Πασχαλινό κέικ σε σχήμα αυγό

Πασχαλινό κέικ σε σχήμα αυγό
Πασχαλινό κέικ σε σχήμα αυγό
Print

Πασχαλινό κέικ σε σχήμα αυγό

Course Γλυκά
Cuisine Διεθνής
Keyword Πασχαλινό κέικ σε σχήμα αυγό
Prep Time 1 ώρα
Cook Time 45 λεπτά
Total Time 1 ώρα 45 λεπτά
Servings 10
Calories 290θερμίδες

Ingredients

  • 1 δόση ζύμη για κέικ
  • 1 δόση βουτυρόκρεμα
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρσκείας μας

Instructions

  • Ετοιμάζουμε και ψήνουμε το κέικ σύμφωνα με αυτή τη συνταγή για κέικ. Ιδανικά, αφού το ξεφορμάρουμε και έχει πάρει θερμοκρασία δωματίου, το τοποθετούμε για 20 λεπτά στο ψυγείο. Κατόπιν κόβουμε το κέικ στα τρία. 
  • Κόβουμε την κορυφή του πρώτου κέικ, κρατώντας ένα κοφτερό μαχαίρι παράλληλα προς τη κορυφή του και με μία μικρή κλίση προς το ένα του άκρο. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα σχήμα που θυμίζε καπό αυτοκινήτου. Κόβουμε προς το άλλο άκρο με τον ίδιο τρόπο. 
  • Συνεχίζουμε αφαιρώντας τις γωνίες κάθε πλευράς ώστε να δημιουργηθούν ελαφρώς στρογγυλεμένα μέτωπα. Με αργές κινήσεις, ισιώνουμε τις άκρες και τα μυτερά σημεία του cake και ολοκληρώνουμε δίνοντας του τη μορφή ενός αυγού. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα άλλα δύο κομμάτια του κέικ.
  • Κατόπιν ετοιμάζουμε τη βουτυρόκρεμα (δείτε τη συνταγή για βουτυρόκρεμα εδώ) Απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα βουτυρόκρεμας με τη βοήθεια της μαρίζ σε όλη την επιφάνεια των κέικ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
  • Ρίχνουμε 3-4 σταγόνες από χρώμα ζαχαροπλαστικής στην υπόλοιπη βουτυρόκρεμα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βγάζουμε από το ψυγείο τα κέικ και τα περνάμε μια πλούσια στρώση, με τη βοήθεια μιας μαρίζ, από τη χρωματιστή βουτυρόκρεμα.
  • Αν δε το καταναλώσουμε άμεσα, το κέικ διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου έως 3 ημέρες. 

Notes

Φωτό: queen.com.au

Δείτε επίσης: Συνταγή για το τέλειο Μπανόφι

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή