrance, σε μια εκδοχή street food με hake, τοπικά μπαχαρικά και σως Huacatay.
Το 2ο καλύτερο sandwich στον κόσμο είναι ελληνικό! Η Καρολίνα Πλιάτσικα από τη σχολή ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων παρουσίασε ένα πραγματικά πρωτότυπο sandwich με την ονομασία «Αποδομημένη Φασολάδα». Το sandwich που δημιουργήθηκε με βάση τη Ciabattina Délifrance με σπόρους σουσαμιού, ηλίανθου, λιναριού και κινόα, συνδύασε ιδανικά τον πουρέ φασολιών και σέλινου με καπνιστή πέστροφα, σφαιροποιημένα τοματίνια και κουλί καρότου, εντυπωσιάζοντας τους κριτές.
Ο Χρήστος Σοκόλης, food expert, μέλος της κριτικής επιτροπής είπε για το sandwich της Καρολίνας: «H Καρολίνα Πλιάτσικα παρουσίασε ένα sandwich που μέσα του έκρυβε όλη την παράδοση, την γεύση, τις μνήμες και ταυτόχρονα τη μοντέρνα αντίληψη της ελληνικής κουζίνας. Με πρακτικά εξαιρετική εκτέλεση και με πολύ εύστοχο συνδυασμό της Ciabattina Κινόα της Délifrance, η Καρολίνα κατάφερε να αποσπάσει την ώρα του διαγωνισμού αλλά και στο περιθώριό του, εγκωμιαστικές κριτικές από το σύνολο της επιτροπής και κυρίως από τον βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin Arnaud Donckele, ο οποίος το χαρακτήρισε ωδή στην ελληνική γαστρονομία αλλά και ένα sandwich που θα ήθελε να υπάρχει στο εστιατόριό του.»