ΑρχικήΆρθραΤο πρώτο μπλε κρασί είναι γεγονός

Το πρώτο μπλε κρασί είναι γεγονός

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Τι κρασί προτιμάτε; Κόκκινο, λευκό ροζέ ή μήπως μπλε; Ναι, καλά διαβάζετε, πλέον υπάρχει κρασί χρώματος μπλε. Πίσω από αυτή την οινική εφεύρεση βρίσκονται έξι Ισπανοί οινοποιοί που λατρεύουν, όπως λένε, το κρασί αλλά και την πρωτοτυπία. Το νέο αυτό κρασί ονομάστηκε  Gïk και παράγεται από διάφορες ερυθρές και λευκές ποικιλίες σταφυλιών από τέσσερις περιοχές της Ισπανίας: La Rioja, Castilla-La Mancha, León and Zaragoza. 

Οι πολυμήχανοι οινοποιοί, που θεωρούν τους εαυτούς τους περισσότερο δημιουργούς παρά οινοποιούς, επέλεξαν για το Gïk το μπλε χρώμα που συμβολίζει το απέραντο γαλάζιο των ωκεανών, την πρωτοτυπία και το άπειρο, ενώ παράλληλα είναι το χρώμα που αντιπροσωπεύει την αλλαγή και τη συνεχή ροή των πραγμάτων.

Για να αποκτήσει το κρασί Gïk το μπλε χρώμα του, πρώτα αναμειγνύουν λευκά και κόκκινα σταφύλια και στη συνέχεια προσθέτουν δυο οργανικές χρωστικές ουσίες, το ίντιγκο και την ανθοκυανίνη, που λαμβάνονται με εκχύλιση από τη φλούδα των σταφυλιών. Το Gïk  δεν περιέχει ζάχαρη, ενώ η γεύση του είναι σχετικά γλυκιά και μπορεί να συνδυαστεί με καπνιστό σολομό, με σούσι, με μια καρμπονάρα ή και με τάκος. Για την παραγωγή  του μπλε κρασιού χρειάστηκαν δυο χρόνια, ενώ δημιουργήθηκε σε συνεργασία με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Χώρας των Βάσκων, ειδικούς στην τεχνολογία τροφίμων.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Νηστίσιμη μους κακάο με χαλβά

Φίνο νηστίσιμο γλυκό, με έντονη γεύση και ντελικάτη υφή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαλβά με μέλι ή κακάο για πιο έντονο αποτέλεσμα.

Πίτσα χωρίς γλουτένη

Πίτσα με αφράτη ζύμη χωρίς γλουτένη. Μπορείτε να ετοιμάσετε τη ζύμη και να τη διατηρήσετε στο ψυγείο για 7 ημέρες πριν τη χρησιμοποιήσετε.

Κορμός σοκολάτας με κάστανο

Κορμός σοκολάτας, μεγαλοπρεπής και γιορτινός! Φτιάξτε αυτή την εύκολη συνταγή για γευστικό κορμό σοκολάτας με γέμιση κάστανο και δεν θα μείνει ψίχουλο.

Περισσότερα άρθρα

Πλυντήριο πιάτων: τα 7 μυστικά που δεν ήξερες

Πλυντήριο πιάτων και όλα τα μυστικά που χρειαζόμαστε για να το χρησιμοποιούμε σωστά! Μάθετε πώς θα πλένετε τα πιάτα εύκολα και πολύ οικονομικά.

Tips για τέλειες μακαρονάδες

Απανταχού μακαρονάδες ενωθείτε και μάθετε τα tips για την τέλεια μακαρονάδα!

Συνταγές για την Πρωτοχρονιά

Οι πιο γευστικές προτάσεις για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ