Από την Χριστίνα Μπιτάδου,
Οι άνθρωποι που τρώνε σπιτικό φαγητό, τρέφονται πιο υγιεινά και καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες, άρα κινδυνεύουν λιγότερο να πάρουν βάρος, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό επιστημονικό έντυπο Public Health Nutrition.
Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα, εκείνοι που έτρωγαν σπίτι τους τακτικά, έτρωγαν πιο υγιεινά, επειδή κατανάλωναν λιγότερα έτοιμα φαγητά και, επιπλέον, όταν τύχαινε να φάνε έξω, απέφευγαν το πρόχειρο φαγητό. Όσοι δούλευαν πάνω από 35 ώρες την εβδομάδα, ήταν αυτοί που έτρωγαν συχνότερα εκτός σπιτιού και κινδύνευαν περισσότερο να εκδηλώσουν παχυσαρκία.
«Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι όσοι μαγειρεύουν σπίτι τους κάνουν πιο υγιεινή διατροφή. Είναι σημαντικό να εκπαιδεύσουμε την κοινή γνώμη για τα οφέλη του σπιτικού φαγητού και επίσης να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κάνουν καλύτερες επιλογές όταν τρώνε έξω» εξηγεί η Τζούλια Γούλφσον, επικεφαλής της έρευνας και υποψήφια διδάκτωρ στο Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η έλλειψη χρόνου και οι οικονομικοί – εργασιακοί περιορισμοί αποτελούν τα βασικά εμπόδια για το μαγείρεμα στο σπίτι σε τακτική βάση.