ΑρχικήΆρθραΤο μενού του Roland Garros

Το μενού του Roland Garros

Το διάσημο τουρνουά τέννις Roland-Garros, έχει ξεκινήσει  στο Παρίσι, από τις  22 Μαϊου προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών καθώς και μερικούς από τους διασημότερους τενίστες όπως ο Roger Federer και ο Rafael Nadal.

Η διοργάνωση όμως είναι γνωστή και για την ποικιλία φαγητών που προσφέρει στους επισκέπτες της. Η περιοχή του Roland Garros, στο Bois de Boulogne ενδεικνύεται για ένα μεσημεριανό γεύμα αφού υπάρχουν μέρη που προσαρμόζουν σε όλα τα γούστα.

Το εστιατόριο “Les Jardines de Roland Garros” προσφέρει γευστικές σαλάτες από το salad bar, μια ποικιλία από terrines καθώς και επιλογές ανάμεσα σε ψητό κρέας και ψάρι, ενώ για επιδόρπιο προτείνει τάρτες φρούτων και γλυκά “σου” αλά Paris Breast.

Για αυτούς που προτιμούν το γρήγορο φαγητό, στο Roland Garros, θα βρείτε hamburger και hot dog, ενώ το L’ Épicerie, προσφέρει sandwiches, πεπόνι και φρέσκες σαλάτες.

Οι λάτρεις των gourmet γεύσεων θα ενθουσιαστούν με το εστιατόριο Lenôtre, που την φετινή χρονιά, σερβίρει στους επισκέπτες του διάσημου τουρνουά, ορεκτικά με βάση την πάπια, το foie gras και τα σπαράγγια!

Στη διάσημη διοργάνωση, δεν θα μπορούσαν να λείπουν, φυσικά, τα αγαπημένα macarons. Φέτος, το “Macaroons & Cocktails Bar” παρουσίασε, σε περιορισμένο αριθμό, macaroons με θέμα το Roland Garros, σε τρείς γεύσεις (μέντα, σοκολάτα, λεμόνι) συνοδεύοντας τα, με cocktails, από σαμπάνια, βασιλικό, λεμόνι και ανθρακούχο μεταλλικό νερό!

Τέλος, στο γήπεδο, δεν λείπουν τα παγωτά ιταλικού τύπου τα οποία συνοδεύονται από φρσκοψημένες βάφλες, αλλά και δροσιστικές γρανίτες!

www.rolandgarros.com 

 

Μιμή Δράκου

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Παστίτσιο με λιαστή ντομάτα και μπεσαμέλ γιαουρτιού

Παστίτσιο πεντανόστιμο με βελούδινη μπεσαμέλ γιαουρτιού, λιαστή ντομάτα και μελωμένο αρωματικό κιμά με καρότο και σέλερι.

Τέλεια λαζάνια φούρνου με λαχανικά και τυριά

Υπέροχα λαζάνια με λαχανικά και στρώσεις τυριών στο φούρνο. Χρώμα, γεύση, νοστιμιά, όλα σε ένα πιάτο.

Ανάποδη μηλόπιτα ή τάρτα Tatin

Η πιο εύκολη ίσως συνταγή για ανάποδη μηλόπιτα. Τα καραμελωμένα μήλα κλέβουν την παράσταση σε αυτή την ανάποδη γαλλική μηλόπιτα!

Περισσότερα άρθρα

Το μενού της Τσικνοπέμπτης

Η Τσικνοπέμπτη είναι η μέρα που τιμούμε δεόντως κρεατικά, λουκάνικα και νόστιμους μεζέδες.

Πώς διαλέγουμε και ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο

Όλα τα μυστικά για το ξαλμύρισμα και το σωστό μαγείρεμα του μπακαλάρου.

Τα 3 μεγάλα λάθη που κάνουμε με τους ξηρούς καρπούς

Λάθη που κάνουμε όταν αγοράζουμε και αποθηκεύουμε ξηρούς καρπούς. Αυτά είναι τα μυστικά για να διατηρήσετε ολόφρεσκους τους ξηρούς καρπούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ