Είδηση σοκ! “Το πιο βρώμικο εστιατόριο στον κόσμο” είναι ελληνικό

Από την Άννα Ευθυμίου,

Τον τίτλο του “πιο βρώμικου εστιατορίου στον κόσμο” κατάφερε να κερδίσει το ελληνικό εστιατόριο Zorbas στην κεντρική περιοχή Bayswater στο Λονδίνο. Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές πραγματοποίησαν έλεγχο στο ελληνικό εστιατόριο και με μεγάλη έκπληξη βρήκαν στην κουζίνα αυγά κατσαρίδας, ακαθαρσίες ποντικιών και μύγες μέσα στο φαγητό.

Πιο συγκεκριμένα, οι αρχές ανακάλυψαν ακαθαρσίες και τρίχες ποντικιών και αρουραίων κάτω από τον πάγκο προετοιμασίας του φαγητού, καθώς και σε όλη τη κουζίνα. Ακριβώς έξω από τον ψυκτικό θάλαμο βρέθηκαν αυγά κατσαρίδας και ακαθαρσίες ποντικιών, ενώ κατσαρίδες έκαναν βόλτες στην αποθήκη στο υπόγειο, αλλά και σε ράφια όπου φυλάσσονταν φακές και άλλα ξηρά τρόφιμα. Η λίστα βρωμιάς δεν έχει τελειωμό, αφού ο έλεγχος κατέγραψε, μεταξύ άλλων, πως μύγες είχαν φτιάξει φωλιά μέσα στο χούμους (!), τα ωμά κρέατα διατηρούνταν στο βρώμικο πάτωμα του ψυκτικού θαλάμου και η μηχανή του κιμά ήταν γεμάτη από ακαθαρσίες ποντικιών.

Ο ιδιοκτήτης και σεφ Παύλος Πίττας αποδέχθηκε τις τέσσερις σχετικές κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, σύμφωνα με τις οποίες απέτυχε να προστατεύσει τα τρόφιμα του εστιατορίου από παράσιτα, καθιστώντας το “μη κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση”. Η δικαστής Margot Coleman δήλωσε ότι το Zorbas είναι ένα από τα πιο βρώμικα εστιατόρια που έχει δει ποτέ.

Πάντως, και oι κριτικές των πελατών στο Tripadvisor δεν είναι διόλου κολακευτικές για το εν λόγω ελληνικό εστιατόριο. Οι χρήστες το αποκαλούν “το πιο βρώμικο εστιατόριο που έχω δει στον κόσμο”, “απόλυτα φρικτό” και “απαίσιο και επικίνδυνο μέρος για φαγητό”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ελληνικό εστιατόριο έχει κλείσει για τους ίδιους λόγους από τις βρετανικές υγειονομικές αρχές πολλές φορές στο παρελθόν, ενώ ο ιδιοκτήτης δεν παρουσίασε τα απαραίτητα έγγραφα στην πρώτη δίκη, η οποία ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2016. Το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην εταιρεία του ανέρχεται στις 12.800 λίρες. Μάλιστα, η δικαστής απαγόρευσε επ’αορίστου στον ιδιοκτήτη να διευθύνει ξανά εστιατόριο.

Με πληροφορίες από την Evening Standard

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.