ΑρχικήΆρθραΠρωτότυποι τρόποι για πανάρισμα

Πρωτότυποι τρόποι για πανάρισμα

Από την Άννα Ευθυμίου,

Το πανάρισμα είναι στην ουσία η επικάλυψη φαγητών με αλεύρι, αυγό, φρυγανιά πριν από το τηγάνισμα. Αν έχετε βαρεθεί αυτό το συνηθισμένο τρόπο, δείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε ορισμένα υλικά που έχετε στη κουζίνα σας και να προσθέσετε έξτρα πινελιές γεύσης στις συνταγές  σας.

Πανάρισμα χωρίς φρυγανιά

  • Με ξηρούς καρπούς: Τριμμένα αμύγδαλα, φιστίκι Αιγίνης, καρυδόψιχα, κάσιους ή απλώς οι αγαπημένοι σας ξηροί καρποί σε mix θα γίνουν μια τέλεια ιδέα παναρίσματος.
  • Με σιμιγδάλι χοντρό: Για χρυσαφένιο χρώμα και ανάλαφρη υφή και γεύση στο πανέ φιλέτο σας.
  • Με δημητριακά: Χοντροτριμμένα δημητριακά (καλό θα είναι να μην περιέχουν ζάχαρη) θα απογειώσουν τη συνταγή σας.
  • Με παρμεζάνα: Ψήνουμε στον φούρνο για 5 λεπτά φλοίδες παρμεζάνας, κατόπιν τις αλευρώνουμε, τις βουτάμε σε χτυπημένο αυγό και επικαλύπτουμε με αυτές το φιλέτο μας.
  • Κράκερς τυριού: Ιδανικό για πανάρισμα κοτόπουλο, πάντα τριμμένα.
  • Σουσάμι: Ταιριάζει πολύ σε συνδυασμό με μέλι στο κοτόπουλο πανέ.

Πανάρισμα χωρίς αυγό

  • Γάλα: Έχει ακριβώς την ίδια δράση με το αυγό, δηλαφή βοηθάει το υλικό του παναρίσματος (φρυγανιά, σιμιγδάλι κλπ) να κολλήσει στο φιλέτο. Πολλοί προτιμούν το γάλα εβαπορέ για το πανάρισμα.
  • Μαρμελάδα: Κι όμως, είναι η καλύτερη ιδέα για πανάρισμα κρεατικών, αρκεί να είναι πολύ πχαύρρευστη ώστε να κολλήσουν καλά τα υλικά στο κρέας.
  • Μέλι: Μία πολύ πρωτότυπη ιδέα για να πανάρετε κοτόπουλο. Περάστε το στη συνέχεια από σιμιγδάλι και το γευστικό αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.
  • Γιαούρτι: Αν ετοιμάζετε σνίτσελ, αντικαταστήστε το χτυπημένο αυγό με γιαούρτι που θα αναμείξετε 1/2 κ.γλ. μουστάρδα σε σκόνη και 2 κ.γλ. τριμμένο τυρί.

Τι αλεύρι να χρησιμοποιήσετε για το πανάρισμα

Προτιμήστε καλαμποκάλευρο ή αλεύρι ολικής αλέσεως. Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, αποφύγετε εντελώς το αλεύρι.

Φιλέτο πανέ στον φούρνο

Φυσικά υπάρχει η υγιεινή επιλογή του παναρίσματος στον φούρνο αντί για το τηγάνι. Στρώστε στο ταψί λαδόκολλα, τοποθετήστε τα παναρισμένα φιλέτα και ψήστε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να χρυσαφίσουν αρκετά.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κυρά Σαρακοστή

Συνταγή για Κυρά Σαρακοστή με ζυμάρι. Φτιάξτε κι εσείς τη δική σας Κυρά Σαρακοστή και μετρήστε τις μέρες μέχρι το Πάσχα όπως παλιά!

Μακαρόνια φούρνου με χωριάτικο λουκάνικο

Λαχταριστά ζυμαρικά φούρνου με λουκάνικο, σάλτσα ντομάτας και μπέικον από τον Τάσο Αντωνίου. Μια καταπληκτική συνταγή για όλη την οικογένεια, αλλά και μία γρήγορη λύση για συνοδευτικό σε τραπέζι.

Τυρόπιτα με φέτα και πουρέ πατάτας

Μια πρωτότυπη πίτα που θα φτιάξετε με ελάχιστα υλικά και θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Περισσότερα άρθρα

Σπιτικό κολατσιό στο σχολείο: 9 πρωτότυπες ιδέες και συνταγές

Σπιτικό κολατσιό στο σχολείο και μοναδικές ιδέες για να φάει το παιδί ισορροπημένα, θρεπτικά και γευστικά, χωρίς να καταφύγει στην καντίνα!

Η διατροφή του Πάσχα

Τι πρέπει να προσέξουμε στη διατροφή μας κατά την περίοδο του Πάσχα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ