Το τελευταίο γεύμα των μεγάλων ανδρών της ιστορίας

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Οι μεγάλοι άνθρωποι, αυτοί που καθόρισαν τη μοίρα ένος ολόκληρου λαού κι αυτοί που αποτελούν στοn τομέα τους σημείο αναφοράς,  είχαν πάντα μεγάλα πάθη, ορκισμένους φίλους και εχθρούς, προσωπικούς δαίμονες  και φυσικά ένα τέλος που άλλοτε τους άρμοζε κι άλλοτε όχι. Η ζωή τους έγινε αντικείμενο θαυμασμού, μελετών μέχρι που αποτυπώθηκε στη μεγάλη και μικρή οθόνη. Αυτό, όμως, που κέντρισε το ενδιαφέρον και τη φαντασία του σκηνοθέτη Gus Filgate κι αποφάσισε να τους αφιερώσει ολόκληρη ταινία  δεν είναι ο πολυτάραχος βίος τους, αλλά το τελευταίο τους γεύμα  λίγο πριν πεθάνουν.

Ο Filgate, διευθυντής της κινηματογραφικής εταιρείας Little Fish Films, στο πρότζεκτ με τίτλο Last suppers προσπαθεί να αποδόσει δημιουργικά το τελευταίο γεύμα μεγάλων ανδρών της ιστορίας, χρησιμοποιώντας οπτικά εφέ, ευφάνταστες λήψεις και διαφορετική κάθε φορά μουσική επένδυση. Προς το παρόν, έχουν γυριστεί τρία φιλμ μικρής διάρκειας: για τον Ιούλιο Καίσαρα,  για τον Ναπολέοντα και για τον Jimi Hendrix. Το τελευταίο γεύμα του Ρωμαίου αυτοκράτορα ήταν μύδια, γαρίδες και αρνί, του Γάλλου στρατηγού που ήθελε να κατακτήσει τον κόσμο περιλάμβανε αυγά και μπριζόλα, ενώ ο διάσημος κιθαρίστας απόλαυσε για τελευταία φορά ένα σάντουιτς με τόνο. 

Το πρότζεκτ συνεχίζεται και στην ιστοσελίδα του Gus Filgate lastsuppers.littlefish-films.co.uk όπου μπορούμε να πληροφορηθούμε για τα προσεχή τελευταία γεύματα. Προς το παρόν πάρτε μια γεύση από τα τελευταία γεύματα των αξέχαστων αυτών προσωπικοτήτων και αποφασίστε αν όντως έφυγαν χορτάτοι ή άξιζαν να τους σερβιριστεί κάτι καλύτερο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.