Κέικ λεμονιού

Κέικ λεμονιού

Κέικ λεμονιού, φανταστική συνταγή για αυθεντικό κεικ λεμόνι

Κέικ λεμονιού
Εκτύπωση

Κέικ λεμονιού

Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Κέικ λεμονιού με λιμοντσέλο
Προετοιμασία 45 λεπτά
Συνολικός χρόνος 45 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 350θερμίδες

Υλικά

  • 70 γραμμ. βούτυρο
  • 70 γραμ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 60 γραμ. αλεύρι
  • ξύσμα και χυμό από λεμόνι
  • 4 γραμ. μπέικιν πάουντερ
  • Για τη γέμιση:
  • 60 γραμ. πραλίνα βανίλιας
  • 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
  • προαιρετικά κίτρινη ζάχαρη για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι και το baking powder όλα μαζί για 5 λεπτά στο μίξερ με το εξάρτημα του φτερού. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα και ψήνουμε στους 180οC για 30 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και κόβουμε στα δύο το κέικ. 
    Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την βανίλια και 10 γραμμάρια ζάχαρη. Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ με τα άλλα 40 γρ. ζάχαρη και τα διαλύουμε παίρνοντας λίγο από το γάλα που πλέον βράζει. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Μόλις η κρέμα βράσει και δέσει, με τη βοήθεια ενός κορνέ, γεμίζουμε το κέικ. Σερβίρουμε αμέσως.

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Επίσης: Πανεύκολη μους με 2 μόνο υλικά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

3 Σχόλια
  1. δυνατο λεμονατο κεικ. ωραια συνταγη το εβαλα στο μαγαζι μου σε περιμενω στην χαλκιδικη να το δοκιμασεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή