ΑρχικήΆρθραΤο Beaujolais Nouveau έφθασε

Το Beaujolais Nouveau έφθασε

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

 

Πιστό στο ραντεβού του, όπως κάθε τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη, το νέο Beaujolais Nouveau έφθασε και πολλοί είναι εκείνοι που το περιμένουν. Το γαλλικό κόκκινο κρασί, προϊόν νέας σοδειάς που καταναλώνεται αμέσως, έχει κατακτήσει τον κόσμο που ανυπομονεί για  τη στιγμή που θα ακουστεί η περίφημη φράση ‘’Le Beaujolais Nouveau est arrivé’’. Με καταγωγή από τη Βουργουνδία και με όνομα που μαρτυρά τον αρχικό τόπο παραγωγής του, αυτό το φρέσκο κόκκινο κρασί είναι σχετικά ελαφρύ κι άρα πίνεται εύκολα και ευχάριστο, ενώ αναδύει τη μυρωδιά κόκκινων φρούτων. Στο Παρίσι, αλλά και τις γαλλικές επαρχίες, στα διάφορα μπιστρό και μπαρ στήνεται μια μικρή γιορτή για να υποδεχθούν το Beaujolais που ξεκινά μόλις η μέρα αλλάξει. Η Αθήνα δεν μπορούσε παρά να αποδειχθεί κι αυτή με τη σειρά της μια καλή οικοδέσποινα. Το Μαμα Πειναω σας προτείνει τρία  wine bars για να γευτείτε το γαλλικό αυτό κρασί με την παγκόσμια φήμη.

1. Kiki de Grèce (Πεζόδρομος Ηπίτου και Βουλής 38, Σύνταγμα, T. 2103211279)

Στο μικρό, αλλά καλόγουστο οινικό μπιστρό της Ηπίτου,  ανοίγουν το Beaujolais του Georges Duboeuf, του κορυφαίου παραγωγού του συγκεκριμένου κρασιού, από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Συνοδέψτε το με τα εξαιρετικά μεζεδάκια που το έμπειρο και χαμογελαστό προσωπικό θα σας προτείνει

2. Fabrica de Vino (Eμμ. Μπενάκη 3, Κέντρο, T. 2103214148)

Από το μεσημέρι της Πέμπτης, και για να είμαστε ακριβείς από τις 2 και μετά, στο γνωστό στέκι των φίλων του κρασιού, θα σερβίρουν το Beaujolais του παραγωγού Paul Sapin.

3. Vein (Μάρκου Μπότσαρη 3, Γλυφάδα, T. 2155159777)

Στο γνωστό γλυφαδιώτικο cheese and wine bar γιορτάζουν την έλευση του Beaujolais προτείνοντάς μας το ομώνυμο κρασί τεσσάρων παραγωγών, των Georges Dubeuf, Vignerons De Bel-Air, Paul Sapin, Joseph Drouhin, ενώ το συνοδεύουν με σπεσιαλιτέ, φυσικά γαλλικές, καθώς και με live jazz της δεκαετίας του ’40 και του ΄50 από την Αλεξάνδρα Λέρτα και την μπάντα της.  

Μη χάσετε

Γεμιστές ψητές πατάτες

Γευστικές και πεντανόστιμες γεμιστές ψητές πατάτες με φέτα από τον Τάσο Αντωνίου.

Κοκκινιστό μοσχάρι μελωμένο

Μοσχάρι κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Τάσο Αντωνίου. Η καλύτερη συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό που κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα.

Σοκολατένια ντόνατς

Λαχταριστά ντόνατς σοκολάτας. Φτιάξτε αυτή την εύκολη και δοκιμασμένη συνταγή για ντόνατς σοκολάτας σήμερα!

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Δείτε ακόμα

Εκτυπώστε συνταγές από το κινητό σας με την Epson!

Με τον νέο εκτυπωτή Epson Eco Tank L3250, μπορείτε να εκτυπώσετε εύκολα, γρήγορα και άμεσα από το κινητό σας, χωρίς τη χρήση υπολογιστή.

13 λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις κέικ

Γιατί δεν φούσκωσε το κέικ; Γιατί δεν ψήθηκε καλά; Όλες οι απαντήσεις εδώ!

Φρούτα και λαχανικά του μήνα: Φεβρουάριος

Τι τρώμε τον Φεβρουάριο; Βάζουμε στο καλάθι μας και μαγειρεύουμε νοστιμότατες συνταγές με εποχιακά λαχανικά και φρούτα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ