Το μεγαλύτερο εκλέρ στον κόσμο είναι 676 μέτρα!

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Αν και το εκλέρ έχει γαλλική καταγωγή, αφού δημιουργήθηκε το 1850 στη γαλλική πόλη Lyon, οι Βέλγοι αποφάσισαν να μπουν στο ρεκόρ Γκίνες φτιάχνοντας το μεγαλύτερο εκλέρ στον κόσμο που αγγίζει τα 667 μέτρα.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Σοκολάτας που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην πόλη Verviers, ο Βέλγος σοκολατοποιός Jean-Philippe Darcis, με τη βοήθεια ζαχαροπλαστών και σοκολατοποιών, δημιούργησε το μεγαλύτερο εκλέρ σοκολάτας στον κόσμο μήκους 676 μέτρα. Το ρεκόρ επικυρώθηκε από την κριτική επιτροπή, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε Ελβετός σοκολατοποιός για ένα εκλέρ σοκολάτας μήκους 503 μέτρων.

Ο Βέλγος σοκολατοποιός δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημερωσης πως το δύσκολο δεν είναι η παρασκευή ενός εκλέρ σοκολάτας, αλλά το να μπορέσει κάποιος να διαχειριστεί με επιτυχία τις τεράστιες ποσότητες υλικών και να τις δουλέψει με δεξιοτεχνία ώστε να πετύχει η συνταγή. Για την παρασκευή του γιγαντιαίου εκλέρ χρειάστηκαν περίπου 750 κιλά πρώτων υλών και πολλές ώρες ασταμάτητης εργασίας.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις διατέθηκαν στον φιλανθρωπικό οργανισμό Foyer Lucie που έχει ως σκοπό την εκπαιδευτική στήριξη και φιλοξενία παιδιών από οικογένειες με προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.