Κάνεις δίαιτα; Το Instagram αποδεδειγμένα κόβει την όρεξη!

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Λατρεύεις το καλό φαγητό και δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις αναρτήσει  λαχταριστές φωτογραφίες από τα πιάτα που ετοιμάζεις  ή απολαμβάνεις; Μια νέα έρευνα έρχεται να σε δικαιώσει για τις γκουρμέ φωτογραφίες που ανεβάζεις  στο λογαριασμό σου στο Instagram, αφού υποστηρίζει ότι όποιος ανεβάζει φωτογραφίες με φαγητό, το απολαμβάνει περισσότερο και μάλιστα έχει την εντύπωση ότι το φαγητό είναι νοστιμότερο.

Η νέα αυτή μελέτη δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Journal of Consumer Marketing και οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι, σύμφωνα με έρευνες και μαρτυρίες,  όσοι μοιράζονταν το φαγητό τους στο Ιnstagram παραδέχονταν ότι το απολάμβαναν περίσσοτερο. Όσοι μάλιστα δημοσίευαν ένα υγιεινό πιάτο λόγω δίαιτας, ομολόγησαν ότι τους φαινόταν πιο νόστιμο. Σύμφωνα με τους ερευνητές ο λόγος που το Instagram νοστιμίζει το φαγητό μας βρίσκεται στο γεγονός ότι ενθουσιαζόμαστε τόσο με τη λαχταριστή φωτογραφία που μόλις έχουμε μοιραστεί με τους διαδικτυακούς μας φίλους με αποτέλεσμα να μην απολαμβάνουμε αμέσως το πιάτο μας και να μειώνεται κάπως η όρεξή μας.

Κι αν η  συγκεκριμένη μελέτη έχει ενθουσιάσει τους χρήστες του Instagram, έχει κόψει την όρεξη σε όσους ενοχλούνται από τις λαχταριστές λήψεις σε εστιατόρια και καφέ. Το σίγουρο είναι ότι ο χρόνος θα κρίνει αν η νέα αυτή μελέτη έχει δίκιο.  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.