Κέικ λεμονιού

Κέικ λεμονιού

Υλικά

70 γραμμ. βούτυρο
70 γραμ. ζάχαρη
2 αυγά
60 γραμ. αλεύρι
ξύσμα και χυμό από λεμόνι
4 γραμ. μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση:
60 γραμ. πραλίνα βανίλιας
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
προαιρετικά κίτρινη ζάχαρη για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι και το baking powder όλα μαζί για 5 λεπτά στο μίξερ με το εξάρτημα του φτερού. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα και ψήνουμε στους 180οC για 30 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και κόβουμε στα δύο το κέικ. 

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την βανίλια και 10 γραμμάρια ζάχαρη. Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ με τα άλλα 40 γρ. ζάχαρη και τα διαλύουμε παίρνοντας λίγο από το γάλα που πλέον βράζει. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Μόλις η κρέμα βράσει και δέσει, με τη βοήθεια ενός κορνέ, γεμίζουμε το κέικ. Σερβίρουμε αμέσως.

 

Για 6 άτομα

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά

 

 

Συνταγή: Στέφανος Διαμαντόπουλος

Φωτογραφία: Τάσος Αντωνίου

https://www.mamapeinao.gr/keik-lemoniou/
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.