ΑρχικήΆρθραΕίδηση σοκ! “Το πιο βρώμικο εστιατόριο στον κόσμο” είναι ελληνικό

Είδηση σοκ! “Το πιο βρώμικο εστιατόριο στον κόσμο” είναι ελληνικό

Από την Άννα Ευθυμίου,

Τον τίτλο του “πιο βρώμικου εστιατορίου στον κόσμο” κατάφερε να κερδίσει το ελληνικό εστιατόριο Zorbas στην κεντρική περιοχή Bayswater στο Λονδίνο. Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές πραγματοποίησαν έλεγχο στο ελληνικό εστιατόριο και με μεγάλη έκπληξη βρήκαν στην κουζίνα αυγά κατσαρίδας, ακαθαρσίες ποντικιών και μύγες μέσα στο φαγητό.

Πιο συγκεκριμένα, οι αρχές ανακάλυψαν ακαθαρσίες και τρίχες ποντικιών και αρουραίων κάτω από τον πάγκο προετοιμασίας του φαγητού, καθώς και σε όλη τη κουζίνα. Ακριβώς έξω από τον ψυκτικό θάλαμο βρέθηκαν αυγά κατσαρίδας και ακαθαρσίες ποντικιών, ενώ κατσαρίδες έκαναν βόλτες στην αποθήκη στο υπόγειο, αλλά και σε ράφια όπου φυλάσσονταν φακές και άλλα ξηρά τρόφιμα. Η λίστα βρωμιάς δεν έχει τελειωμό, αφού ο έλεγχος κατέγραψε, μεταξύ άλλων, πως μύγες είχαν φτιάξει φωλιά μέσα στο χούμους (!), τα ωμά κρέατα διατηρούνταν στο βρώμικο πάτωμα του ψυκτικού θαλάμου και η μηχανή του κιμά ήταν γεμάτη από ακαθαρσίες ποντικιών.

Ο ιδιοκτήτης και σεφ Παύλος Πίττας αποδέχθηκε τις τέσσερις σχετικές κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, σύμφωνα με τις οποίες απέτυχε να προστατεύσει τα τρόφιμα του εστιατορίου από παράσιτα, καθιστώντας το “μη κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση”. Η δικαστής Margot Coleman δήλωσε ότι το Zorbas είναι ένα από τα πιο βρώμικα εστιατόρια που έχει δει ποτέ.

Πάντως, και oι κριτικές των πελατών στο Tripadvisor δεν είναι διόλου κολακευτικές για το εν λόγω ελληνικό εστιατόριο. Οι χρήστες το αποκαλούν “το πιο βρώμικο εστιατόριο που έχω δει στον κόσμο”, “απόλυτα φρικτό” και “απαίσιο και επικίνδυνο μέρος για φαγητό”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ελληνικό εστιατόριο έχει κλείσει για τους ίδιους λόγους από τις βρετανικές υγειονομικές αρχές πολλές φορές στο παρελθόν, ενώ ο ιδιοκτήτης δεν παρουσίασε τα απαραίτητα έγγραφα στην πρώτη δίκη, η οποία ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2016. Το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην εταιρεία του ανέρχεται στις 12.800 λίρες. Μάλιστα, η δικαστής απαγόρευσε επ’αορίστου στον ιδιοκτήτη να διευθύνει ξανά εστιατόριο.

Με πληροφορίες από την Evening Standard

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Φασολάκια γιαχνί

Αγαπημένο λαδερό φαγητό του καλοκαιριού και όχι μόνο. Προσθέστε άφθονα μυρωδικά και να είστε σίγουροι ότι η συνταγή αυτή θα γίνει η αγαπημένη σας.

Σπιτική Πίτσα

Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για σπιτική πίτσα. Με αυτή τη ζύμη μπορείς να φτιάξεις όχι μόνο πίτσα σαν κυρίως πιάτο αλλά και γλυκιά πίτσα με σοκολάτα.

Σουβλάκι

Συνταγή για το τέλειο σουβλάκι!

Περισσότερα άρθρα

Γιατί οι Γάλλοι γιορτάζουν σήμερα την ημέρα της κρέπας;

Ένα έθιμο με πολύ συγκεκριμένο τελετουργικό το οποίο, αν τηρηθεί κατά γράμμα, έχει ευχάριστα αποτελέσματα για την οικογένεια!

Πώς μαγειρεύουμε τα μανιτάρια;

Πώς μαγειρεύουμε τα μανιτάρια ανάλογα με την ποικιλία τους;

6 τρόποι να αξιοποιήσετε τη μαγιονέζα που έχει περισσέψει

Δείτε συμβουλές και ιδέες να αξιοποιήσετε τη μαγιονέζα που έχει περισσέψει με τον πιο νόστιμο τρόπο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ