Τούρτα σεράνο. Η αγαπημένη τούρτα που μπορεί να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους αλλά και εσάς με τη νοστιμιά της. Εύκολη και γρήγορη συνταγή είναι μια καλή ευκαιρία να μαζευτείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Τούρτα σεράνο
Εκτύπωση

Τούρτα σεράνο

Μια υπέροχη συνταγή για μαγική τούρτα σεράνο! Είναι η αγαπημένη τούρτα από τα παλιά ζαχαροπλαστεία, γεμάτη σοκολάτα, ιδανική για γενέθλια και γιορτές.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Τούρτα Σερανο
Προετοιμασία 30 λεπτά
Εκτέλεση 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα
Μερίδες 10
Θερμίδες 560θερμίδες

Υλικά

  • 370 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 3 κ.γλ. βανίλια υγρή
  • 120 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 160 γρ. και 4 κ.σ. γάλα
  • 450 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC στον αέρα. 
  • Για το παντεσπάνι: Αλείφουμε το βούτυρο σε τρια ταψάκια με διάμετρο 20 εκ. Στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, 50 γρ. κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Στο σταθερό μίξερ χτυπάμε 120 γρ. βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και 1 κ.γλ. υγρή βανίλια, ανακατεύοντας σε κάθε προσθήκη. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ τα μισά στερεά υλικά, 160 γρ. γάλα και τα υπόλοιπα στερεά. Ισομοιράζουμε το μείγμα στα ταψάκια. Ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά στη μεσαία σχάρα του φούρνου, να φουσκώσουν, να ροδίσουν και να σταθεροποιηθούν. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά. Τα αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. 
  • Για την κρέμα: Χτυπάμε 250 γρ. βούτυρο με μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα να αφρατέψει. Σταματάμε το μίξερ. Κοσκινίζουμε στο αφράτο βούτυρο 400 γρ. άχνη, 70 γρ. κακάο και το αλάτι. Χτυπάμε τα υλικά σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου 4 λεπτά, να ομογενοποιηθούν σε κρέμα. Δυναμώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε 2 κ.γλ. υγρή βανίλια και 4 κ.σ. γάλα. Αν θέλουμε την κρέμα πιο σφιχτή προσθέτουμε επιπλέον άχνη ή γάλα για πιο αραιή κρέμα.
  • Μοντάρισμα τούρτας: Βάζουμε ένα παντεσπάνι σε πιατέλα για κέικ. Απλώνουμε με σπάτουλα ή σακούλα ζαχαροπλαστικής μια λεπτή στρώση κρέμα σοκολάτας. Επαναλαμβάνουμε παντεσπάνι – κρέμα και τελειώνουμε, αλείφοντας όλη τη τούρτα με κρέμα σοκολάτας.

Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα

Η πιο εύκολη συνταγή για πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα και ελαφρώς καραμελένια γεύση.

Croque madame

Το κροκ μαντάμ είναι η γαλλική εκδοχή του τοστ που συνοδεύεται με φρέσκο τηγανητό αυγουλάκι από πάνω. Δοκιμάστε το και θα το λατρέψετε!

Σαλάτα με φακές, παντζάρι και βαλεριάνα

Συνταγή για σαλάτα με φακές, παντζάρι και βαλεριάνα. Ένας συνδυασμός που θα σας ξετρελάνει και είναι τέλειο συνοδευτικό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Περισσότερα άρθρα

8 υπέροχες συνταγές χωρίς κρέας που θα λατρέψετε

Συνταγές χωρίς κρέας, εύκολες, γρήγορες, πεντανόστιμες, και ιδιαίτερα οικονομικές, για όλη την οικογένεια!

O απίστευτος λόγος που πρέπει να τρώμε τα κουκούτσια από τα καρπούζια!

Ένας ακόμη μύθος καταρρέει: τα κουκούτσια από το καρπούζι κάνουν καλό και δεν πρέπει να τα πετάμε αλλά να τα τρώμε μαζί με τη σάρκα!

Τσάι χύμα ή συσκευασμένο; Οι ειδικοί απαντούν

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο χύμα τσάι και το συσκευασμένο;

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ