Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,
Τις περισσότερες φορές μια μπουκιά και μόνο από το αγαπημένο μας φαγητό ή γλυκό είναι αρκετή για να νιώσουμε πλήρεις, πιο χαλαροί και σαφώς πιο ευδιάθετοι.
Μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Epidemiology & Community Health, υποστηρίζει ότι όσοι καταναλώνουν περισσότερο ψάρι έχουν 17% λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από κατάθλιψη. Η υψηλή περιεκτικότητα των ψαρικών σε Ω-3 λιπαρά οξέα και σε διάφορα άλλα αντιοξειδωτικά φέρνει την ευτυχία, μιας και σύμφωνα με την έρευνα τα εν λόγω θρεπτικά συστατικά ίσως μπορούν να τροποποιούν και να αυξάνου τα επίπεδα ντοπαμίνης και σεροτονίνης, δηλαδή των δυο κύριων νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλό μας που ευθύνονται για την ανεβασμένη ή όχι διάθεσή μας.
Δείτε συμβουλές και τα μυστικά για να αγοράζετε πάντα ολόφρεσκα ψάρια εδώ!
Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι επιστήμονες πέρασαν σχεδόν 10 χρόνια κάνοντας μελέτες και παρατηρώντας τις διατροφικές συνήθειες και τις ψυχολογικές μεταπτώσεις σχεδόν 151 χιλιάδων ανθρώπων.