Το μυστικό για να ξυπνάς χαρούμενος το πρωί

Από τον Τάσο Αντωνίου,

Εσύ, που το πρωινό ξύπνημα είναι το δυνατό σου σημείο, συνέχισε να διαβάζεις. Αν, πάλι, όχι, συνέχισε να διαβάζεις γιατί θα μάθεις το μυστικό για να γίνεις ο μάστερ του πρωινού ξυπνήματος. 

Αν μου έλεγες πριν από μερικά χρόνια ότι θα ξυπνούσα σε καθημερινή βάση στις 7 το πρωί, με ζωντάνια και έτοιμος να αξιοποιήσω τη μέρα μου στο έπακρο, δεν θα σε πίστευα με τίποτα. Το ίδιο και όσοι με ξέρουν καλά. Όμως τα τελευταία χρόνια έχω γίνει αυτό που λένε morning person. Αρκεί να σου πω ότι σύμφωνα με μελέτες, οι πρωινοί τύποι είναι πιο ευτυχισμένοι από όσους ξεκινούν αργά τη μέρα τους. Μην απορείς, υπάρχει τρόπος. Όταν ειδικά περιλαμβάνει και μια φέτα ψωμί με Nutella, όλα είναι δυνατά!

Κάθε πρωί, όταν το ρολόι δείχνει 7, η αυτόματη κίνηση είναι να κλείσω το ξυπνητήρι (επιτέλους, απεξαρτήθηκα από το snooze) και να σηκωθώ. Ένα γρήγορο μπάνιο είναι ο καλύτερος τρόπος να ανοίξει το μάτι και να βγω εντελώς από το mode του ύπνου. Στην αρχή σου φαίνεται λίγο βάρβαρο, αλλά πίστεψέ με, δουλεύει κάθε φορά και με το παραπάνω! Όχι μόνο ανανεώνεσαι, αλλά η διάθεσή σου αρχίζει να ανεβαίνει και νιώθεις ευγνώμων που δεν πάτησες το snooze πριν. Το καθημερινό πρωινό τελετουργικό ολοκληρώνεται όταν, σχεδόν έτοιμος πια, πηγαίνω στην κουζίνα για πρωινό, όπου με περιμένει στο τραπέζι το αγαπημένο μου βάζο Nutella. 

Όταν, ειδικά, έχεις σχεδιάσει από το προηγούμενο βράδυ στο μυαλό σου ένα πλούσιο πρωινό με την αγαπημένη σου πραλίνα φουντουκιού, σου φτιάχνει ακόμη περισσότερο η διάθεση και δεν βλέπεις την ώρα να σηκωθείς το πρωί! Μια πλούσια δόση Nutella πάνω σε αφράτο ψωμάκι, φρέσκα φρούτα και ένα ποτήρι γάλα είναι εγγύηση για να ξεκινήσω τη μέρα μου ακόμα πιο χαρούμενα και δυναμικά, ενώ είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έτσι θα κυλήσει και η υπόλοιπη εβδομάδα. 

Τι λες, μπαίνεις κι εσύ στην ομάδα “Morning Sunnies”;

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.