ΑρχικήΆρθραΤο Beaujolais Nouveau έφθασε

Το Beaujolais Nouveau έφθασε

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

 

Πιστό στο ραντεβού του, όπως κάθε τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη, το νέο Beaujolais Nouveau έφθασε και πολλοί είναι εκείνοι που το περιμένουν. Το γαλλικό κόκκινο κρασί, προϊόν νέας σοδειάς που καταναλώνεται αμέσως, έχει κατακτήσει τον κόσμο που ανυπομονεί για  τη στιγμή που θα ακουστεί η περίφημη φράση ‘’Le Beaujolais Nouveau est arrivé’’. Με καταγωγή από τη Βουργουνδία και με όνομα που μαρτυρά τον αρχικό τόπο παραγωγής του, αυτό το φρέσκο κόκκινο κρασί είναι σχετικά ελαφρύ κι άρα πίνεται εύκολα και ευχάριστο, ενώ αναδύει τη μυρωδιά κόκκινων φρούτων. Στο Παρίσι, αλλά και τις γαλλικές επαρχίες, στα διάφορα μπιστρό και μπαρ στήνεται μια μικρή γιορτή για να υποδεχθούν το Beaujolais που ξεκινά μόλις η μέρα αλλάξει. Η Αθήνα δεν μπορούσε παρά να αποδειχθεί κι αυτή με τη σειρά της μια καλή οικοδέσποινα. Το Μαμα Πειναω σας προτείνει τρία  wine bars για να γευτείτε το γαλλικό αυτό κρασί με την παγκόσμια φήμη.

1. Kiki de Grèce (Πεζόδρομος Ηπίτου και Βουλής 38, Σύνταγμα, T. 2103211279)

Στο μικρό, αλλά καλόγουστο οινικό μπιστρό της Ηπίτου,  ανοίγουν το Beaujolais του Georges Duboeuf, του κορυφαίου παραγωγού του συγκεκριμένου κρασιού, από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Συνοδέψτε το με τα εξαιρετικά μεζεδάκια που το έμπειρο και χαμογελαστό προσωπικό θα σας προτείνει

2. Fabrica de Vino (Eμμ. Μπενάκη 3, Κέντρο, T. 2103214148)

Από το μεσημέρι της Πέμπτης, και για να είμαστε ακριβείς από τις 2 και μετά, στο γνωστό στέκι των φίλων του κρασιού, θα σερβίρουν το Beaujolais του παραγωγού Paul Sapin.

3. Vein (Μάρκου Μπότσαρη 3, Γλυφάδα, T. 2155159777)

Στο γνωστό γλυφαδιώτικο cheese and wine bar γιορτάζουν την έλευση του Beaujolais προτείνοντάς μας το ομώνυμο κρασί τεσσάρων παραγωγών, των Georges Dubeuf, Vignerons De Bel-Air, Paul Sapin, Joseph Drouhin, ενώ το συνοδεύουν με σπεσιαλιτέ, φυσικά γαλλικές, καθώς και με live jazz της δεκαετίας του ’40 και του ΄50 από την Αλεξάνδρα Λέρτα και την μπάντα της.  

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Nηστίσιμα μπισκότα με μέλι, ταχίνι και βρώμη

Συνταγή για απίθανα νηστίσιμα μπισκότα με μέλι, βρώμη και ταχίνι από τον Τάσο Αντωνίου. Απλά υπέροχα.

Ραβανί του Τάσου (ρεβανί)

Το πιο νόστιμο, αφράτο και εύκολο ραβανί! Σιροπιάστε το ζεστό ραβανί με κρύο σιρόπι ή το ανάποδο για να πετύχετε το τέλειο γλυκό.

Καραμελωμένο κοτόπουλο

Συνταγή για καραμελωμένα μπουτάκια κοτόπουλου!

Περισσότερα άρθρα

Κάνουμε πικνίκ για την Πρωτομαγιά στην Αθήνα!

Πιάστε το Μάη με ένα ανοιξιάτικο πικνίκ! Bonus απίθανες συνταγές.

O απίστευτος λόγος που πρέπει να τρώμε τα κουκούτσια από τα καρπούζια!

Ένας ακόμη μύθος καταρρέει: τα κουκούτσια από το καρπούζι κάνουν καλό και δεν πρέπει να τα πετάμε αλλά να τα τρώμε μαζί με τη σάρκα!

Τα μπαχαρικά των Χριστουγέννων

Θα ήταν αστείο αν ισχυριζόμασταν ότι οι διατροφικές επιλογές μας τα Χριστούγεννα είναι υγιεινές. Αλλά κάπου ανάμεσα στους κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα, τις δίπλες και...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ