Από την Άννα Ευθυμίου,
Λαχταριστό milkshake σοκολάτας που σκεπάζεται με ένα σοκολατένιο ντόνατ με γέμιση από μπόλικη πραλίνα φουντουκιού. Κι όμως, αυτό το ονειρεμένο γλυκό δημιουργήθηκε από δύο Έλληνες στην Αυστραλία και έχει συνεπάρει τα social media σε όλο τον κόσμο! Οι υπεύθυνοι για αυτή τη σοκολατένια πανδαισία, Simon Kappatos και Akis Daikos, έψαχναν για μήνες τη μυστική συνταγή που θα απογείωνε το καφέ τους Foodcraft Espresso and Bakery στο Σίδνεϋ. “Ήμασταν ήδη διάσημοι για τα ντόνατς και τα milkshake μας, οπότε σκεφτήκαμε να συνδυάσουμε τα best-sellers μας” αποκαλύπτουν οι ίδιοι. Έτσι, με $10 μπορεί κανείς να δοκιμάσει το απόλυτο σοκολατένιο γλυκό, το οποίο όμως δεν βρίσκεται στον κατάλογο και διατίθεται αποκλειστικά σε όσους το ζητήσουν με το όνομά του: Tella Ball Shake.
Η συνταγή είναι απλή όμως τόσο ευρηματική. Ένα σοκολατένιο ντόνατ με επικάλυψη ζάχαρης τοποθετείται πάνω στο ποτήρι με το σοκολατένιο milkshake. Με μεγάλη προσοχή ένα χοντρό καλαμάκι διαπερνά το κέντρο του ντόνατ εξασφαλίζοντας ότι η πρώτη γουλιά έχει πάρει λίγο από τη λαχταριστή σοκολατένια γέμιση.
Ίσως το τίμημα για την απόλαυση να είναι βαρύ για το κορμί: 700 ολόκληρες θερμίδες προστίθενται στα επίμαχα σημεία, όταν το απλό mlikshake έχει μόλις 350. Όπως μάλιστα δήλωσε αστειευόμενος ο δημιουργός Akis Daikos, το Tella Ball Shake “είναι ενάμισι γερό καρδιακό επεισόδιο”. Εμείς, πάντως, ένα μίνι εγκεφαλικό επεισόδιο το πάθαμε βλέποντας στην οθόνη μας αυτά τα αριστουργήματα.