Το Beaujolais Nouveau έφθασε

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

 

Πιστό στο ραντεβού του, όπως κάθε τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη, το νέο Beaujolais Nouveau έφθασε και πολλοί είναι εκείνοι που το περιμένουν. Το γαλλικό κόκκινο κρασί, προϊόν νέας σοδειάς που καταναλώνεται αμέσως, έχει κατακτήσει τον κόσμο που ανυπομονεί για  τη στιγμή που θα ακουστεί η περίφημη φράση ‘’Le Beaujolais Nouveau est arrivé’’. Με καταγωγή από τη Βουργουνδία και με όνομα που μαρτυρά τον αρχικό τόπο παραγωγής του, αυτό το φρέσκο κόκκινο κρασί είναι σχετικά ελαφρύ κι άρα πίνεται εύκολα και ευχάριστο, ενώ αναδύει τη μυρωδιά κόκκινων φρούτων. Στο Παρίσι, αλλά και τις γαλλικές επαρχίες, στα διάφορα μπιστρό και μπαρ στήνεται μια μικρή γιορτή για να υποδεχθούν το Beaujolais που ξεκινά μόλις η μέρα αλλάξει. Η Αθήνα δεν μπορούσε παρά να αποδειχθεί κι αυτή με τη σειρά της μια καλή οικοδέσποινα. Το Μαμα Πειναω σας προτείνει τρία  wine bars για να γευτείτε το γαλλικό αυτό κρασί με την παγκόσμια φήμη.

1. Kiki de Grèce (Πεζόδρομος Ηπίτου και Βουλής 38, Σύνταγμα, T. 2103211279)

Στο μικρό, αλλά καλόγουστο οινικό μπιστρό της Ηπίτου,  ανοίγουν το Beaujolais του Georges Duboeuf, του κορυφαίου παραγωγού του συγκεκριμένου κρασιού, από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Συνοδέψτε το με τα εξαιρετικά μεζεδάκια που το έμπειρο και χαμογελαστό προσωπικό θα σας προτείνει

2. Fabrica de Vino (Eμμ. Μπενάκη 3, Κέντρο, T. 2103214148)

Από το μεσημέρι της Πέμπτης, και για να είμαστε ακριβείς από τις 2 και μετά, στο γνωστό στέκι των φίλων του κρασιού, θα σερβίρουν το Beaujolais του παραγωγού Paul Sapin.

3. Vein (Μάρκου Μπότσαρη 3, Γλυφάδα, T. 2155159777)

Στο γνωστό γλυφαδιώτικο cheese and wine bar γιορτάζουν την έλευση του Beaujolais προτείνοντάς μας το ομώνυμο κρασί τεσσάρων παραγωγών, των Georges Dubeuf, Vignerons De Bel-Air, Paul Sapin, Joseph Drouhin, ενώ το συνοδεύουν με σπεσιαλιτέ, φυσικά γαλλικές, καθώς και με live jazz της δεκαετίας του ’40 και του ΄50 από την Αλεξάνδρα Λέρτα και την μπάντα της.  

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.